Inspirationsbrev Februari 2011

Fem frågor till motivationsföreläsaren Thomas Kahn

Vad är det du föreläser om?
Mestadels handlar det om prestationer i olika sammanhang och på olika plan - kommunikation, motivation, samarbete och förändring. Vad är det som gör att vissa lyckas uppnå det de vill och andra bara är beredda att lyckas, men de når inte ända fram? Vad är det som skiljer framgångsrika företag med anställda som agerar "spelare" och bidrar aktivt till både trivsel och ekonomisk framgång, från företag där de flesta agerar "åskådare" och skyller på varandra eller på oturen och man når bara nästan dit man vill? Coachning som förhållningssätt löper som en röd tråd genom allt jag gör - frågor som: Var är du? Vart vill du? Vad behöver du göra?

»Läs hela artikeln...

Tommy Deogan - Våga ta ansvar för barnen!

Det viktiga och ärofyllda ansvaret
Sedan jag började arbeta med vålds- och brottsförebyggande arbete 1999 är det främst två saker som satt sin prägel på mig. Den ena är den bristfälliga kommunikationen mellan skolor och hem, och den andra är att som förälder våga se sanningen i vitögat och anamma de signaler som tyder på att deras barn har problem.

»Läs hela artikeln...

Kjell Kampe - Vi måste bli bättre på att tillgodogöra oss mångfaldens fördelar

Varför misslyckas vi i Sverige där engelsmän, fransmän och amerikaner lyckas? Varför får många iranier som utbildat sig till tandläkare i Sverige inte jobb här utan flyttar till England? Är det vettigt att en som har en doktorsexamen i fysik städar sjukhuskorridorer eller kör taxi? Hur ska vi kunna se till att den kompetens som idag ofta går förlorad för det svenska samhället kan tas tillvara?

»Läs hela artikeln...

Öppen föreläsning med Robert Karjel

Helikopterpilot och bästsäljande författare - Piratjakten utanför Somalia
Robert Karjel är helikopterpilot och överste löjtnant i flygvapnet. Våren 2010 var han posterad i Adenviken för att på uppdrag av FN leda sin helikopterdivision i arbetet med att bekämpa de pirater som hemsöker den somaliska kusten. Han är den enda svenska pilot som har utbildats vid amerikanska marinkåren och flugit deras attackhelikoptrar. Förutom att ha jagat pirater skriver Robert Karjel dessutom deckare.När: Tis 1 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Klicka här för att läsa mer... / Anmälan till kostnadsfri föreläsning|

Guldägget fyller 50 år. Komm & hör en kreatör!

Ett samarbete mellan Sveriges Kommunikationsbyråer och Talarforum.
Sveriges Kommunikationsbyråer önskar fira Guldägget 50 år med att bjuda Sverige på kreativitet. Det gör vi genom att ta kreatörer på turné genom Sverige. Under devisen "Komm & hör en kreatör", besöker vi parvis byråer, skolor och företag i landet. Härnösand, Östersund och Jönköping är planerade hittills.

»Klicka här för att läsa mer...

Boktips: The Attack of The Unexpected

Trendspanaren Magnus Lindkvist (Årets talare 2009) lanserar i vår sin nya bok ”The Attack of The Unexpected”.
Vad händer när det oväntade drabbar, ja rentav attackerar, oss? Det är utgångspunkten i en tänkvärd bok som belyser vad som händer i vår hjärna, i våra företag och i samhället när det inte blir som vi tänkt oss. Till skillnad från andra böcker i ämnet tar Lindkvist inte upp katastrofer och terrordåd som exempel på det oväntade. Boken lyfter istället fram den oväntade trenden, idén eller innovationen. Ingen förutspådde webbens uppkomst eller iPhones segertåg.

»Klicka här för att läsa mer om boken...

Vi söker nya säljare till vårt kontor i Malmö

Nu flyttar vi snart till nyrenoverade lokaler på Norra Vallgatan och förstärker med fler säljare
I säljrollen på Talarforum skapar du affärsmöjligheter hos befintliga och potentiella kunder. Din uppgift är att identifiera, analysera och matcha våra kunders behov med rätt kompetens och skapa helhetslösningar, från korta effektiva föreläsningar till längre seminarieserier och utbildningar. Du ska helst ha erfarenhet av försäljning, och det är viktigt att du är allmänbildad och löpande håller dig á jour genom omvärldsbevakning via dagspress och övrig media. Kanske har du en universitetsexamen.

Läs mer och skicka in din ansökan...

Heldagsutbildning i Kommunikation "Att tala så att andra vill lyssna!"

Att tala är en färdighet!
Kommunikation handlar om att locka en annan människa att välja att vilja lyssna. Det räcker inte att tala, inte ens att tala väl. I denna heldagsworkshop lär Erik Mattsson oss bl.a. att kommunikation handlar om att skapa förtroende och att visa respekt. Först när detta är gjort kan man överföra ett budskap.

»Läs mer och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2