Tomas Dalström

Tomas Dalström

Så lyckas ni med framtidens arbetsplats – en helhetssyn som utgår forskning

Tomas Dalström föreläser om när hjärnan fungerar som bäst – och hur du ska göra för att kunna utnyttja dess fulla potential. På kontoret och distans.

Idag genomgår många organisationer något som kan liknas vid en existentiell kris. Var ska vi arbeta? Hur stort kontor behöver vi? Hur ska vi arbeta, samarbeta och leda arbetet? Vad vill våra anställda och kollegor? Hur påverkas vår produktivitet och lönsamhet? Som tur är finns det en faktor som är sig lik – när allt annat ser ut att röra sig i 180 – hjärnan. Så det är förstås den allt måste utgå från. Allt annat är galet. Tomas Dalström lanserar begreppet en intelligensskapande kultur. I den har alla kunskap om hur våra hjärnor fungerar – och hur den påverkar vår hälsa och prestationsförmåga.

I en intelligent kultur får varje individ möjlighet att använda sin hjärnas fulla potential. På kontoret, hemma eller någon annanstans.

Två frågor som många söker svaren på idag, är när vi ska arbeta med vad. Men det räcker inte för ett framgångsrikt förändringsarbete. Alla på en arbetsplats måste förstå varför de ska göra si eller så, för att det ska fungera optimalt.

Föreläsningen ger ett holistiskt perspektiv. Du kan se hur din hjärna fungerar – och varför den gör det i olika arbetssituationer. När den fungerar som bäst – och när den blir störd. Men också vad den behöver för att kunna återhämta sig.

För det är först när vi förstår våra hjärnors sätt att fungera, som vi kan utveckla mer hållbara organisationer, ett mer hållbart arbetsliv och en mer hållbar livsstil.

Pandemin har snabbt kastat oss in i en ny värld. Vi har påbörjat en resa där organisationer som verkligen sätter personalen i fokus värderas högre av medarbetare, de som söker arbete, kunder, leverantörer och finansiärer.

Det handlar inte om att arbeta mer – utan effektivare. Att skilja på arbete och fritid. Att arbeta hjärnsmart oavsett var vi arbetar (som tur är har du en hjärna som fungerar på samma sätt överallt). Föreläsningen ger dig kunskap som hjälper dig att öka din prestationsförmåga, minska stressen och öka ditt välmående.

På det personliga planet kan vinsten vara bättre betyg, drömjobbet och en hel helg till med nära och kära. En framgångsrik organisation vet att människor inte är deras viktiga resurs. De är organisationen.

En intelligent kultur lägger också grunden för en digital transformation, kompetensutveckling, ett agilt arbetssätt, ett nytt ledarskap och självledarskap. Ja, det mesta du gör - och kommer att göra i framtiden.

Tomas Dalström har lagt ner tusentals timmar på att förstå och kommunicera, hur du ska göra för att utnyttja din hjärnas fulla potential. På jobbet, under utbildningen, hemma och på fritiden. Han har vaskat fram guldklimparna.

Tomas har förmåga att göra svårbegripliga saker om hjärnan lättförståeliga. Populärvetenskap som alla förstår. Den grafiska modell Tomas Dalström skapat är nyskapande. Den hjälper dig att snabbt identifiera störningsmoment och välja bort dem – för att få ett bättre resultat med mindre insats.

Tomas Dalström är beteendevetare, författare, föreläsare och journalist med inriktning på hjärnan. Han har tidigare arbetat som journalist, copywriter, scriptwriter/byråproducent och manusförfattare. Han har fått nationella och internationella utmärkelser för facklitteratur, journalistik, reklamfilm, beställningsfilm, multimedia och innovationer.

Han har intervjuat ett 50-tal forskare och läst hyllmeter. Det har bland annat resulterat i två kritikerrosade böcker, positiva läsarkommentarer och uppskattade artiklar.

Tomas Dalström är författare till böckerna "Bäst i text – Läseboken/Skrivboken", som har hyllats av forskare och pedagoger över hela landet. Föreläsningen utgår från hans senaste bok "Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag".

Ur innehållet:
• Du får fördjupad kunskap om när, var och hur din hjärna fungerar som bäst. Och VARFÖR.
• Du kommer att förstå hur du ska göra, och varför, för att kunna använda din hjärnas fulla potential.
• Du får också fördjupad kunskap om hur hjärnan påverkas av exempelvis multitasking och störande miljöer. Varför den påverkas – och hur det påverkar resultatet att det du arbetar med.
• Du får kunskap som hjälper dig att öka din prestationsförmåga, minska stressen och öka ditt välmående.
• Du får forskares konkreta råd och tips.

Du får konkreta tips som du kan börja användas direkt efter föreläsningens slut.

"Vi fick möjligheten att lyssna på Tomas seminarium på vår senaste konferens. Vi upplevde att vi fick många nya kloka tankar efter dagen kring vår arbetsmiljö och vårt nuvarande arbetssätt. Efter dagen har vi kommit tillbaka till vårt kontor och ser på vår arbetsmiljö med nya ögon. Vi valde därför att arbeta med den fysiska miljön men likväl den psykosociala vilket har medfört ett mycket bättre arbetsklimat. Vi är idag en mycket effektivare och fokuserad organisation med bättre möjligheter efter den nya kunskapen vi tagit till oss. Jag kan rekommendera att ta in Tomas och ta del av hans erfarenheter, det finns mycket att vinna."
Susanne Lindgren, CEO Retail Knowledge

"Med utgångspunkt från aktuell forskning om hjärnan berättar Tomas hur processerna går till. Varför och hur störande miljöer, skärmar och multitasking påverkar kvaliteten på det vi gör och den tid det tar. Oavsett om du är född 1971 eller 2001. Tomas Dalströms, som arbetat som copy- och scriptwriter, beskriver hjärnans begränsningar och möjligheter i sin föreläsning – Din hjärna från 2008 är effektivare än den du har idag. Så kan du återställa den. Det är kunskap som är viktig för alla i kommunikationsbranschen.
Jessica Bjurström, VD, Sveriges Kommunikationsbyråer

Pressbilder

Artiklar

Tomas Dalström

Tomas Dalström

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2