Gotland, mitt sommarparadis

Madeleine Westin

Vit kalksten, blomstrande fält från öst till väst och soluppgångar från hästryggen, det är bara tre av anledningarna till att jag väljer att spendera större delen av mina somrar på Gotland. Den ö som, endast tre timmar från fastlandet, för tankarna till en avlägsen oas vid medelhavet. Att en plats så nära kan kännas så avskärmad är för mig fantastiskt. Det har blivit min tillflyktsplats där jag kopplar bort mig från allt vad vardag och stress heter.

Vit kalksten blomstrande fält från öst till väst och soluppgångar från hästryggen det är bara tre av anledningarna till att jag väljer att spendera större delen av mina somrar på Gotland Den ö som endast tre timmar från fastlandet för tankarna till en avl

Jag och min familj spenderar den mesta av vår tid på södra delen, vilket också är min absoluta favoritplats på ön. Där är våra närmsta grannar kossorna i hagen bredvid vår tomt och vår häst utanför köksfönstret. Med en lada på baksidan, skogen till höger utanför ytterdörren och fälten till vänster, och vattnet fem minuters cykelpromenad bort brukar mina barn beskriva det som en magisk plats.

Den ö som, endast tre timmar från fastlandet, för tankarna till en avlägsen oas vid medelhavet.

För mig är det ovärdeligt att få starta min dag med en ridtur ner till vattnet. Sätta sig på en klippa och se på medan solen sakta gör sig redo för ännu en varm dag samtidigt som jag avnjuter en kopp kaffe tillsammans med min sambo. Likaså de timmar vi spenderar med tårna i den varma sanden. Men alltid finns en speciell doft omkring en, frisk och ja, öppen på något sätt. Den går inte alls att jämföra med den trängda och dammiga luft som omger en konstant hemma i storstan.

Att se och göra

Självklart under sommaren är också en dag på Fårös stenstrand och ett besök på Petesgården, där du kan äta den typiska saffranspannkakan med slånbärssylt. Likaså långa promenader längsmed gränderna i Visby där historiska vingslag smeker ens hud varpå då dagen avslutas med en glass nere i hamnen till ljudet fiskmåsar och av båtar som guppar vid bryggorna.

Kanske vi ses på Gotland i sommar!
Madeleine

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2