Jonas von Essen

Jonas von Essen

Är det möjligt att vem som helst kan få ett minne i världsklass?

Jonas von Essens resa från glömsk drömmare till tvåfaldig minnesvärldsmästare verkar smått mirakulös.

På bara ett och ett halvt år gick han från att knappt komma ihåg sin flickväns telefonnummer till att utklassa den samlade världseliten i minnes-VM. Sedan dess har han medverkat i allt från kinesiska tv-shower och svenska realityserier till australiensiska bilreklamer. Våren 2018 nådde Jonas dessutom nästan hela vägen till seger i TV4:s Talang, efter att till finalen ha memorerat de första 50 000 decimalerna i talet pi!

Bakom den fenomenala minnesförmågan finns tekniker som är så enkla att vem som helst kan lära sig dem och samtidigt så underhållande att åhörarna på Jonas föreläsningar ofta viker sig dubbla av skratt. Genom en trollbindande blandning av interaktiva övningar med publiken, förbluffande minnesdemonstrationer och fascinerande förklaringar tas de som lyssnar med genom en färgsprakande redogörelse för hur hakstudsande mini-kängurus, en raketflygande Dolly Parton och en arg kille med en kycklingklubba i ögat kan hjälpa dem att komma ihåg precis vad de vill!

Sagt om Jonas;

"Sagolikt!" - Lars Lagerbäck, f. d. förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll.

"Jonas föreläsning var utan tvivel en av de absolut bästa föreläsningarna som jag varit på – ja, kanske den allra bästa. Han är personlig, han är underhållande, han är inspirerande och hans minnesförmåga är helt fenomenal! Du kan nöja dig med att bara bli inspirerad och imponerad. Eller så kan välja att gå vidare och pröva några av hans minnestekniker. För det är faktiskt så – alla människor kan skaffa sig ett superminne, något som kan användas både i vardagen och på jobbet. Så, om du står i begrepp att boka in en föreläsare – boka Jonas nu på direkten medan du kommer ihåg det!" - Jens Ingelsäter, strategisk rådgivare DirSys.

"Med humor och mycket skärpa lyckas Jonas von Essen förklara hur han gör för att vara mästare inom sitt gebit. På ett enkelt och pedagogiskt sätt guidar han oss genom hur man skall tänka för att lyckas fylla på sin kokande hjärna med massor med ny information. Tänk vilken resurs detta vore för vår skolvärld att få ta del av. För oss andra är det en inspirerande föreläsning som ger mersmak!" - Johan Hedihn, hotelldirektör First Hotel Billingehus.

"Jonas von Essen var en fantastisk personlighet att få ta del av på scenen. Han förvandlade det flera av oss trodde var ett komplicerat ämne till en timmes begåvad underhållning. En föreläsning fylld med värme, humor och metodik som gav oss kunskaper för livet." - Joe Formgren, Affärsnätverket Effect plus.

"Jonas föreläsning fick sånt otroligt fint mottagande! Den stora snackisen på resterande delen av mötet var hans framträdande. Det första jag gjorde när jag kom hem var att köra testet med de tio största länderna på min sambo… Avtryck!" - Joakim Andreasson, professor i kemi vid Chalmers Tekniska Högskola.

Pressbilder

Jonas von Essen

Jonas von Essen

Minnesexpert

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2