Tove Ekelund

Tove Ekelund

Det är rösten som räknas - En logopeds 10 tips till en bättre röst!

Mötet mellan teoretisk kompetens och praktisk erfarenhet

Håller du ofta föredrag, presentationer, lektioner eller deltar i många möten? Då behöver du lära dig konsten att utnyttja din röst så att du upplevs som kunnig och trovärdig i framförandet. Allt fler blir medvetna om hur viktig en bra röst är och att den håller för alla de krav som ställs på den. Man kan faktiskt säga att din röst är ditt varumärke. Men når du fram med det du vill säga?

Många är omedvetna om hur deras röster låter i andras öron. Även om du har viktiga saker att förmedla, så spelar innehållet mindre roll om det fördunklas av en dålig röstteknik. Genom att lära dig att använda rösten på rätt sätt och se på den som ett arbetsverktyg som behöver tränas och hållas i form – precis som kroppen i övrigt – kan du få en tydligare, mer stabil och uttrycksfull röst. Det är många som lider av röstproblem, men med rätt röstträning och bättre röstteknik minskar risken för skador på talapparaten. Du vinner med andra ord mycket på att träna rösten!

Tove Ekelunds föreläsning ger röstträning i toppklass! Med sin spetskompetens inom röst och tal ger hon dig kunskaper och användbara tips så att du lättare når ut med det du vill säga. Genom föreläsningens uppskattade praktiska röstövningar upptäcker du hur just din unika röst fungerar och hur du enkelt kan träna vidare på egen hand för att utveckla den.

Tove Ekelund är legitimerad logoped, legitimerad lärare, specialpedagog samt har en professionsutbildning i skolledarskap. 2018 utgavs hennes efterfrågade bok "En logopeds 10 tips till en bättre röst". Den skrevs för att sprida kunskap om röst och röstanvändning och är uppbyggd som en självhjälpsbok, så att var och en kan träna på egen hand. Boken vänder sig till alla som vill förbättra sin röst eller till dem med röstproblem som behöver hjälp med att komma till rätta med dem. Boken är idag kurslitteratur på flera universitetsutbildningar och har även uppmärksammats i Sveriges Radio och andra massmedier. Boken är unik i sitt slag med den senaste forskningen och dessutom med digitalt stöd för hemträning - något som idag efterfrågas mycket och som har rönt stor uppskattning. Röstövningarna är snabbt tillgängliga via QR-koder till en film- eller ljudfil som visar hur man utför övningarna. QR-koderna finns tryckta vid bokens övningar.

Med mångårig erfarenhet av behandlingsarbete och undervisning erbjuder Tove Ekelund effektiva utbildningar och workshops i röstträning riktade till landsting, kommuner, företag och privatpersoner. Föreläsningarna bygger på evidensbaserade metoder och uppdaterad forskning och skräddarsys för att passa varje specifik målgrupp i fråga om innehåll och tidsomfattning. Inga förkunskaper behövs.

Idag får rösten allt större uppmärksamhet eftersom fler och fler förstår hur betydelsefullt röstinstrumentet är och att det ska hålla för alla de krav som ställs på rösten. Sedan många år firas därför Världsröstdagen runt om i världen som en hyllning till vår fantastiska röst. Dagen infaller årligen den 16 april.

Välkommen till en lärorik och inspirerande föreläsning med röstträning i toppklass!

Pressbilder

Tove Ekelund

Tove Ekelund

Employer Branding

Medarbetare & Team

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2