Inspirationsbrev Oktober 2010

Björn Söderberg: Entreprenör utan gränser

Ut ur ekorrhjulet
Jag åkte till Nepal när jag var 19. Trött på skolan, trött på Växjö och med en naiv idé om att jag skulle kunna göra skillnad. Jag bodde under åtta månader tillsammans med ett gäng föräldralösa ungdomar i ett fattigt område i Kathmandu, Nepals huvudstad. Där fick jag tänka om. Jag fick möta fattigdom och gatubarn. Jag träffade människor som jobbade 14 timmar om dagen med att bära sand under avskyvärda arbetsförhållanden. De jobbade för att uppfylla sin dröm. Drömmen att deras barn skulle få gå i skolan och få chans till en bättre framtid. Vi bodde 200 meter från Bagmatifloden som flyter genom hela staden. Floden används som toalett och soptipp av hundratusentals människor. Här hittade jag några av mina bästa vänner. Efter två månader hade jag fått nog. Av nedskräpning, av diskriminering och av känslan av hopplöshet. Tillsammans med mina nepalesiska vänner startade jag ett återvinningsföretag för att städa upp skräpet och skapa schyssta arbetstillfällen.

»Läs hela artikeln...

Jenny Åkerman: Så får du ett bättre minne

Bra hjärngymnastik
När jag är ute och pratar är min ambition att man ska få en högre insikt om den egna kapaciteten och en lust att använda sig av sin hjärna på ett roligare och mer hälsosamt sätt. Det resulterar i bättre samarbetsförmåga, effektivare arbete, ett blomstrande privatliv och på det hela taget högre livskvalitet. Och bättre minne! Här får du ett par exempel på mentala konditionsövningar som både stärker, roar och utvecklar din hjärna. Minnesträning är väldigt bra hjärngymnastik; man tränar allsidigt och får dessutom ett bättre minne som ren bonus.

»Läs hela artikeln...

Martin Falklind: Bejaka passionen

Framtiden tillhör nörden
Att känna passion är en gåva. Oftast förknippas detta stora ord med kärlek, konst och musik. Men det finns också mängder av passionerade frimärksamlare, människor som brinner för flash-programmering, hängivna tomatodlare och veteranbilsentusiaster. De kallas ofta nördar. Men framtiden tillhör nörden, både på jobbet i och privatlivet! Hur udda och meningslös ett intresse än kan förefalla, så kan den drivkraft som intresset genererar, leda människor framåt. Tycker du att något är kul så mår du givetvis bra. På köpet kan det även hända att du blir ganska duktig på det du gör. Det leder i sin tur ofta till fler goda saker. Med ett geniunt intresse i bagaget - vilket som helst - bevarar du sinnet öppet och känner dig aldrig ensam. Därför tror jag att man ska bejaka både sin egen och andras passion.

»Läs hela artikeln...

Öppna utbildningar från Talarforum

Talarforum har många spännande öppna utbildningar i höst. T.ex. en heldagsworkshop med Magnus Lindkvist, "Hålla föredrag - Street Style". Här får du lära dig använda din personlighet för att få fram ditt budskap. Eller ett kvällsseminarium med Eva Gyllensvaan med fokus på framtidens viktigaste konkurrensmedel. I Göteborg har Olof Röhlander ett heldagsseminarium: "Det blir alltid som man tänkt sig!"

»Klicka här för att läsa mer och anmäla dig))

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2