Årets talare 2013 - De är Sveriges bästa talare

Onsdag 5 februari korades Årets talare på den stjärnspäckade Talargalan på Berns. Talarforum har delat ut branschpriset Årets talare sedan 2006. Priset har tilldelats de föreläsare som Talarforums kunder tyckt varit de främsta under det gångna året. Det har varit allt från inspiratörer och psykologer till omvärldsbevakare och ledarskapsutvecklare. Tusentals föreläsningsdeltagare har varit med och röstat på Talarforums hemsida och nu kan vi stolt presentera pristagarna.

Årets talare 2013, Kvinna: Annika Östberg

Få föreläsare kan beröra sina åhörare som Annika Östberg. I sina föreläsningar delar hon verkligen med sig av sig själv. Annika talar utifrån sina erfarenheter av att ha dömts för ett dubbelmord och avtjänat sitt straff på ett av Amerikas mest välbevakade kvinnofängelser. Hon berättar om hur hon nu har lyckats försonas sig med sitt förflutna och kunnat förlåta sig själv. Hon visar hur man finner hopp och till slut en framtid trots ett mörkt förflutet.
— Jag får ofta höra av folk som lyssnat på en av mina föreläsningar att de sedan har hittat sin egen styrka, att de tittat på sina egna problem I ett annat ljus, svarar Annika på frågan om vilken egenskap som föreläsare hon är mest stolt över.
— Att få pris som Årets Talare – Kvinna ger det mig större självförtroende. Jag har ju träffat och lyssnat på så många andra föreläsare under mina resor och beundrat dem för deras stil, talang och professionalism. Jag behöver inte längre bara vara ”tjejen som satt 28 år i fängelse”, utan kan tillåta mig själv att utvecklas, säger Annika om vilken betydelse priset har för henne.

Årets talare 2013, Man: Paolo Roberto

Paolo Roberto är en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Han har alltid brunnit för samhällsfrågor och särskilt för de medborgare som har det mindre väl förspänt. Med utgångspunkt från sin egen bakgrund ger Paolo föreläsningar som inger mod, fightingspirit och insikt om att det är vi själva som har makten att förändra våra liv. Varvat med sina motivationsföreläsningar talar Paolo Roberto även om kost och hälsa.
— Jag har ju vetat om priset Årets talare eftersom jag har jobbat länge i branschen. Jag har även lyssnat på tidigare vinnare. Att få tillhöra den skaran är en ära, säger Paolo om att få priset Årets talare - Man.
— Trots att jag länge varit en väldigt framgångsrik mediapersonlighet, företagare och författare så möter jag fortfarande ibland en del fördomar och tveksamhet kring om en gammal buse och boxare kan vara en bra föreläsare. Genom det här priset så kommer fler att förstå att det är just min bakgrund som gör föreläsningarna så intressanta, säger Paolo om vilken påverkan priset som Årets talare kan ha.

Årets talare 2013 - Moderator: Ellinor Persson

Ellinor Persson är en av de mest noggranna och därför också en av de mest uppskattade moderatorerna i Sverige. Hon har mer än tjugo års erfarenhet och har varvat sitt arbete som moderator och konferencier med oräkneliga TV-uppdrag. Nu arbetar Ellinor som moderator på heltid och är känd för sin unika förmåga att få folk att slappna av och öppna sig.
— Det är fantastiskt roligt, en verklig ära, säger Ellinor om att ha blivit utsedd till Årets Talare - Moderator
— Priset är som ett bevis på att det lönar sig att inte lämna något åt slumpen. Att ta tid på sig och vara mycket noggrann i sitt arbete som moderator. Nu har min käre make bjudit ut mig på en trevlig restaurang för att fira. Givetvis kommer vi börja med att beställa in champagne, säger Ellinor.

Årets talare 2013, Genombrott: Robert Karjel

Robert Karjel har gjort kometkarriär som föreläsare. På bara något år har han blivit både en av de mest bokade och en av dem som fått högst betyg på sina föreläsningar av Talarforums kunder. När Robert föreläser om ledarskap, medarbetarskap och teamwork hämtar han exempel från sina upplevelser av att leda helikopterdivisioner utanför Somalia och i Afghanistan. Exempel som berör men samtidigt är så allmängiltiga att de går att använda i det vanliga arbets- och privatlivet.
— Det känns naturligtvis väldigt rolig Trots det faktum att jag ju faktiskt står framför en publik väldigt ofta, så är känslan lite: "Ja, nämen, har folk faktiskt lagt märke till mig, men vad kul!”, säger Robert om att ha blivit vald till Årets talare – Genombrott.
— Nu är det dags för ett glas bubbel. För som Napoleon sa: ”I motgång behöver man det och i medgång förtjänar man det”. Eller var det Churchill, säger Robert och skrattar.

Årets talare 2013, Hederspris: Hans Blix

Talarforum ger Årets talare - Hederspris till Hans Blix för hans djupa kunnande och engagemang. Han blandar en unik kompetens med såväl pondus som ödmjukhet. Hans Blix är en av få svenskar som kan sägas ha haft inflytande över den internationella politiken och hans agerande har verkligen påverkat många människors liv. Hans Blix delar dessutom med sig av sina erfarenheter på ett ärligt och insiktsfullt sätt från talarscenen.

Tidigare pristagare:

Rune Larsson (2007)
Björn Söderberg (2008)
Magnus Lindkvist (2009)
Jörgen Oom (2010)
Olof Röhlander (2011)
Mia Törnblom (- Kvinna, 2012)
Colin Moon (- Man, 2012)
Katarina Hultling (- Moderator, 2012)
Stefan Hyttfors (- Genombrott 2012)

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2