Heavy Metal Management

Hans-Olov Öberg

Hur långt hår och nitar kommer att slänga ut kotlettfrillor och kostymer ur styrelserummen

Slit av dig slipsen och häng på dig elgitarren. Allt du trodde dig veta om företagande biter Pär-Jörgen Pärson och Hans-Olov Öberg, i sin bok Heavy Metal Management, huvudet av som det vore en av Ozzy Osbournes fladdermöss. Med konkreta exempel från hårdrocken visar de hur man utvecklar sitt företagande från Good till Badass.

Hans-Olov Öberg har tillbringat mer än 25 år på finansmarknaden som ekonomijournalist, finansanalytiker, kapitalförvaltare och riskkapitalist. Han började spela gitarr på allvar samma vecka som han hörde Hell Bent For Leather med Judas Priest.
Pär-Jörgen Pärson har suttit i styrelsen för Spotify och många andra framgångsrika företag och är en av få som överlevt såväl dotcomkrascher som finanskriser med äran i behåll. Han är Led Zeppelinfan och har en ännu finare gitarrsamling än Hans-Olov.
Från sitt Advanced Metal Research Laboratory (mer känt som hårdrocksbaren Anchor Bar på Sveavägen, mittemot Handelshögskolan i Stockholm) levererar de två dieseldoftande företagarna sin tungmetallmanegement i form av ett pentagram (vad annars?).

Galna Fans och bandpolare från helvetet

Pentagrammodellens fem spetsar rockar sönder tidigare managementsanningar och ger läsaren en kärna som garanterat är ”metal” nog att öka framgångarna och berika kundrelationerna i näringslivet. Modellen visar med konkreta exempel hur hyllade hårdrockare blivit stora världsstjärnor, bland annat genom att förfina sin hantverksskicklighet, kunna presentera en levande berättelse och kunnat trigga de grundläggande drivkrafterna.
Genom att vara en Master, Epic, Instinctive, Sensory och Forever är man på god väg till att kunna utveckla sitt företagande från Good till Badass.

För, ärligt talat, som det står i boken ”vem FAN vill ha nöjda kunder och belåtna medarbetare när man kan få GALNA FANS och bandpolare från helvetet”?

”En såväl mycket underhållande som tänkvärd bok om hemligheten med framgångsrikt ledarskap och företagande. Pär-Jörgen och Hans-Olov har skrivit en nytänkande bok som bygger vidare på många av idéerna från min bästsäljande bok – Riv pyramiderna”
Jan Carlzon

Heavy Metal Management finns att köpa på Adlibris

Förlag: Kalla kulor förlag AB
Utgiven: 2012
ISBN: 9789187049125

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2