10 tips på sommarvärdar i sommar med P1

Sommar i P1 är ett program som görs av Sveriges Radio och sänds varje sommar. Aktuella personer väljs ut som programledare, kallas även sommarvärdar eller sommarpratare som ansvarar för en dag då de presenterar sig själva, ämnen och musik som de själva valt.

Vi vill tipsa om några sommarvärdar som även är fantastiska föreläsare. Vill ni höra mer av dem kontakta oss så hjälper vi er att boka in en föreläsning med någon av dem.

Sommarvärdar i sommar med P1 2018

Mark Levengood - 28 juni

-Jag ska i mitt Sommarprogram kretsa kring hur rysligt trevligt det är att gå runt i livet och vara homosexuell.

Mark Levengood är en folkkär programledare och flitig föreläsare. Sänder sedan i våras Mark & Jonas podd tillsammans med maken Jonas Gardell. Kåserar i P1:s God morgon, världen! och gör personliga betraktelser över livet i Tankar för dagen. Fick sitt stora genombrott med tv-programmet Mark och hans vänner. Varit programledare för bland annat Melodifestivalen, Kronprinsessans födelsedag och Tro, hopp och kärlek i SVT. Ledde i vintras den tv-sända galan Svenska hjältar för tionde gången.

David Eberhard - 2 juli

-Jag ska prata om meningen med att ställa krav och att mognad kräver att vi tar eget ansvar. Du styr ditt eget liv och överdrivet omhändertagande hjälper inte. Hur påverkas människor av ett samhälle där inget får vara farligt, inga motgångar accepteras och inget får göra ont?

David Eberhard är i höst aktuell med boken Det stora könsexperimentet. Han är krönikör i tidskriften Fokus och har skrivit en rad böcker. Senast Hur barnen tog makten som går ut på att curlande föräldrar gör barnen en björntjänst genom skydda dem från minsta fara. Har själv åtta barn.

Jesper Waldersten - 7 juli

-Mitt Sommar kommer handla om hur jag finner mina andetag, om små ögonblick av evigheten, om kärleksbrev som någon redan tömt och om varför ett kolsvart streck kan ta sig över Karmafallet, rakt in i hjärtat.

Jesper Waldersten är konstnär och känd för sin svärta och drastiska humor. Han rör sig fritt mellan måleri, text, collage, foto och film i sitt konstnärskap. Aktuell med ny illustrerad version av Bröderna Lejonhjärta och popvideon Bergmans Reliquarium, som premiärvisades på Göteborgs filmfestival tidigare i år.

Tom Xiong (Digitala Draken) - 24 juli

-Jag ska berätta om vikten av en glass, entreprenörskapets skuggsidor och varför grisar flyger i Kina.

Tom Xiong är en framsynt entreprenör som bevakar den kinesiska it- och teknikbranschens snabba utveckling och hur den påverkar oss i väst. Driver företaget Move Shanghai och podcasten Den Digitala Draken. Startade som 18-åring sitt första digitala bolag, en nättidning som följdes av en prisjämförelsetjänst och en digital byrå. Blev sedan vd på tv-guiden tv.nu som växte till en av Sveriges största webb- och mobiltjänster. Flyttade till New York och sedan till Kina för att arbeta som digital entreprenör.

Max Tegmark - 1 augusti

-I mitt program får du höra vad som håller på att hända med artificiell intelligens och hur det kan hjälpa eller stjälpa mänskligheten.

Max Tegmark är föreläsande fysiker känd för sina kontroversiella teorier om parallella världar. Professor vid MIT, Massachusetts Institute of Technology i Boston. Aktuell med boken Liv 3.0; att vara människa i den artificiella intelligensens tid.

Adam ”Tensta” Taal - 2 augusti

-Jag vill sitta ner och prata med min pappa. Prata om det som vi aldrig har pratat om, för att försöka komma närmare förståelse för varandra och vår relation.

Adam Tensta Taal är artist och producent som under namnet Adam Tensta slog igenom stort med låten My cool 2007. Har just startat det egna skivbolaget Järn från vilket han hjälper och släpper oupptäckta talanger. Har coachat unga rappare i projektet ”Nästa nivå” och startat utbildningen "Framåt", som vill ge ungdomar kunskap att självständigt bedriva en långsiktig och hållbar karriär inom musikbranschen.

Petra Mede - 4 augusti

-Det blir ett antal betraktelser och anekdoter om barndomen, livet och alltings ofattbarhet.

Petra Mede är en mångsidig komedienne som under våren varit aktuell med SVT-serien Bonusfamiljen och Stjärnornas stjärna i TV4. Turnerade förra året med sin egen scenshow Den ofrivilliga divan. Ledde Guldbaggegalan för sjätte gången i vintras. Hon har också varit programledare för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest flera gånger, samt medverkat i åtskilliga tv-program som Parlamentet och Familjen Rysberg. Varit julvärd i SVT och deltagit i På spåret.

Paul Svensson - 13 augusti

-Jag ska prata om hur världens blygaste elitgymnast hittade passionen till den gröna maten och såg en lösning på klimatproblematiken genom att bli en planetskötande kock.

Paul Svensson är engagerad i frågan om hållbar njutning. Fokuserar på det ekologiska och växtbaserade köket i sin restaurang på Fotografiska i Stockholm, utsedd till världens bästa museirestaurang. Kombinerar smaksensationer med hållbarhet i pop-up restaurangen ReTaste.

Suad Ali - 15 augusti

-Mitt Sommarprat kommer handla om drömmar och hur jag alltid sätter upp en bild på FN-skrapan för att påminna mig själv om vart jag vill. Men även om det som i stunder tvingat mig att ta ner bilden och hur skrivandet hittills räddat mig.

Suad Ali har arbetat med migrationsfrågor de senaste sex åren. Började sin bana i den ideella sektorn och tog sedan steget över till myndighetsarbete och jobbar idag som expert på Migrationsverket. Föreläser om ungt ledarskap och är krönikör i tidningen Chef.

Olof Röhlander - 17 augusti

-Jag kommer att utveckla begreppet ”njutarbeta”, och dela med mig av mina tankar om att omplantera sig själv, förändras och starta om på nytt, något både människor och organisationer gör många gånger genom livet.

Olof Röhlander är inspiratör och är aktuell med föreläsningen och boken OMSTART – Konsten att bryta ihop och komma igen. Sex gånger utnämnd till Årets föreläsare/Årets talare. Huvudperson i SVT- dokumentären Talaren, om livet som handelsresande i drömmar. Föreläser om mental styrketräning, motivation, livs- och arbetsglädje. Förra boken hette Konsten att njuta av livet – och ändå få saker gjorda.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2