Min favoritstad i världen

Tobias Karlsson

Min favoritstad i världen är Sydney. Det enda som hindrar mig från att flytta dit är att det ligger så vansinnigt långt bort. Annars har den staden allt. Det finns så mycket att uppleva av både natur och kultur.

I Sydney får alla vara som man är och jag tror att det är därför jag älskar denna stan av hela mitt hjärta.

Man kan välja att vara kulturell genom att se någon stor maffig stor föreställning på Operahuset men Sydneys kulturliv är mycket mer än så. Det pågår alltid någon spännande festival och dom har precis fått en stor utomhusbiograf som ligger centralt belägen vid vattnet och med utsikt mot operahuset.

Min favorit stad i världen är Sydney Det enda som hindrar mig från att flytta dit är att det ligger så vansinnigt långt bort  Annars har den här stan allt Det finns så mycket att uppleva av både natur och kultur

Vackra stränder

Är man inte den kulturella typen så kan Sydney erbjuda så mycket annat. Här finns t.ex. några av världens vackraste stränder. På Bondi eller Manly Beach surfar och simmar några av jordens vackraste människor och även om man inte själv har lust att plaska omkring i vattnet eller balansera på en bräda så räcker det långt att bara titta.

Mat

Efter att man varit på stranden en hel dag så kan det ju smaka gott med något att äta. Allt i Australien smakar fantastiskt. Även på de mest turistiga ställena kan du hitta riktigt bra mat. Om du inte är så jättehungrig och har lite bråttom innan du skall vidare ut i Sydneynatten, så tycker jag att du skall gå in på snabbmatskedjan Oporto och få dig en av deras karaktäristiska kycklingburgare med Chili. När jag för första gången var i Sydney för 15 år sedan, så levde jag på Oportos. Jag blev liksom besatt. Men än i dag tycker jag att de är väldigt välsmakande.

Om man har lite mer tid, tycker jag man skall bege sig till Potts Point (också mitt inne i stan) och besöka "Ms Gs”. På denna asianfusion-restaurang blir du överraskad gång på gång. Smakupplevelserna är oändliga. Man kan få vårrullar som smakar cheeseburgare och deras Burrata ”is to die for”.

Uteliv

När det kommer till Sydneys uteliv måst jag erkänna att jag mest vandrat Oxford Street upp och ner. Det är här många av Australiens hippa gay-människor huserar. men det är väldigt blandat och i Sydney är allt lite halvhomo, eller rättare sagt det är inte så noga. I Sydney får alla vara som man är och jag tror att det är därför jag älskar denna stan av hela mitt hjärta. Alla som kommer hit blir vänligt bemötta av de trevliga australierna, de öppnar upp sitt så annorlunda och mystiska land och det är upp till dig hur du förvaltar det.

Om det är ett ställe på jorden jag tycker du bör uppleva innan det är dags att gå vidare så är det Sydney.

Stor kram Tobias

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2