Johan Mathson

Johan Mathson

Först till framtiden - Ledarskap, framtid och förändring

Johan Mathson har en unik kombination av erfarenhet som företagare, företagsledare och som konsult till över hundra företag i ett trettiotal länder inom ledarutveckling, resultatfokus och förändringsprocesser.

"Det tog företagsledningen 19 veckor att formulera den nya affärsplanen och medarbetarna 2 timmar att missuppfatta den." I sina föreläsningar pratar Johan Mathson om att mobilisera hela organisationen i att förverkliga strategierna. Han pratar också om en ny verklighet där tidigare konkurrensfördelar helt plötsligt bara blir förutsättningar.

Sedan ett antal år tillbaka har Johan arbetat i ett 30-tal länder med framförallt strategiimplementering, strategi- och affärsutveckling, ledningsgruppsutveckling, faktabaserat ledarskap, individuell chefs- och ledarutveckling och föreläsningar. Som en röd tråd i allt som Johan talar om finns betydelsen av, och utmaning i, att lyckas förverkliga strategier. Johans erfarenhet bygger till stor del på att den största potentialen i dagens näringsliv ligger i att gå från ord och plan till konkret handling! Och att som ledare lyckas förankra detta i hela organisationen.

En ledstjärna i Johans arbetssätt är enkelhet och användarvänlighet. Det finns alltid en målsättning att deltagarna redan nästa dag skall kunna använda det som behandlats i den egna arbetssituationen.

Ett annat område som Johan arbetar inom är i rollen som processledare och moderator. Det kan t.ex. handla om att leda en diskussion i en ledningsgrupp, chefsgrupp eller kundfokusgrupp.


Uppväxten i Gävle präglades av idrott (elitnivå i tennis, friidrott och militär femkamp) och sen följde civilekonomexamen på Handelshögskolan i Stockholm. Johan har sedan arbetat som säljare, utbildningskonsult, gruppchef, affärsområdeschef, managementkonsult, affärsutvecklingschef och VD i ett flertal bolag både i Sverige och internationellt. Detta, i kombination med ett tjugotal styrelseuppdrag i både börsnoterade och onoterade bolag, har gett en mycket bred affärsbakgrund.

Video

Pressbilder

Artiklar

Johan Mathson

Johan Mathson

Fotograf: Meeri Utti

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2