Inspirationsbrev Maj 2011

Ari Riabacke - Att fatta rätt beslut

Många lever i tron att vi går analytiskt tillväga när vi fattar beslut, att vi förhåller oss klokt till risk i alla dess former och att tekniken kan hjälpa oss, om vi mot alla odds, skulle vackla för en kort sekund i vår övertygelse om hur vi ska göra.

Jag har dock, gång efter annan, fått bevisat för mig att så inte är fallet.

Ett aber för många är att man inte riktigt förstår hur människor fungerar, jag tänker då främst på det här med att hantera risk. Vi har en övertro på analysmodeller och matematiska axiom samtidigt som vi låter oss förvillas av våra mänskliga egenskaper.

»Läs hela artikeln...

Kjell Dahlin - Hur många miljoner kronor är en enskild medarbetares beteende värt?

I femton år var jag bosatt i en av Sveriges större städer. Jag åkte kommunalt nästan varje dag, och var mycket nöjd med det. Strax efter jag flyttade därifrån fick jag höra att det kommunala transportbolaget satsat 2 miljoner kronor varje år på kommunikationsinsatser. Tanken med detta var givetvis att stärka varumärket, och att visa stadsborna att man brydde sig och fanns där för dem. 30 miljoner kronor hade alltså spenderats under mina år i staden. Kommer jag då ihåg någon av dessa kampanjer och kommunikationsåtgärder? Nej. Och jag har verkligen på ett ödmjukt, eftertänksamt och inte fördömande sätt försökt erinra mig detta, budskapen hade ju synts på bussar, tunnelbanevagnar, i Metro, och hörts i lokalradion m.m. Jag menar hallå, jag gillade ju detta företag, men återigen nej, jag kan inte dra mig till minnes en enda kommunikationsinsats. Sorry, men så är det! Däremot kommer jag aldrig glömma en sak som hände för åtta år sedan.

»Läs hela artikeln...

Almedalsveckan 2011

Tro det eller ej, men sommaren 2011 närmar sig och det börjar bli hög tid att planera årets Almedalsvecka som äger rum den 3-10 juli. Almedalsveckan har vuxit från ett politiskt forum till att bli en samlingsplats för alla som vill vara med och forma Sverige. 2010 var det över 1 400 seminarier/programpunkter, 800 arrangörer, tusentals deltagare och bevakat av ca 700 journalister.

»Läs hela artikeln...

Jonas Kjellberg föreläser under rubriken "Delight the user"

Jonas Kjellberg var med och startade SKYPE och är specialiserad på att utveckla den fundamentala förståelsen för hur produkt, försäljning och lönsamhet måste interagera i ett företag för att det ska lyckas. Jonas Kjellberg hjälper ledningsgrupper med den övergripande säljstrategin samt säljkulturen i hela företaget. Den grundläggande frågan i all försäljning är: How do you delight the user? Hur bygger du in försäljningen i produkten? Vad krävs idag när kunden kan skrika ut sin åsikt och där kundnöjdheten är allt mer transparant? Vilka krav ställs då på organisationen och produkten?

11 maj 2011 i Stockholm

»Anmäl dig till seminariet...

Jörgen Oom föreläser om "Världsklass! - Så skapas framgångsattityder i ett vinnande team!"

Jörgen Oom har en mångfasetterad bakgrund. Legitimerad psykolog med specialinriktning på motivation, attitydpåverkan/hypnos och prestationspsykologi. Han har samarbetat med Astrid Lindgren, olympiska guldmedaljörer och Wimbledonsegrare. Jörgen är en färgstark talare med glimten i ögat. Han brukar säga att han talar mer till hjärtat än till hjärnan, och kryddar sina fartfyllda seminarier med målande bilder, humor, tänkvärda historier och mängder med praktiska framgångsexempel från de många företag han samarbetat med. Jörgen Oom har utsetts av Talarforum till Årets Talare 2010.

10 juni 2011 i Göteborg

»Anmäl dig till seminariet...

Sångworkshop på lunchen med Putte Nelsson och Lasse Axelsson

Välkommen till en riktig energikick. Med mycket humor och glädje ger Putte Nelsson och Lasse Axelsson en kul, medryckande och praktisk sångworkshop - den ger energi och ny kraft – och alla kan vara med. Ett annorlunda och roligt komplement på en konferens, kick-off eller kundaktivitet som måste upplevas.

17 maj 2011 i Stockholm

»Anmäl dig till sångworkshopen...

Eftermiddagsworkshop: Employer Branding - Bli framtidens arbetsgivare!

Attraktiv arbetsgivare - javisst! Men hur kommer man igång på riktigt? I denna workshop får ni lära er grunderna i Employer Branding av Sveriges främsta expert på området, Anna Dyhre.

http://www.utbildning.talarforum.se/tema/199-employer-branding-bli-framtidens-arbetsgivare/

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2