Inspirationsbrev September 2011

I samtal med Al Pitcher – Årets komiker i Sverige 2011

Al Pitcher fick nyligen priset som årets bästa manliga komiker på Svenska Stand up-galan (ett pris som tidigare bland annat gått till Johan Glans och Henrik Schyffert). Vi passade på att ställa några frågor till pristagaren som numera bor i Sverige, men ursprungligen är från Nya Zeeland.

-Congratulations on winning the award for best comedian in Sweden 2011. You have only lived in Sweden for a short time, were you surprised to get the award?

-Yeah, I’m always surprised to win anything even a scratch card. It’s a really great feeling, I have always felt very, very welcome by everyone here but now the industry has spoken. Now I'm not the underdog anymore, the unknown package, I’ve got the biggest stamp of approval, it feels awesome.

»Läs hela artikeln...

Ny talare: Mona Sahlin

Mona Sahlin är en engagerande och dynamisk talare bland annat inom jämställdhet. Hon har erfarenhet av att som ung kvinna göra karriär och möta omgivningens och allmänhetens reaktion på detta. Numera arbetar hon med frågor som starkt engagerar henne, som kampen mot rasism och arbetet för ökad jämställdhet och hon sitter som styrelseledamot i Stiftelsen Expo samt som ny ordförande i Anna Lindhs minnesfond. Mona är lysande estradör och retoriker som låter kroppsspråket få en framträdande roll vid föreläsningar. Hon föreläser engagerat om bland annat antirasism, politik, framtid, omvärld, ledarskap, motivation, arbetsglädje, jämställdhet och retorik.

»Läs hela hennes presentation...

Lars Adaktusson - Brist på självkritik i svensk journalistik

Under de dryga tre decennier som jag arbetat som journalist har jag känt mig privilegierad. Få branscher innehåller så stor variation, så mycket positiva och spännande inslag som journalistiken – få branscher har så stor betydelse för samhällsdebatten och det politiska beslutsfattandet. När detta är sagt finns det anledning att fråga sig hur svensk journalistik fungerar idag och vilka värderingar det är som är vägledande i mediernas rapportering. Att kritisera den egna kåren är inte alltid populärt, mediernas företrädare har inte sällan varit ovilliga att diskutera den egna verksamheten och även om de flesta anser att granskningen av granskarna i sig är väsentlig har mediedebatten i Sverige länge lyst med sin frånvaro.

»Läs hela artikeln...

Elizabeth Gummesson - Tala är guld!

”Är du sur eller?” - Svenskans absolut tråkigaste fråga. De flesta av oss som är sura vill självklart att det ska märkas att vi är sura. Samtidigt vill vi inte att det ska märkas. Eller snarare vill vi att folk ska fatta en massa saker utan att vi ska behöva säga något. När de inte fattar blir vi sura. I mitt arbete med människor på olika arbetsplatser runtom i landet och andra länder, där jag rör mig mellan yrkesgrupper som bankdirektörer, fastighetsmäklare, präster, hudterapeuter, förskolepersonal och läkare för att nämna några, möter jag uttrycksfulla och vältaliga människor som råkat glömma den där detaljen att faktiskt berätta vad det är de vill ha. Förväntningar ligger och skaver under huden, folk ska göra det vi har tänkt utan att vi ska behöva säga det. Eller som en man sa: ”Annars är det ju fusk!”

»Läs hela artikeln...

Annika Östberg - Ögonblick som förändrar livet (Ny bok ute nu)

I en mycket stark skildring berättar Annika Östberg med egna ord om sitt dramatiska liv, ett liv som börjar i det trygga Sverige, med mor- och farföräldrar och kompisar, men som förändras drastiskt då hon flyttar till USA med sin mamma. Annika Östberg dras in i en allt våldsammare spiral av droger och kriminalitet och hon hamnar till slut i ett amerikanskt fängelse där hon tillbringar 28 år av sitt liv. Boken skildrar fängelselivets mycket hårda villkor men berättar också om ljusglimtar mitt i allt det mörka; ögonblick av skönhet, kärlek, värme och hopp.

När Annika Östberg nästan övergivit hoppet om att få se sitt hemland igen händer det ofattbara. Hon får komma hem och år 2009 sätter hon åter sin fot på svensk mark. Sedan maj 2011 är Annika Östberg officiellt fri från Kriminalvården. Hennes nya liv med fria val - börjar nu.

»Läs hela boktipset...))

Magic of Sweden - Sveriges häftigaste magishow

Peter Brynolf och Jonas Ljung är två lysande stjärnskott ur en ny generation trollkarlar. De flesta känner dem från någon av morgonsofforna eller Talang 2009 där de vann Svenska folkets hjärtan och fick enastående recensioner av juryn. Med charm, humor och fingerfärdighet skapar de shower där underhållningsvärdet står i centrum. Tillsammans tänjer de på gränsen för vad som räknas som trolleri. Förvänta dig inte kaniner och höga hattar utan snarare silvertejp, graffiti och paintballpistoler! Den här showen liknar ingenting du har sett tidigare!

När: Tis 11 okt Mingel 15.50 Show 16.20-17.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Lunchföreläsning - Farliga idéer – affärer i obekvämlighetszonen

Vi har aldrig talat mer om kreativitet, innovation och trender än nu, men likväl har organisationer företag och innovationer svårt att skapa verklig förnyelse. Felet? En tro på kreativitet som något mysigt, trevligt och positivt, snarare än som en sant omstörtande kraft – en som kan vara både otäck, skrattretande och äcklig. Alf Rehn talar om hur vi slarvat bort kreativiteten, och hur de skygglappar som vi inte ens ser kan göra oss blinda både för våra möjligheter och vår framtid.

När: Mån 3 okt Lunchsmörgås 11.30 Föreläsning 12.00-12.45
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Rune Larsson - Konsten att orka

Rune Larsson har varit en av världens bästa löpare på extremt långa distanser. Han är även en av Sveriges mest efterfrågade och uppskattade inspiratörer. Han har bland annat sprungit tvärs över Amerika och rott över Atlanten. Rune är en stor inspiratör med mycket humor. Hans föreläsningar handlar om att flytta spärrar och göra verklighet av drömmar. Han menar att alla människor och grupper har förmågan att orka enormt mycket om ett antal parametrar kan fås att samverka. 2007 utsågs Rune Larsson till Årets talare i Sverige.

När: Fre 23 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

När: Fre 28 okt Frukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Söker du föreläsare, moderatorer eller underhållare?

Vi arbetar med fler än 8000 olika föreläsare, svenska och internationella, moderatorer, utbildare, inspirationstalare och artister. Cirka 1000 är presenterade på vår hemsida. Hittar du inte den du söker där hjälper vi dig gärna.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2