Vahid Zohali
Fotograf: Rodrigo Paras

Vahid Zohali

Ledarskap och förändring

Vahid Zohali är en av Sveriges främsta ledare. Han är VD för IBM Sverige och har innan det haft flera ledande positioner inom IT-sektorn.

Den unika kombinationen av hans personliga resa som ensamkommande flyktingbarn till IT-VD, kunskap och erfarenhet inom digitalisering samt erkänd och belönad för sitt moderna ledarskap har skapat receptet för tillväxt strategi och genomförandet. En färdighet han delar med sig av genom en upplevelse fylld av inspiration, spänning och glädje. Vahid är en lysande berättare på scen.

Hela vår värld som vi är vana vid kommer att vändas upp och ner när snart alla sysslor kan göras automatiskt eller med robotar. Det är kanske inte pensionsåldern vi behöver bråka om, utan behöver vi ens arbetskraft i framtiden?!? Hur kommer våra samhällen att se ut och hur kan vi förutse våra behov framåt? Är betydelsen av ledarskap tillräckligt tydligt mitt i denna transformation?

Som barn drömde Vahid Zohali att bli stridspilot, men han har aldrig saknat den spänningen sedan han satte sin fot inom informationsteknologi och en bransch som för varje timme förändrar vår vardagsvanor, vänder upp och ner på affärsmodeller, skapar nya innovationer och formar framtiden.

Under 2017 blev Vahid nominerad till "Årets Chef" av tidning Chef med följande motivering:
Vahid är en modern ledare. Han inspirerar oss genom sitt tydliga och intelligenta ledarskap och motiverar oss att våga anta utmaningar. Han låter människor växa i och utanför sina nuvarande roller. Genom Vahids ledarskap blir vi mer nyfikna på vår omvärld både ur ett mänskligt, teknologiskt och affärsrelaterat perspektiv. Vahid är en sann ledare som skapar intresse, vilja och motivation. Han är en ledare som skapar ledare.

Vahid Zohali kom till Härnösand som 17-åring, läste systemvetenskap på Mittuniversitetet i Sundsvall, kom sedan till Stockholm där han började sin resa inom IT-branschen. Idag är han VD på DXC Technology i Sverige. DXC är ett av Sveriges största IT-tjänsteföretag. Företag måste bli bättre på att tillvarata den kompetens som kommer till landet och framförallt börja se mångfaldsarbetet som en affärsfråga.

Vahid är en ledare som ständigt vill påminna oss om att vi alla sitter på superkrafter - superkrafter som endast kan bli triggade när vi medvetet tar ett steg ut ur vår komfortzon, vilket han konstant jobbar för att få sin medarbetare att göra. Att leda med en järnhand har aldrig fungerat. Vahid Zohali är den meningen personifierat. Med sin karismatiska framtoning och ödmjuka natur, leder han som han lär – med en stor portion tydlighet och intelligens. En ledarstil som går hem då det ledde till nomineringen Årets chef av sina medarbetare. Det som tog honom till finalen på Chefsgalan är något som hans livsöde går att tacka för - dygden av att kunna vända motgång till medgång.

Hans långa erfarenhet inom digitalisering och IT mot olika sektorer skapar intresse, vilja och motivation men det är hans "lägereldshistorier" som skapar framtidens ledare. Som den moderne ledaren han är, väcker han inte enbart en nyfikenhet på omvärlden ur ett mänskligt perspektiv, utan även ur ett teknologiskt och affärsmässigt sådant. Vahid kommer ständigt tillbaka till hur mervärde och förändring kan skapas genom nyfikenhet och mod – två egenskaper som är viktiga att besitta som ledare. Genom att ta upp konkreta exempel som bottnar i hans lång arbetslivserfarenhet, försöker han skapa rätt mindset för en framtida ledare och arbetar flitigt med att konstant egga till engagemang.

Framtidens ledarskap kommer att bli så komplext som vi väljer att göra det till, men också så enkelt. Det handlar om att förstå varför man leder på det sättet man gör. Förstår du själv inte varför, blir det svårt att förklara för medarbetarna och övertyga dem om att göra det som måste göras. Framtidens ledarskap kommer att handla om att lära in, inte lära ut. Vi kommer att arbeta med att öka kunskapen och träna färdigheter för att göra dig ännu bättre i det du gör. Tyngdpunkten kommer att ligga på att du som ledare själv ska kunna utarbeta och reflektera över "vad kan jag lära mig idag som jag inte visste igår?"

Efter varje föreläsning ska åhörare känna att de är kapabla av att uppnå precis vad de önskar!

Pressbilder

Artiklar

Vahid Zohali

Vahid Zohali

Förändringsledare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2