Aron Anderson

Aron Anderson

Ju coolare mål desto coolare resa - Att vända motgång till framgång

Redan vid 25 års ålder har Aron Anderson hunnit med att få cancer fyra gånger, vara med på fyra Paralympics i tre olika sporter, vinna 10 JVM guld i friidrott och bli den förste man någonsin att bestiga Kebnekaise i rullstol.

När Aron strax skulle fylla 8 år förändrades hans liv totalt. Han gick från att vara en helt vanlig liten sportintresserad kille till att på sin 8e födelsedag få sin första cellgiftsbehandling mot en elakartad cancertumör.

Ett drygt år senare var Aron frisk från cancern men hade av sviterna från sjukdomen hamnat i rullstol. Att hamna i rullstol var för Aron som att få börja leva på nytt. Han fick möjlighet att börja idrotta igen och komma tillbaka till livet.

I en gripande och humoristisk föreläsning berättar Aron om hur han har vänt motgång till framgång och tagit revansch på livet. Aron var nominerad till priset Årets talare 2016 - Genombrott.

Idag lever Aron som elitidrottare och har flera Paralympics samt många mästerskapsmedaljer i bland annat friidrott på sin meritlista. Förutom att idrotta på högsta nivå är han även ambassadör för Barncancerfonden och jobbar mycket med att bidra till deras viktiga arbete med att utrota barncancer. 2016 blev Aron programledare för Lilla Sportspegeln i SVT.

I sitt stora äventyr Pole of Hope, skidade han som första person i rullstol, 300km från kontinentkanten på Antarktis in till Sydpolen. En expedition till förmån för Barncancerfonden.

Sagt om Arons föreläsningar:
"Aron föreläsning om att vända motgång till framgång är inte bara informativt och underhållande utan mycket inspirerande och tankeväckande. Vi har de kort att spela med som vi har fått och makten och möjligheten att göra något bra av dem sitter bara hos oss själva, och Aron berättar med stor humor och öppenhet om vilka kort han fick och hur han spelat dem. Får du förmånen att lyssna på Aron så gör det! Du kommer att se annorlunda på dina kort efter det!" Christer Mattson VD Konsultbolag1 Stockholm AB "Aron är en kämpe. Hans föreläsning att vända motgång till framgång är berörande. Att han redan vid unga år beslöt sig för att kämpa sätter en fantastisk glöd på hans sätt att föreläsa om sin resa genom livet. Jag kan varmt rekommendera den." Martin Sjöberg VD Invest Systems

"Jag kan varmt rekommendera föreläsningen av Aron. Berättelsen om hans kamp och kämpaglöd berörde oss alla djupt, samtidigt som det ingav ett stort HOPP. Den lämnar ingen oberörd, samtidigt som den inspirerar till att vilja hjälpa och förändra." Eva Forsmark Marknadschef Ur & Penn "Det var fantastiskt kul att få lyssna på Aron när han föreläste hos oss på Rejlers. Föreläsningen var väldigt fängslande samtidigt den var mycket inspirerande. Aron fick mig att känna att det som vi tror är omöjligt faktiskt är möjligt!" Eva Nygren VD och koncernchef Rejlers AB

"Aron is truly a star in every respect for such a young man has a very mature head on him! He was a pleasure to work with and spoke with great confidence, clarity and strucute. I would strongly recommend Aron similar events regardless of market and he without a doubt an asset for VISA." Mark Burges Senior Consultant VISA

"Aron var hos oss på Rotary idag. Det bästa, mest tänkvärda och berörande föredrag vi haft under de 10 år som jag varit med." Christer Olsson President Rotary Upplands-Väsby

Pressbilder

Artiklar

Aron Anderson

Aron Anderson

Elitidrottare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2