Fredrik Ullén
Fotograf: Mats Bäcker

Fredrik Ullén

Framstående hjärnforskare - Forskar om inlärning, kreativitet och estetik

Fredrik Ullén är en av Sveriges mest framstående hjärnforskare. Han forskar kring kreativitet och flow, en forskning som fått stort internationellt genomslag. Han är dessutom en kritikerrosad konsertpianist.

Fredrik Ullén är professor i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för Neurovetenskap vid Karolinska institutet. Han leder en forskargrupp som studerar inlärning, kreativitet och flow, alltså det tillstånd av koncentration och lycka som människor kan gå in i under stimulerande uppgifter. Ett annat stort forskningsintresse är hur vår hjärna hanterar musik. Fredriks forskning sker bland annat i samarbete med flow-begreppets skapare, världskände Mihály Csíkszentmihályi.

Hans forskning har fått stort internationellt genomslag, och han presenterades nyligen i Svenska Dagbladets reportage "Supertalangerna tar plats på scenen", om ledande unga forskare i Sverige. Fredrik är också en mycket uppskattad och inspirerande föredragshållare med stor erfarenhet av att berätta om forskning på ett engagerande och lättfattligt sätt. Han är dessutom en kritikerrosad, internationellt verksam konsertpianist. Fredrik föreläser både om flow och kreativitet och om den musikaliska hjärnan.

Sedan 2021 är Fredrik också chef för Institutet för Empirical Aesthetics vid Max Plack-instituten.

Pressbilder

Artiklar

Fredrik Ullén

Fredrik Ullén

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2