Inspirationsbrev December 2011

Stefan Hyttfors - Trendspaning - Så blir 2012!

Eurokris, börskris, jobbkris, klimatkris... Det är lätt att känna oro inför framtiden så låt mig påminna om att förändring är någonting positivt. Förändring är tecken på liv och ur kriser kommer alltid förändring med nytt fräscht liv som rensar ut det gamla. Ingen vet hur framtiden blir men genom att studera beteendeförändringar kan vi identifiera trender som påverkar oss när vi skapar vår framtid. Två sådana trender är globalisering och informationsteknologi, tillsammans medför de att förändringen kommer allt snabbare. Det vet vi. Och eftersom de händelser som påverkar oss mest ofta är de som var omöjliga att förutspå blir snabbhet och förändringsvilja allt mer avgörande.

»Läs hela artikeln...

Nina Wennerström - Sveriges kvinnliga version av Jerry Maguire

  • Du är bland annat agent för Robin Söderling. Vad är de viktigaste egenskaperna som krävs av en agent som jobbar med världsstjärnor?
  • Att jobba långsiktigt och alltid se till klientens bästa. Du kan bara få ett gott rykte som agent om du jobbar hårt, ärligt och professionellt. ”Under promise and over deliver” är mitt måtto.

- Hur går det till när du upptäcker en blivande stjärna?
Jag talar ogärna om spelare som ”säljprodukter” men medger gärna att en stjärnspelares ”livslängd” är kort och det gäller att ta tillvara på de möjligheter som finns i varje ögonblick. Min uppgift är att hjälpa spelaren så att han/hon om möjligt kan trygga sin framtid med hjälp av sina idrottsframgångar och den publika uppmärksamhet som dessa medför.

»Läs hela artikeln...

Stefan Saidac - Varumärke - Vinna eller försvinna

Skulle du tatuera loggan för ditt favoritvarumärke på armen? Kanske inte. Men varför har vissa tatueringar med Apple, Converse och Chanel? Vad handlar egentligen varumärke om? Handlar det bara om att synas tillräcklig mycket? Tveksamt. Ett varumärke som skriker: ”Köp mig!” väljs förmodligen bort. Detsamma gäller varumärken med vassa armbågar som påstår: ”Jag är bättre än alla andra”. Ett varumärke som är desperat, inställsamt eller kämpar för att bli älskat, blir förmodligen inte det. Det som är påklistrat och falskt genomskådas också.

»Läs hela artikeln...

Utse Årets talare 2011!

Förra året vann Jörgen Oom, som talar inspirerande och underhållande om motivation och mental inställning. Vem vinner i år?

Vilken talare har stimulerat, motiverat och berört dig mest under året? Är det någon du speciellt minns? Kanske inspirerat dig till att förändra ditt sätt att arbeta eller att leva? Det kan vara en expert, utbildare, konsult, företagsledare, inspiratör eller någon annan. Huvudsaken är att det är någon som på ett exceptionellt sätt förmedlar sitt budskap.

Vem vill du nominera till Årets talare 2011?

Har du bokat underhållare till årets julfest?

Inför årets julfest och kickoff finns enormt många spännande och annorlunda alternativ att välja på.

Vad sägs om att ta hjälp av en måltidsexpert som Paul Svensson eller Carl-Jan Granqvist? Om det sen har blivit för mycket julmat så skulle det kanske passa med ett träningspass eller en brottningsmatch med Musse Hasselvall?

»Läs hela artikeln...))

Frank Andersson - Hur mitt liv påverkats av ADHD

Frank Andersson är en av Sveriges bästa brottare genom alla tider och historierna och ryktena om hans äventyrliga liv är minst lika många som medaljerna. 2010 gav han ut sin självbiografi Frank: sanningen om lögnerna. Enligt Frank så handlar boken inte om brottning i första hand, utan om en ganska vilsen kille som växte upp i en dysfunktionell familj tillsammans med fyra syskon i Trollhättan med en ryggsäck hemligheter. Och hans två följeslagare genom livet: rotlösheten och rastlösheten. I sin föreläsning om ADHD talar Frank bland annat om: ADHD – negativt och positivt, barndomen och ungdomen, tiden efter karriären, familjen och hur hans liv ser ut i dag.

När: Ons 18 jan Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Vi söker säljare i Malmö!

Antagligen det roligaste, mest givande och utvecklande jobb inom sälj man kan ha!

Tycker du om att skapa och bibehålla relationer med andra?
Gillar du att sätta dig in din kunds vardag och verksamhet?
Är du en person som gillar kontakt via telefon?
Hänger du med i vad som händer i omvärlden?
Är du en kreativ person?
Gillar du att göra affärer?
Har du tidigare erfarenhet av försäljning?

Läs mer och sök tjänsten...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2