Från IG till möte med Obama – Lyssna på Siavosh Sommarprogram i P1

Siavosh Derakhti

Siavosh Derakhti är grundare av nätverket Unga mot antisemitism och främlingsfientlighet. Han blev mottagare av det allra första Raoul Wallenbergpriset 2013 och fick efter ett personligt önskemål från Barack Obama ett enskilt möte med den amerikanske presidenten under Sverigebesöket 2014. Nu debuterar han som sommarvärd - måndag 22 juni kl. 13.

– Det handlar om min personliga resa: från uträknad till egenföretagare, förebild och hjälte. Familjens flykt och kamp för att lyckas i Sverige. Från mina IG-betyg till mötet med president Barack Obama, kungafamiljen och talet inför EU-kommissionen. Det är min story det handlar om och kampen för mina judiska och romska barndomsvänner som jag kämpade för skulle vara trygga i vår stad Malmö, säger Siavosh om sitt Sommarprogram.

Siavosch har föreläst både i Riksdagen och EU-parlamentet men gör det framför allt i svenska skolor och i näringslivet. Han var mottog Elsa-priset från Svenska kommittén mot antisemitism 2012. Han har tidigare tränat fotboll och thaiboxning. Siavosh siktar nu på att bli skådespelare eller svensk statsminister, men saknar partifärg.

Talarforum tipsar även om andra spännande sommarvärdar: Kjell Enhager (7 juli), Sanna Lundell (18 juli), Maria Strømme (11 augusti) och Fredrik Reinfeldt (13 augusti)

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2