Willy Björkman
Fotograf: Kirill Krylov

Willy Björkman

Fixarn

Willy Björkman är en svensk TV-profil som är känd från Bygglov som "fixare".

Musiken går som en röd tråd genom hans liv, även om han för de flesta är känd från TV i flera olika sammanhang. Överallt sprider han en speciell atmosfär, utifrån sin vänliga, okomplicerade framtoning.

Willy Björkman växte upp i stockholmsförorten Aspudden, där han bland annat hade Stickan Andersson som lärare under uppväxten. Måhända att det var en av anledningarna till att han i 15-årsåldern på egen hand byggde en elgitarr och att han startade ett band - det första av flera musikaliska konstellationer som bland annat ledde till att man spelade runtom i Sverige. Till exempel har Herr Björkman spelat tillsammans med Country-legenden Wanda Jackson! Willy medverkar här också på ett gäng plattor med välkända artister som Alf Robertsson och Lennie Norman.

Willy släppte musiken och i många år jobbade han inom TV-produktion eller "bakom kulisserna" som det brukar heter - kulisserna som han själv byggt ska man kanske tillägga! För det var som dekorsnickare på olika produktionsbolag och en massa olika produktioner som han jobbade under en lång period. Det var här som Willy också började staka ut den väg som skulle leda till det han är mest känd för såhär långt - nämligen det i TV4’s långkörare Bygglov. Här har han och kollegan Matte härjat runt sen 2005 - vilket i TV-sammanhang är en fantastisk framgång.

Willy har även synts i många andra TV-sammanhang som t.ex. Let’s Dance, Fångarna på Fortet och Kändishoppet - överallt så sprider han en speciell atmosfär, utifrån sin vänliga okomplicerade framtoning.

Oavsett vad Willy varit engagerad i har dock musiken gått som en röd tråd genom hela livet för honom. Från de första stapplande stegen med grabbarna i Aspudden till olika band och produktioner till idag! Nu är han redo att ta steget fullt ut och låta strålkastarljuset landa på honom. Första singeln, "Pepparspray" släpptes våren -17 och sedan släpps ytterligare några innan det är dags för fullängdaren.

Willy kommenterar själv;
Numer så blir det mer musik, sitter och skriver låtar med en kille som heter Tony Malm, en supersnubbe som skriver låtar till mellon och andra tunga utländska artister... Maxe och boysen på Pama Records har bidragit med de bästa tänkbara musiker vilket känns fantastiskt . så framtiden ser ljus ut.

Pressbilder

Willy Björkman

Willy Björkman

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2