Johan Mathson

Johan Mathson

Först till framtiden - Ledarskap, framtid och förändring

Johan Mathson har en unik kombination av erfarenhet som företagare, företagsledare och som konsult till över hundra företag i ett trettiotal länder inom ledarutveckling, resultatfokus och förändringsprocesser.

"Det tog företagsledningen 19 veckor att formulera den nya affärsplanen och medarbetarna 2 timmar att missuppfatta den." I sina föreläsningar pratar Johan Mathson om att mobilisera hela organisationen i att förverkliga strategierna. Han pratar också om en ny verklighet där tidigare konkurrensfördelar helt plötsligt bara blir förutsättningar.

Sedan ett antal år tillbaka har Johan arbetat i ett 30-tal länder med framförallt strategiimplementering, strategi- och affärsutveckling, ledningsgruppsutveckling, faktabaserat ledarskap, individuell chefs- och ledarutveckling och föreläsningar. Som en röd tråd i allt som Johan talar om finns betydelsen av, och utmaning i, att lyckas förverkliga strategier. Johans erfarenhet bygger till stor del på att den största potentialen i dagens näringsliv ligger i att gå från ord och plan till konkret handling! Och att som ledare lyckas förankra detta i hela organisationen.

En ledstjärna i Johans arbetssätt är enkelhet och användarvänlighet. Det finns alltid en målsättning att deltagarna redan nästa dag skall kunna använda det som behandlats i den egna arbetssituationen.

Ett annat område som Johan arbetar inom är i rollen som processledare och moderator. Det kan t.ex. handla om att leda en diskussion i en ledningsgrupp, chefsgrupp eller kundfokusgrupp.


Uppväxten i Gävle präglades av idrott (elitnivå i tennis, friidrott och militär femkamp) och sen följde civilekonomexamen på Handelshögskolan i Stockholm. Johan har sedan arbetat som säljare, utbildningskonsult, gruppchef, affärsområdeschef, managementkonsult, affärsutvecklingschef och VD i ett flertal bolag både i Sverige och internationellt. Detta, i kombination med ett tjugotal styrelseuppdrag i både börsnoterade och onoterade bolag, har gett en mycket bred affärsbakgrund.

Video

Pressbilder

Artiklar

Johan Mathson

Johan Mathson

Fotograf: Meeri Utti

Föreläsare med som lämnar publiken extra klok

Entreprenörskap

Medarbetare & Team

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Boka en talare

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2