Torgny Steen

Torgny Steen

Organisationer där medarbetarna mår bra går bra

Idag pratas det mycket om arbetsmiljö, organisatorisk, social och arbetsrelaterad ohälsa. Med all rätt.

Psykisk ohälsa har exploderat och står för hälften av sjukskrivningarna på arbetsplatser i Sverige. Samtidigt har andelen engagerade medarbetare sjunkit till 15-16 procent enligt Gallup.

Många företag vill, men vet inte hur bedriva proaktivt hälsoarbete. Detta medför att de riskerar skjuta på besluten, i värsta fall till dess att en medarbetare blivit sjuk på riktigt, istället för att satsa på proaktiv systematisk friskvård.

Som stöd för företags hälsoarbete har Arbetsmiljöverket tagit fram tvingande regler för arbetsgivares ansvar för hur bedriva systematiskt arbetsmiljöarbetet (AFS 2015:4). Ett stöd för styrelse, VD och ledare som vill spara upp till en halv miljon kronor under fyra år* på varje medarbetare som förändrar sin livsstil och utvecklas från riskgrupp till friskgrupp.
*500 000 kronor i besparing under fyra år för en medarbetare som tjänar 23 000 kronor per månad.

Torgny Steens föreläsningar handlar om just det här. Han delar med sig av insikter som blivit livsfilosofier och som han använt för att förändra människors liv.

Tusentals människor i Norden har redan upplevt Torgnys föreläsning, nu är det din tur. Föreläsningens fokus:

  • Vad sker i kroppen och knoppen när människan slutar röra sig - blir fysiskt inaktiv?
  • Vad sker på djupet i kroppen och knoppen när vi börjar röra oss igen - blir fysiskt aktiva?
  • Hur tar jag ansvar när det tar emot - blir den styrande rörelseenergin i mitt eget liv
  • Kan rörelse och fysisk aktivitet för lycka och glädje vara ett val?
  • Hjärnan, digitalisering, SoMe, stress, press, minne, sömn, fokus och uthållighet
  • Physical literacy - alla pratar om hjärnan och fysisk aktivitet men hur påverkas vårt skelett?
  • Fem grundpelare för fysisk och mental styrka och hälsa
  • Employer Wellness och Branding


•"Va, är det redan slut ...? - avbrott för roliga, enkla rörelser alla kan göra får tiden att kännas kort.

Sedan 2009 har Torgny Steen inspirerat människor till att göra god hälsa enkelt igen genom att använda rörelser i olika former och tempon som ett inledande steg till god hälsa för ett bättre liv. En av Torgnys stora tillgångar som föreläsare är att han utgår från egna erfarenheter varvat med aktuell forskning och enkla roliga rörelser alla kan göra, under och efter föreläsningen. Torgnys föreläsningar är personliga, roliga och insiktsfulla samt erbjuder ett rejält kunskapslyft alla som närvarar kan ta till sig av.

Som deltagare kommer du få energi, inspiration och konkreta tips på hur du i små hållbara steg stärker ditt självledarskap, ökar ditt lugn och minskar din stress. Du kommer få konkreta tips på rörelser du kan använda direkt efteråt. Du kommer få konkreta verktyg för hur du gör god hälsa enkelt igen, kan må och lyckas bättre.

Ska du välja en enda föreläsning åt dig, familjen och medarbetarna i år – varför inte välja den här?

Torgny är företags- och förändringsledaren som, sedan 1994, satte medie- och mötesvärlden i rörelse. När han räddat ett av familjens fyra barn från utanförskap i skolan - med hjälp av medvetna långsamma rörelser – hoppade han av medievärlden för att som Changemaker ta upp kampen mot stillasittande och låsningar för fysisk aktivitet och lösningar för social, fysisk och psykisk styrka och hälsa. Som föreläsare och författare till boken "18 smarta rörelser – stärk din hjärna …" lotsar han människor, skolor och företag i Norden till att må bra, prestera och utvecklas som de vill.

Sagt om Torgny:
"Det finns en mening med att du kom istället för Dr Anders Hansen, det här var precis vad vi behöver ... Stort, stort TACK!" - Kite Lundström, Svenska Finlands Skolidrottsförbund.

"Du är som den där professorn ... Hans Rosling ... du gör torr tråkig fakta begriplig, personlig och rolig." -Kunskapsdagarna, Scandic Hotels, Södertälje.

Pressbilder

Torgny Steen

Torgny Steen

Hälsokonsult

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2