Peter Funk
Fotograf: Daniel Nordström

Peter Funk

Är A.I. nyckeln till en bättre värld eller mänsklighetens undergång?

Vad är Artificiell Intelligens (A.I.) och vilka möjligheter, risker på både kort och lång sikt ger det? Hur förändra A.I. våra liv, jobben och världen?

Peter Funk är en forskare som vigt sitt liv åt A.I. och att bidra till en bättre framtid. Han är professor i Datavetenskap vid Mälardalens Högskola och med doktorsexamen från Edinburghs Universitet i Artificiell Intelligens. Peters forskning fokuserar på att utveckla AI system som förbättra sjukvården samt effektivisera företag och organisationer.

Peter har ett starkt samhällsengagemang där han även hjälpt många startup-företag och som vetenskaplig rådgivare för organisationer och företag. Hans intresse för att bidra till en bättre värld väcktes som 11-åring, när han i smyg började läsa sin fars Science Fictionböcker med ficklampa under täcket på kvällarna.

Som föreläsare lyckas Peter Funk på ett inspirerande sätt dela sin entusiasm för A.I. och alla dess möjligheter samtidigt som han inte heller ignorerar riskerna och utmaningarna vi står inför. Peter har förmågan att anpassa sina föreläsningar till publikens intressen och kompetens. Följ med på en spännande resa från Science fiction in i nutiden och framtiden.

Peter Funk är Professor i datavetenskap/artificiell intelligens med studenternas utmärkelse som Årets lärare, varit projektledare för internationella projekt med budget över 30 miljoner och publicerat flera populärvetenskapliga artiklar, hörts på radio ett flertal gånger, publicerat hundratals vetenskapliga artiklar och blivit citerad tusentals gånger. Han är den första som fått Wallenbergstipendiet för högre utbildning tre gånger, arbetat mer än 10 år på Ericsson med forskning och utveckling inom AI och leder sedan mer än 15 år forskningsgruppen för Artificiell Intelligens på Mälardalens Högskola. Hans intresse och kunskap inom innovation, psykologi, filosofi, kreativt tänkande och personlighetsutveckling ger även en extra dimension till hans föreläsningar. Han föreläser även på engelska.

Pressbilder

Peter Funk

Peter Funk

Professor i Datavetenskap

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2