Inspirationsbrev Augusti 2010

Ari Riabacke: "Rationalitet vs. magkänsla!"

Vad är det som styr vårt beslutsfattande och hur kan vi göra det bättre?


Vad ska jag ha på mig idag? Vilken bil ska jag köpa? Vem ska jag gifta mig med? Vad vill jag med mitt liv – och varför? Vi ställs varje dag inför ett stort antal beslut, stora som små. De små tar vi på ”volley”, medan många av de större tenderar att bli s.k. beslutsproblem. De större besluten kräver nämligen tid, engagemang och analyserande då det helst inte ska bli fel. Men tänk om jag tar fel beslut? Kanske det är bättre att helt låta bli, jag menar då har ju inte jag gjort något fel – eller?

»Läs hela artikeln))

John Houdi: "Kan man prata med de döda? Ja, men de pratar inte tillbaka!"

John Houdi föreläser om skepticism på Talarforum i Stockholm den 12 oktober. Vi har träffat honom innan för ett kort pratstund om hans kommande föreläsning.

Du är en av Sveriges populäraste magiska entertainers. Hur kommer det sig att du började föreläsa om skepticism?

John: Bra fråga… I mångt och mycket handlar det om att folk använder sig av magitekniker för att lura andra människor. Allt ifrån gatuskojare som lurar folk på pengar med riggade kortspel, till medium som påstår att de kan tala med dina döda släktingar. De använder sig ofta av samma tekniker som trollkonstnärer gör.

»Läs hela intervjun...))

Lars Gustafsson : "Världsklass kräver ett helt nytt sätt att tänka och agera!"

Det är många företag, kommuner och verksamheter som talar om världsklass, men det är få som har definierat vad det innebär, än färre som har en strategi för det och nästan ingen som har lyckats. ISO 9 000, LEAN, balanserade styrkort, nyckeltal, ledningssystem, kvalitetssystem, målstyrning, kundorientering. Verktygen och systemen är många och vi håller alla på och lär oss och försöker förstå hur vi genom detta ska bli bättre. Nyckeln till framgång ligger i ledarskapet, medarbetarskapet och i den gemensamma organisationskulturen.

»Läs hela artikeln...))

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet))

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2