Inspirationsbrev April 2011

Sir Richard Branson - En av världens mest kända och omtalade företagsledare

Superentreprenören Sir Richard Branson lämnade som 17-åring sin privatskola Stowe. Till avsked lär rektorn ha sagt:
Gratulerar Branson. Jag förutspår att antingen hamnar du i fängelse eller också blir du miljonär.
Han fick rätt. Då var Branson oskuld i affärsvärlden vilket han tog fasta på när han döpte sitt första postorderföretag till Virgin. Ett antal årtionden senare har Virgin gett sig in i bransch efter bransch. Virgin ägnar sig åt allt mellan himmel och jord, eller rättare sagt; åt allt mellan rymd och havsbotten. Sir Richard Branson verkar nämligen helt strunta i affärstermen kärnverksamhet och han visar inget intresse för klassiska organisationsscheman.

»Läs hela presentationen...

Daniel Pink - Talskrivaren som fått näringslivet att tänka om!

Han har jobbat som chefstalskrivare till Al Gore och numera är Daniel Pink den världskända succéförfattaren bakom bl.a. NYT bestsellers A whole new mind och Drive, tillsammans översatta till 31 språk. Hans böcker provocerar och vänder upp och ner på för givet tagna sanningar i arbetslivet. Boken Drive: The Surprising Truth About What Motivates Us visar på nya sätt hur man skapar äkta motivation och hög prestation hos individer och i organisationer. Hans artiklar om affärslivet publiceras flitigt i tidsskrifter som Harvard Business Review, Fast Company och Wired. Analyserna han gör av framtidens företagstrender plockas upp av CNN m.fl.

Vet du om ni är bättre idag än ni var igår? Daniel Pink är en flitigt anlitad och skicklig föreläsare som garanterat kommer att avkräva era svar.

»Läs hela presentationen...

Elizabeth Gilbert - Bestsellerförfattaren till Eat Pray Love

Elizabeth Gilbert är mest känd för sin bok Eat Pray Love, som också blev en bejublad film med Julia Roberts. Boken sålde över 10 miljoner exemplar och blev så omtyckt att Time Magazine utnämnde Elizabeth Gilbert till en av världens 100 mest inflytelserika människor. Men hon är mycket mer än succéförfattare. Hon är en talare, som med stor inlevelse och humor filosoferar över livets mening – ja, det gör vi ju förstås alla, men en författare av Elizabeth Gilberts kaliber lyckas komma nära essensen. Hur vi växer som människor och vad är viktigt i livet. En talare som har något att säga till oss alla!

»Läs hela presentationen...

Jill Bolte Taylor - av TIME Magazine utsedd till en av de 100 mest inflytelserika personerna i världen

Hon är författaren till New York Times bästsäljande memoarer My Stroke of Insight: En hjärnforskares personliga resa. Under 2008 gav Dr Jill en presentation vid TED-konferensen i Monterey, CA, som har blivit den mest sedda TED Talk genom tiderna.

Dr Jill hjälper oss förstå hur våra två hjärnor arbetar tillsammans för att skapa en sammanhängande uppfattning av verkligheten.

På ett begripligt och fascinerande sätt berättar Taylor hur vi alla har makten att välja och ta makten över våra liv.

»Läs hela presentationen...

Sir Bob Geldof - internationell inspiratör, provokatör och världsförbättrare

Sir Bob Geldof är en mycket kunnig och välinformerad man som sammanlänkar ämnen som afrikansk svält och hjälporganisationer med brittisk och amerikansk politik. Med sin kvickhet och kunskap provocerar, inspirerar och motiverar han sin publik. I sina föreläsningar lyfter han fram och destillerar sina lärdomar från sin karriär som entreprenör inom en rad olika områden som musik, näringsliv, diplomati och humanism. Han har startat eget band och produktionsbolag, han har även stöttat Internetbaserade "start-ups" och samlat in miljontals dollar på en enda dag till välgörande ändamål. Med en passion som har sin grund i musiken, en förståelse och intresse för politik och ekonomisk utveckling talar Geldof med ledare och statschefer om våra mest angelägna internationella frågor.

»Läs hela presentationen...

Mångfaldsworkshop!

Mångfald! Vad menar vi egentligen? I denna workshop med Edna Eriksson får vi en ny syn på vad mångfaldsarbetet innebär på riktigt. Vi får konkreta råd som leder till innovation och utvecklig inom organisationen.

http://www.utbildning.talarforum.se/tema/204-mangfaldsworkshop/

Det räcker inte med kärlek - en mammas kamp för sin son med autism

När Jenny Lexhed och hennes make fick en son med autism bestämde Jenny sig för att göra allt som stod i hennes makt för att hjälpa sonen till ett självständigt liv. I sitt föredrag berättar Jenny om sina erfarenheter. Ett föredrag om sorg, men också om magiska stunder av lycka.

http://www.utbildning.talarforum.se/tema/239-det-racker-inte-med-karlek-en-mammas-kamp-for-sin-son-med-autism/

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2