De snurrande tallrikarna

av Olof Röhlander

De snurrande tallrikarna

Vi är alla i olika faser av våra liv. För någon sjuder tillvaron av hopp och tillförsikt, för någon annan är det tomt och öde. Någon blickar upp mot den blå himlen, någon annan stirrar ned i den mörka avgrunden. Någon är lycklig i livet som det är just nu, någon annan lever med en gnagande känsla av att det kunde varit så mycket bättre.

Kanske har du varit i båda ytterligheterna. Du har både erhållit och tappat i ditt liv. Du har vunnit stort och förlorat stort. Upplevt såväl hopp som förtvivlan. Det är så att vara människa. Det går upp och ned, ibland sker det nästan samtidigt.

Med tanke på hur många tallrikar vi försöker hålla snurrandes så är det inte konstigt om någon åker i backen. Ibland rasar alla tallrikarna på en gång.

Vi lever alla med idén om att vi kunde gjort mer. Vi går alla omkring med en mix av känslor. Vi gör alla så gott vi kan. Och det finns tillfällen då vi inte räcker till. Då det blir för mycket. Jag skriver det här för att du ska påminnas om att du inte är ensam. Jag skriver det här för att säga att det är okej. Jag skriver det här för att berätta att du inte behöver skuldbelägga dig själv för allting. Det är en svår konst att vara människa. Ofta finns fienden inombords mer än utanför oss själva.

Om livet är som det ska just nu, så njut av det. Förstör det inte med oro eller skuld, utan bara var i det, så gott det går. Var bara tacksam för att saker är bra. Du är värd att få vara glad, du är värd att känna lycka och få vara tillfreds.

Om det är tomt i bröstet och sorg i tanken, kom då ihåg att man inte sparkar på någon som redan ligger ned. Är det någon gång du ska vara snäll mot dig själv, så är det nu. Du behöver inte alltid vara på topp. Det här hör till livets faser.

I sinom tid kommer du att fylla upp den där tomheten med nya värden. Det kanske sker idag, eller imorgon, men det kommer. Det börjar med att du plockar upp en tallrik, och försöker få den att snurra igen. Det kan räcka för nu.

Det kommer en ny vår, pendeln slår tillbaka, vinden vänder. Kanske får du hjälpa tillfälligheterna på traven och gå ut och vinna en ny mening. Den finns där, jag lovar dig, även om det inte känns så nu. Än finns det tallrikar värda att snurra.

Olof Röhlander har skrivit fyra böcker om ledarskap, arbetsglädje och motivation, och hållit närmare 2000 föredrag. Han föreläser både på svenska och engelska och har blivit Årets talare två gånger.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2