Siavosh Derakhti

Siavosh Derakhti

Malmöbon Obama frågade efter - Om mångfald och civilkurage

Om Siavosh Derakhti är framtiden kan vi känna oss lugna. Han har gjort mer för att motverka rasism och antisemitism än vad de flesta gör under en livstid. När Obama var i Sverige var Siavosh den enda presidenten bad om att få träffa.

Siavosh Derakhti har genomgått en personlig resa som uträknad, med besvärlig skolgång och utanförskap. Det är därför viktigt för honom att engagera sig i samhället och att vara en god förebild. Han arbetar därför för att sprida demokrati och slår ett slag för alla människors lika värde. Siavosch arbetar med barn & ungdomar i både kommunal och privat regi. Han har mångårig erfarenhet i arbete som barn- & ungdomsledare, mentor, kontaktperson och ungdomscoach.

Siavosh är den enda som president Obama uttryckligen bad om att få träffa när han var i Sverige 2013. Han var den förste som tilldelades ELSA-priset från Svenska Kommittén mot Antisemitism och var även den förste som fick Raoul Wallenberg-priset. Han har även fått flera andra priser och utmärkelser för sitt ledarskap och arbete mot främlingsfientlighet och rasism.

Siavosh är en vass och mycket uppskattad föreläsare om motivation, inspiration samt rasism, mångfald och integration. Han är grundare av den ideella organisationen UMFA – Unga Mot Antisemitism & Främlingsfientlighet. Genom sitt arbete har han jobbat med att motverka utanförskap, intolerans, antisemitism, islamofobi och rasism bland barn & ungdomar i Malmö och hela Sverige.

2015 tilldelas Siavosh det ärofyllda priset Human Rights First award från en av världens ledande människorättsorganisationer i USA.

2016 fanns Siavosh med på Forbes lista över de mest inflytelserika personerna under 30.

Pressbilder

Artiklar

Siavosh Derakhti

Siavosh Derakhti

Social entreprenör

Fotograf: Sauman Ng Agerberg

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2