Vinnare Talarforum Talang 2018

Talarforum Talang är en tävling för att hitta nästa stjärnföreläsare, lyfta föreläsarbranschen och ge oerfarna föreläsare en plattform att komma igång. Läs mer om tävlingen längre ner på sidan.

Stort grattis till Nicholas Fernholm som vann Talarforum Talang 2018 och Mirjana Krisanovic som kom på andraplats. Vi vill även rikta ett stort grattis till alla finalister och tack till alla tävlande.

Vinnarna av Talarforum Talang 2018

Nicholas Fernholm, vinnare av Talarforum Talang 2018, föreläser bland annat om samhällsförändring och har identifierat ett behov för individer, företag och samhället att förbereda sig för automationssamhälle. Han ger även information kring hur denna process kan gå till.

Priset är en plats i Talarforum Akademi som är en kurs som ger föreläsare verktyg att utvecklas och nå sin fulla potential och samtidigt bredda sitt nätverk tillsammans med andra föreläsare. Läs mer om Talarforum Akademi och kanske hitta en kurs som passar dig.

Han får även 3 tillfällen för mentorskap och coaching av Lisa Ekström, en av Sveriges främsta föreläsare. Lisa är en mycket erfaren inspirationsföreläsare, konsult, utbildare och mentor med över 20 års erfarenhet. Hon har uppnått stora och prisbelönta framgångar efter sitt arbete i såväl med- som motgång. Läs mer om Lisa Ekström.

Kort intervju med Nicholas om varför han började föreläsa?
Jag började föreläsa på grund av att jag såg ett behov för att individer, företag och samhället förbereder sig för automationssamhället och blir informerad om de kommande ändringarna som redan nu sker i världen.

Varför vill du föreläsa?
Jag vill föreläsa för att jag tycker det är fantastiskt kul att prata med personer om dessa ämnen och tänka länge och mycket på detta. Jag älskar även att prata om hur automation och min generation går hand i hand i en ny framtid.

Varför är föreläsaryrket viktigt enligt dig?
Det är en samhällskritisk funktion idag för att filtrera och distilera den kritiska informationen. Vi belamrad av information varje dag och behöver filter för att fokusera. Föreläsare är detta filter och gör det med glimten i ögat och på ett underhållande sätt så vi tar till oss informationen på ett positivt sätt.

Vad inspireras du av?
Jag inspireras av publiken och när jag ser att jag fått dem att känna, inspireras och underhållas av min föreläsning.

Vinnarna av Talarforum Talang

Mirjana Krisanovic, andraplats i Talarforum Talang 2018, föreläser om de fördomar som finns mot blinda personer och vikten för henne att bli sedd som en person bortom blindheten. Mirjana vill dela med sig av sina erfarenheter av mobbing och depression samt hur man kan göra för att ta sig ur negativa tankar.

Kort intervju med Mirjana om varför hon började föreläsa?
Jag började föreläsa för att jag ständigt möttes av fördomar om vad blinda inte klarar av, vilka jag ville förändra och påverka. Dessutom ville jag dela med mig av mina erfarenheter av mobbing och depression samt hur man kan göra för att ta sig ur negativa tankar. När jag blev blind tyckte folk synd om mig och jag ville ta mig ur den ”offer-rollen” genom att berätta min historia för att folk skulle se mig som en person bortom blindheten. En annan orsak till varför jag började jobba som föreläsare var för att jag märkte att fler ville lyssna på mig istället för att bara läsa på min blogg Mirjana’s adventures.

Varför vill du föreläsa?
Anledningen till att jag vill föreläsa är för att jag vill inspirera människor och jag vill känna att jag gör en meningsfull skillnad i mitt arbete, men framför allt tycker jag det är roligt. Jag vill använda min röst för att påverka samhället och vara en förebild för människor.

Varför är föreläsaryrket viktigt enligt dig?
Yrket som föreläsare är viktigt eftersom det ger en möjlighet för människor att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Det ger insikt i en annan människas livssituation. Det som är bra med föreläsningar är att jag som föreläsare kan använda min röst, kropp, multimedia och även interagera med publiken vilket gör kommunikationen underhållande för publiken. Jag kan därför engagera publiken och även ge möjligheten till att få ställa frågor.

Om Talarforum Talang

Vi på Talarforum söker ständigt efter nya talanger och har flera auditions varje vecka. Men det är fler personer som hör av sig till oss än vad vi har möjlighet att titta på. Vi har därför valt att starta Talarforum Talang och tillfälligt flytta ut våra auditions från kontoret till en ny plattform. Det är för att alla som drömt om att börja föreläsa och sprida kunskap ska få chansen och ansöka.

Talarforums vision är att sprida kunskap genom inspiration. Vi ser detta som ett tillfälle att sprida kunskap, lyfta talarbranschen och öppna upp en kanal för människor som vill börja föreläsa eller som vill komma ut och föreläsa mer. Vi får ofta höra av personer att de inte har nätverket, erfarenheten eller kunskapen om hur det går till att börja föreläsa. Genom det digitala formatet kan vi bidra till en större öppenhet och ge chansen för människor i alla åldrar, med olika bakgrund över hela Sverige som vill börja föreläsa. Vi hoppas sedan på ett blandat och riktigt intressant startfält till finalen inför ögonen mässpublik och en spännande jury som även ger öppen feedback till finalisterna, säger Joakim Hibell – projektledare Talarforum Talang.

Se alla bilder från finaldagarna här.

För frågor talang@talarforum.se

Talarforum Talang genomfördes i samarbete med Möten & Events.

banner_moten_och_events_talarforum_658x128

Se de 12 finalisterna här

Allmänna tävlingsvillkor - Talarforum Talang

Är du nästa stjärnföreläsare? Har du en historia, kunskap eller erfarenhet att dela med dig av? Har du talangen och förmågan att inspirera andra och få människor att lyssna? - Då kan det vara dig vi söker till nästa års omgång av Talarforum Talang. Fyll i din mailadress nedan så kommer vi kontakta dig när ansökningen öppnar till Talarforum Talang 2019.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2