Vera Simonsson

Vera Simonsson

Årets kvinnliga äventyrare 2009

Med expeditionerna som metafor berättar Vera hur drömmar kan förverkligas.

Vera Simonsson är uppvuxen i en naturkär familj utanför Härnösand. Med två syskon packade mamma och pappa alltid bilen när sommarlovet började, med tält och trangiakök för att semestra i Norge, medan Vera bara önskade mig till stränderna i Spanien där alla vännerna var. Efter gymnasiet ville hon lära sig mer om friluftsliv. Olika friluftsutbildningar och kurser tillsammans med biologistudier i Umeå och Canada gjorde att Vera flyttade upp till Svalbard för att jobba som skid och hundspanns -guide. Nu är hennes arbetsplats Arktis - Antarktis, som guide, glaciär instruktör, föredragshållare och skribent jobbar hon åt många olika uppdragsgivare.

Drivkrafterna är det fria livet på tur där fokusen ligger i stunden, där den kalla stilla arktiska luften fyller Veras lungor och där isbjörnen passerar hennes väg gör att hon gång på gång drar ut på expeditioner i Arktis. Hon drivs av att verkligen leva medan hon lever -drömmar ska förverkligas, de gäller bara att våga satsa och ta steget.

Föredraget, med bilder, musik och video, är på ca 60 minuter. Det er en personlig skildring av hur Vera upplever hur det är att vara på väg. 2006 skidade hon tillsammans med två vänner över Svalbard, en hissnande historia med djupa glaciärsprickor och nära isbjörns möten. I år avslutade hon en krävande expedition. Under 80 dagar skidade hon som en i teamet "Baffinbabes" längs den vilda nordöstkusten av Baffin Island i Nordöstra Kanada, en resa på många plan. De kämpade i den levande packisen, möte lokala jägare och stod på toppen av Braod Peak. Med expeditionerna som metafor berättar Vera hur drömmar kan förverkligas.

I föredraget berättar Vera om drivkraften och motivationen till och nå ett konkret mål, om att sätta upp delmål och våga satsa, om ambitionen och samarbetet i gruppen. Under expeditionen sattes vänskapen på hårda prov och som lagspelare kan du inte gå din egen väg, konflikter måste lösas. Kommunikation och tillit är viktiga byggstenar för att ett projekt ska lyckas. Självklart handlar föredraget också om otroliga naturupplevelser.

Föredrag skräddarsys så att det passar ert företag, organisation eller förening.

Vera Simonsson

Vera Simonsson

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2