Flyktingen som blev en hyllad ledare i näringslivet och nominerad till årets chef

Vahid Zohali

Vice President, Banking sector at Tieto group.

Vahid Zohali kom ensam till Sverige, endast 17 år gammal, idag är han en av näringslivets mest framgångsrika och hyllade ledare, med CSR och digitalisering som verktyg för att bygga framtidens företag.

Han är ansvarig för finanssektorn hos Tieto Sverige, samt chef för Tietos banklösningar i hela koncernen. Totalt utgörs hans avdelning av 700 personer i 13 länder. Vahids engagemang för mångfald och jämställdhet har resulterat i att Tieto som Sveriges första bolag och världens första IT-bolag har certifierat sig inom jämställdhet.

Vahid är en lysande berättare på scen och talar bland annat om ledarskap, mångfald och innovation. Han utgår från sina egna erfarenheter som flyktingbarn och som ledare i ett stort internationellt bolag. Föreläsningarna är fyllda av personliga berättelser som överraskar, engagerar och berör.

Han kom till Sverige som ensamkommande flyktingbarn i slutet av 1980-talet, efter en lång och mödosam resa som nästan kostade honom livet flertalet gånger. Flyktvägen gick från Iran, via Turkiet, Tyskland, Schweiz, Stockholm för att så småningom sluta på en flyktingförläggning i Härnösand. Då var han 17 år gammal.

Enligt Vahid står Sverige inför ett vägval att bli världens mest konkurrenskraftiga land eller ett land som går miste om möjligheten. Företag måste bli bättre på att tillvarata den kompetens som kommer till landet och framförallt börja se mångfaldsarbetet som en affärsfråga. Det som ännu i mångt och mycket saknas är ett långsiktigt och strategiskt perspektiv på frågan. Det vill säga, hur skapar vi en inkluderande kultur och möjligheter för nyanlända att ta sig in i arbetslivet – samt inspirerar de som inte har vare sig erfarenhet eller färdig utbildning att skaffa sig just det. Om vi inte lyckas med detta och i att förädla den kompetens som finns riskerar Sverige att tappa konkurrenskraft och fart i den omställning som digitaliseringen innebär.

Vahid – nominerad till Årets Chef 2017

Motiveringen lyder:
"En modern ledare som inspirerar genom sitt tydliga och intelligenta ledarskap, som entusiasmerar, tolererar och kommunicerar. Lyssnar och söker konstant feedback på utvecklingsområden, strävar alltid uppåt. En uthållig chef som genom sitt eget livsöde vet hur man vänder motgång till medgång, det visar inte minst hans fantastiska livshistoria. Etik och moral är hans ledstjärna."

Prisets syfte är att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges chefer och sprida deras budskap om det goda chef- och ledarskapet. Det vill vi på Talarforum givetvis medverka till varför vi varmt kan rekommendera Vahid som föreläser om ledarskap och mångfald på ett enastående, gripande och verkligt sätt!

Boka Vahid till ert evenemang, vi hjälper dig med mer information och bokning här.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2