Årets unga entreprenör

Mai-Li Hammargren

De senaste åren har varit minst sagt hektiska för den unga entreprenören Mai-Li Hammargren. Hon har kombinerat studier på Handels och utomlands, startat upp det uppmärksammade klockföretaget Mutewatch, föreläst om entreprenörskap och Time Management och nyligen blev hon utsedd till ”Årets unga entreprenör” av Founders Alliance.

Personlig effektivitet ligger Mai-Li varmt om hjärtat och det kanske inte är så konstigt. Under tiden som hon byggde upp sitt företag så varvade hon jobb som modell, tolk, blomsterflicka och barnflicka, med studier i London, Schweiz och Handelshögskolan.

Idén till Mutewatch föddes 2007 i samband med en entreprenörstävling. Mai-Li och hennes pojkvän hade olika dygnsrytm och hon ville hitta ett smidigt sätt att vakna på morgonen utan att störa den andra personen. Hon kom då på idén med ett tyst vibrerande armband. Nu har den utvecklats till en stilfull klocka med en dold touch screen.

Företaget höll produkten hemlig i två år, men strax efter att de första bilderna skickades ut den 5:e augusti 2010 fanns Mutewatch publicerat i några av världens största forum, som Engadget, Gizmodo med flera och på åtta dygn gick googleträffarna från noll till över 400 000. Företaget har lyckats etablerat ett globalt distributionsnätverk och fick tusentals beställningar redan innan klockan var klar för leverans.

Klockan har fått stor uppmärksamhet runt om i världen och finns nu hos ett 40-tal utvalda återförsäljare. Flera kända personer har setts med klockan, bland annat Karl Lagerfeld som köpte tre exemplar vid lanseringen.

Mai-Li Hammargren föreläser om personlig effektivitet, entreprenörskap och framtidens ledarskap. Hon har bland annat blivit utsedd till årets unga entreprenör och listats som en av Sveriges nya supertalanger.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2