De är Sveriges bästa talare

Årets talare: Jenny Strömstedt, Andreas Ekström, Christina Stielli och Olof Röhlander
För tionde året i rad har Talarforum delat ut branschpriset Årets talare. Priset tilldelas de föreläsare och moderatorer som Talarforums kunder tyckt varit de främsta under det gångna året. Priset har tillfallit allt från inspiratörer och äventyrare till omvärldsbevakare och ledarskapsutvecklare. Tusentals har varit med och röstat på Talarforums hemsida. Nu är omröstningen klar och vilka som utsetts till Årets talare offentliggjordes under den stjärnspäckade Talargalan på Berns i Stockholm.

Årets talare 2015 - Kvinna: Christina Stielli

Christina Stielli är en verklig energiinjektion. Hennes inspirationsföreläsningar ger med både djup och närhet verktyg till att känna såväl arbetsglädje som ansvar och delaktighet. Med skratt, stor igenkänning och mycket allvar gör hon upp med alla som tror att någonting bara händer, utan att man gör någonting själv. Christina leder åhörarna fram till insikten att du själv bestämmer vart du ska och hur du blir bemött. Hon visar verkligen att allting går. När Christina ställer sig på scenen flyger tiden förbi. Därför är det inte konstigt att Christina Stielli är första kvinnan som vunnit priset som Årets talare två år i rad.

— Det är överväldigande, för mig smått ofattbart faktiskt. Jag har kämpat så mycket och så länge och så hårt och jag tänkte häromdagen på att jag bara för tre år sedan var nära att ge upp för att jag inte fick göra det jag visste att jag skulle kunna göra - föreläsa om det jag pratar om idag, säger Christina när vi frågar henne om hennes reaktion på att bli Årets talare – Kvinna, för andra året i rad.

— Det är viktigt att jag är trovärdig och ärlig. Sedan är det minst lika viktigt att kunna driva med sig själv. Självdistans. Att kunna ta historier om hur man själv beter sig och låta folk skratta åt det. Skrattet är viktigt. Jag vill att min publik ska få skratta, svarar Christina på frågan om vilka egenskaper som är viktigt för henne som föreläsare.

Årets talare 2015 - Man: Olof Röhlander

Olof Röhlander är riktigt stor i talarbranschen. Han är en av få föreläsare som årligen gör hundratals bejublade föreläsningar. Enligt Dagens Industri har Olof varit den mest bokade talaren i svenskt näringsliv de senaste åren. Hans föreläsningar handlar om personlig utveckling, hur man tränar tankar, känslor och attityder. Olof talar även ofta om grunden till alla relationer: kommunikation. Han föreläser om motivation och inspiration – och numer även om konsten att njuta av livet och ändå få saker gjorda. Olof har nu blivit utsedd till Årets talare två gånger.

— En gång är ingen gång, sägs det. Att flera år senare få äran igen säger inte allt, men nog säger det något. Det känns såklart väldigt roligt, men mer än det känner jag en ödmjuk tacksamhet för att det jag säger uppskattas av alla där ute som har givit mig förtroendet att tala på deras konferenser. Jag har å andra sidan jobbat hårt för det här, men det är det många som gör, svarar Olof på frågan om hur det känns att återigen ha blivit utsedd till Årets talare.

— Jag försöker vara en genuin, varm och engagerande talare, med fokus på att skapa värde för kunden och det avspeglar sig förhoppningsvis i det jag gör. Jag tar inte lätt på det här yrket, det här är vad jag gör - vad jag kan - så att bli vald igen är som du förstår ingen vanlig händelse för mig, säger Olof Röhlander om varför han tror att Talarforums kunder har valt just honom till Årets talare - Man.

Årets talare 2015 - Moderator: Jenny Strömstedt

Jenny Strömstedt är en av Sveriges mest erfarna och skickliga programledare med flera tusen direktsändningstimmar bakom sig. På ett unikt sätt kombinerar hon en gedigen bakgrund som samhällsjournalist med förmågan att underhålla en bredare publik. Jenny är en mästerlig moderator och konferencier med förmåga att nå ut till en bred publik med både djup kunskap och starkt engagemang. Jenny Strömstedt är utan tvekan en av Sveriges mest omtyckta och bästa moderatorer.

— Jag tillhör dem som lever med mottot "Man är aldrig så sårbar som när man just har gjort mål", så jag kommer att vara glad och stolt för att sedan snabbt sätt mig ned med nästa uppdrag och tänka framåt, säger Jenny Strömstedt om hur hon tror att hon som moderator kommer att påverkas av att ha blivit utsedd till Årets Talare – Moderator.

— Jag var på semester när Talarforum ringde och lovade att inte berätta för någon. Det höll jag i cirka 3 sekunder till min man kom in i rummet, berättar Jenny Strömstedt om hur hon reagerade på beskedet att hon blivit utsedd till Årets talare – Moderator.

Årets talare 2015 - Genombrott: Andreas Ekström

Andreas Ekström håller hisnande föreläsningar om den digitala revolutionen. Hans perspektiv är samhället och människorna i det. Andreas målar framtidsbilder genom att prata om samhälls- och beteendeförändringar snarare än tekniska möjligheter. Andreas är mycket uppskattad för sitt sätt att med pedagogik, entusiasm och tydlighet få publiken att betrakta sitt nätbeteende. Andreas föreläsning på TED har setts av en miljonpublik världen över. Andreas Ekström kan som få andra trollbinda en publik samtidigt som de får chans att reflektera över framtiden.

— Jag är så himla glad! Jag har aldrig fått något pris för mitt jobb förut, och jag har verkligen ansträngt mig för att försöka bli bra på det här. För några år sedan var jag faktiskt konferencier på Talargalan, där priset delas ut. Men då var det knappast på min radar att jag själv skulle kunna bli pristagare, säger Andreas Ekström om att ha blivit vald till Årets talare – Genombrott.

— Det blir alldeles garanterat något matrelaterat. Att äta bra ”on the road” är rätt svårt, det vet alla som reser mycket i jobbet. Varje chans att äta något extra bra ska man ta. Kan ingen vara så snäll och boka mig för en föreläsning i närheten av… tja, ska vi säga Fäviken i Jämtland?, skrattar Andreas när han berättar om hur han ska fira att han har fått pris som Årets talare - Genombrott.

Tidigare pristagare:
Christina Stielli (- Kvinna 2014)
Stefan Hyttfors (- Man 2014)
Gabriella Ahlström (- Moderator 2014)
Milad Mohammadi (- Genombrott 2014)
Annika Östberg (- Kvinna, 2013)
Paolo Roberto (- Man, 2013)
Ellinor Persson (- Moderator, 2013)
Robert Karjel (- Genombrott 2013)
Hans Blix (- Hederspris 2013)
Mia Törnblom (- Kvinna, 2012)
Colin Moon (- Man, 2012)
Katarina Hultling (- Moderator, 2012)
Stefan Hyttfors (- Genombrott 2012)
Olof Röhlander (2011)
Jörgen Oom (2010)
Magnus Lindkvist (2009)
Björn Söderberg (2008)
Rune Larsson (2007)
Nisse Simonson (2006)

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2