Integrationsprojektet tillsammans slog alla förväntningar

Tomas Enhager och Talarforum skapade tillsammans med Kristinehamnsbostäder integrationsprojektet Tillsammans. Projektet har gett resultat över förväntningarna och förhoppningen är att inspirera fler till liknande projekt.

Anna-Carin Backman och Susanne Sander ifrån Kristinehamnsbostäder påbörjade under våren 2016 ett arbete om företagets vision och värderingar. De ville tydliggöra och stärka både vision och värderingar. De tog kontakt med Talarforum för att få hjälp att hitta rätt person att hjälpa till för att utveckla och nå deras mål. De fick kontakt med Tomas Enhager som motiverat satte sig in i projektet och tillsamman har de utvecklat deras nya vision ”Fokus på det sociala ansvaret – Det goda bostadsbolaget”.

De hade länge sett en ökande frustration i samhället i områden med många nyanlända och ville göra något för att vända den negativa spiralen.

De hade länge sett en ökande frustration i samhället i områden med många nyanlända och ville göra något för att vända den negativa spiralen. Projektet Tillsammans ledde snabbt till att individerna blev stärkta och fler nyanlända fick nu ett fokus, började må bättre och fler valde att stanna kvar i Kristinehamn.

Grundidén för projektet är att skapa unika möten mellan människor, skapa nya nätverk och få växa som människor. Deltagarna i projektet var utrikesfödda hyresgäster hos Kristinehamnsbostäder. En del var nyanlända och några hade varit i Sverige i 10 år. I projektet valdes även förebilder ut från Kristinehamns näringsliv. Alla människor i projektet är med frivilligt och har olika bakgrund, olika kön, olika erfarenheter men det som binder dem samman är att alla har rätt attityd.

Projektet startade 2016 och fortsätter än idag att växa. Resultaten är fantastiska. Det ger människor nätverk, skapar gemenskap och livsglädje.
Några konkreta resultat är; hittat praktikplats bland annat som lärare, elingenjör och bagare, klarade teoriprovet till taxi-kort, fler som klarat Svenska-kurser, hittat lägenhet, fått anställning på restaurangkedja, expanderat verksamheten, köpt hotell och restaurang m.m.

Tomas Enhager har föreläst sedan 1979 och är en expert inom motivation, mental träning och personlig utveckling. Tomas beskriver att det här projektet är ett av två projekt som han är mest stolt över under hela sin karriär! Det är för att projektet på riktigt har gjort en skillnad och har påverkat och flyttat människor!

Tomas del i projektet var att bidraga med sin kunskap, erfarenhet och förmåga att inspirera och nå fram till människor. Han lade mycket fokus på frågor som: inställning, vad har man för värderingar, hur konflikter hanteras, hur påverkar mina beslut min framtid osv. Tomas motto är att ”det går om man vill” och det sammanfattar detta projekt på ett bra sätt. Det går om man vill!

Vill du veta mer om projektet, få hjälp att starta ditt eget liknande projekt hjälper vi dig att komma i kontakt med rätt person att göra det tillsammans med.

Kontakta oss

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2