Inspirationsbrev Augusti 2019

Är du vår nya kollega?

Vill du arbeta med Sveriges främsta inspiratörer och föreläsare? Drivs du av hjälpa dina kunder att bli framgångsrika? Som Account Manager på Nordens största förmedlare av föreläsare får du arbeta i en roll med många bollar i luften och ett stort nätverk där du kopplar samman rätt föreläsare med rätt företag. Om du har ett stort inre driv och du vill arbeta fritt under eget ansvar kan detta vara rollen för dig. Välkommen in med din ansökan.

Läs mer om tjänsten

Christina Stielli - Vad kul att se dig!

När vi får en komplimang slappnar musklerna av, i blodet går det igång både dopamin, oxytocin och endorfiner som gör att vi orkar mer, blodtrycket sänks och vi ler. På jobbet kan de vara avgörande för samarbetet och för stämningen i arbetsgruppen. Jag pratade om detta nyligen i Nyhetsmorgon.

Att ge komplimanger bygger förtroende. Alla delar samma längtan efter att bli sedd och uppmärksammad. När jag får en komplimang ökar min vilja till samarbete och förtroende.

»Läs hela artikeln...

Tommy Ivarsson - Hitta energin när det blåser

Tommy Ivarsson är en av de mest uppskattade och hyllade sommarpratarna i radioprogrammets 60-åriga historia. Därefter har det också blivit två vinterprat. Vi lever i en värld där livet snurrar fort. Det finns knappt utrymme för det viktiga, eller snarare det verkliga livet. Hur hanterar vi oss själva när händer det saker i våra liv och energin inte längre räcker till? Oavsett vilken roll man har i sitt yrkesliv så är man ju bara en människa. Varför är det så svårt att tillåta sig att vara just det? Kan man göra den djupaste krisen till en framgångssaga? Finns det ett genusperspektiv när det handlar om hur vi tacklar motgångar? Bjud in energiknippet, serieentreprenören och företagaren Tommy Ivarsson, som byggt upp flera tillväxtbolag, både som ägare, delägare och på senare år även som affärsstrategisk rådgivare i ägarledda bolag. Tommy ser klara samband mellan starka, trygga, stabila ledare och organisationer med framgångsrika företag. Där det också är ok att vara en människa mitt i livet. Tommy blev känd för en bredare publik sommaren 2017, då han valdes till Lyssnarnas Sommarvärd i Sommar i P1. Programmet sändes den 19 juli och där berättade han om hur han hanterat sitt energidränage i samband med sin sons sjukdom. Om hur han den hårda vägen blev tvungen att kombinera sitt företagande med en ytterst svår privat situation. Programmet fick ett stort genomslag, inte minst bland män mitt i livet.

När: Tis 10 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Tobias Ahlin - Bättre beslut i en agil organisation

En ökande innovationstakt och volatila marknader sätter press på företag och organisationer att bli mer flexibla. Agilt ledarskap sveper över västvärlden och har öppnat upp för nya möjligheter att hantera en osäker vardag, men i vissa fall skapar agilitet en än mer kaotisk vardag än den som den försöker ersätta. Problemet är att vi flyttar ansvaret för beslutsfattande utan att samtidigt anpassa våra processer för hur vi tar beslut. Resultatet är en skuta som ingen egentligen vet vem som kör, och de som kör den saknar kartan för att styra den åt rätt håll. Agilt ledarskap är det första steget in i en modern organisation, men steget tar oss i en oväntad riktning som tvingar oss att transformera hur vi tar beslut. Tobias är designchef på Mojang och driver designen för ett av världens mest populära spel någonsin - Minecraft. Han har tidigare haft ledande positioner på Spotify, GitHub och Hyper Island.

När: Tors 12 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Henrik Larsson-Broman - Supertrenderna – Så skapar du framtiden

Aldrig tidigare har det skett så mycket i vår omvärld som nu. Politiskt, socialt, ekonomiskt och inte minst teknologiskt. Allting tycks gå fortare och bli allt rörigare och vi människor har svårt att hänga med. Men det finns sätt att skapa begriplighet och en känsla av trygghet i den förändring vi lever i. Receptet stavas trender. Rätt hanterat fungerar trender som ledstänger och kan guida oss in i framtiden till bättre beslut, investeringar och ökad tillväxt. I den här föreläsningen ger forskaren och trendanalytikern Henrik Larsson-Broman inspiration och tankar om hur vi ska hantera framtiden med hjälp av trender. Han ger även exempel på tre stora trender från nyutgivna boken "Supertrenderna" som kommer forma framtidens företagande och affärslandskap. Morgonens seminarium är ett samarbete mellan Talarforum och Svenska Möten.

När: Fre 13 sept, Kaffe och smörgås från 7.30, föreläsning 8.00 - 9.00.
Var: High Court, Malmöhusvägen 1, Malmö

»Mer information och anmälan...

Leila Karchaoui - Öka engagemanget och lönsamheten

Enligt Leila är endast 16 % engagerade på våra arbetsplatser och gapet mellan generationerna växer i en digitaliserad, globaliserad och snabbföränderlig värld. Idag är det en utmaning att leda och motivera de olika generationerna på våra arbetsplatser. Hur kan man påverka beteende, attityder och kanalisera drivkrafter för att öka engagemanget och lönsamheten? Du som ledare har en viktig roll att spela i en snabbföränderlig och digitaliserad värld. Genom att vara nyfiken, ligga ett steg framför och tänka ”utanför” boxen kan du öka lönsamheten och den humanitära hållbarheten. Leila ger dig konkreta exempel från arbetslivet på hur du som ledare kan ställa krav på resten av organisationen för att öka produktiviteten, effektiviteten och maxa potentialerna på ett hållbart sätt. Hur du kan gasa och bromsa samtidigt utan att tappa farten i verksamheten.

När: Tis 17 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Maria Hind Alias - Hedersrelaterat förtryck

Maria Hind Alias föreläser om hederskultur, hedersvåld och våld mot kvinnor, där hon delar med sig av sina egna erfarenheter och kunskap. Hur det är det är att leva i en hederskontext? Marias föreläsningar ger dig kunskap och förståelse om varför hederskulturen inte är kompatibel med den svenska demokratin och individens strävan efter frihet. Föreläsningarna handlar om erfarenheter av hedersrelaterat förtryck, hedersvåld, mäns våld mot kvinnor och hur man tar sig ur detta. Maria är född i Irak och kom till Sverige när hon var sex år med sina föräldrar och en syster. Hon föreläser om en mycket angelägen fråga där hon själv varit utsatt och delger sina personliga erfarenheter och hur hon lyckades ta sig ur situationen hon befann sig i. Du kommer att få större vetskap om skillnaderna mellan hedersförtryck och mäns våld mot kvinnor, och hur man ska tänka kring hederskultur för att arbeta emot det.

När: Tors 19 sept, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2