Googlechefens bästa tips för livslångt lärande

Johan Eriksson som är föreläsare och chef över specialistteamet på Google Sverige, har tillsammans med två andra experter tagit fram en guide till livslångt lärande i praktiken.

Digitalisering och automatisering förändrar yrken i nästan alla branscher. Enligt en rapport från McKinsey Global Institute skulle närmare hälften av alla arbetsuppgifter som utförs i Sverige kunna automatiseras med den teknik som redan finns tillgänglig. Digitaliseringen kommer på det hela taget att skapa betydligt fler jobb än vad som försvinner, men det gäller att ha rätt kunskaper för att vara fortsatt attraktiv på arbetsmarknaden.

I guiden får du tips om hur du enkelt kan kompetensutveckla dig och se till att dina kunskaper är relevanta i dagens snabbföränderliga yrkesliv.

Guiden innehåller fakta, konkreta verktyg och tips för ett kontinuerligt lärande, till exempel:

  • Börja med något lustfyllt
  • Schemalägg ditt lärande
  • Oavsett bransch – satsa på digital kompetens
  • Utforska onlinekurser
  • Hitta din lärandestil
  • Skapa din egen lärandeplan
  • Börja i liten skala – öka successivt

Guiden är ett samarbete mellan Google och Arbetsförmedlingen och är skriven av Johan Eriksson från Google, Erik Sandström som är digitaliseringschef på Arbetsförmedlingen, tillsammans med Cecilia Bjursell från nationellt centrum för livslångt lärande, Encell.

Klicka här för att ladda ner guiden "Kom igång med ditt vardagslärande!"

Johan Eriksson är Head of Specialists på Google där han leder specialisterna inom digitalisering, från automation till datahantering och user experience. Han är också investerare, rådgivare och en mycket efterfrågad föreläsare.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2