Inspirationsbrev Mars 2012

Anna Wahlgrens dotter om rätten att slippa försonas!

Både Felicia Feldt och Mian Lodalen gjorde det förbjudna när de skrev utlämnande och personliga självbiografier om föräldrar som ännu är i livet. Utifrån personliga erfarenheter synliggörs utsatthet i en gränslös vuxenvärld som präglats av missbruk och de ställer vågade frågor om hämndkänslor, villkoren för moder- respektive faderskap, barnets villkorslösa kärlek, samt den moraliska komplexiteten i att lämna ut sin förälder i det offentliga.

»Läs hela Felicias presentation

Bruce Dickinson - Run to the Hills - Affärsman, pilot och sångare i Iron Maiden

När han inte turnerar världen runt med Iron Maiden arbetar Bruce som kommersiell pilot. Han driver dessutom ett samarbete med USA:s regering för att ta fram en ny typ av flygplan samt leder en skola för blivande piloter.

När ni planerar ett möte eller evenemang och söker någon som kan prata om affärskreativitet, innovation, teambuilding, att förverkliga drömmar och mål eller bara vill ha en inspirerande eldsjäl med hög Rocknroll-faktor är Bruce Dickinson rätt person. I sina föreläsningar delar Bruce med sig av sina erfarenheter från att starta företag, kreativ affärsutveckling och drar paralleller till sin karriär inom musiken och idrotten.

»Läs hela Bruces presentation

Eva Åberg - Idémöten som levererar

I detta seminarium med Eva Åberg lär vi oss hur vi kan få alla att bidra aktivt till idéarbetet på arbetsplatsen. Till grund ligger det kraftfulla mötesverktyget Idéraketen. Det ger oss förutsättningarna att snabbt ta fram många och unika idéer för att därefter välja ut den eller de som precis möter behoven. Vi lär oss också varför hjärnan egentligen vill göra som vanligt och hur vi får den att vilja arbeta kreativt. Du får också många ledarknep för att förebygga och hantera vanliga hinder.

När: Tis 17 april 13.00-16.30
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Läs mer här: http://www.utbildning.talarforum.se/tema/743-idemoten-som-levererar/

Robert Karjel - Samarbete, gemenskap och ledarskap i extrema situationer

Dramatiskt och spännande, visst, men vad har man för glädje av erfarenheterna från någon som har jagat pirater?

När stora ekonomiska värden står på spel, människors heder, en arbetsplats framtid eller ett helt företag eller när man rent utav riskerar sitt eget liv – ja, då reagerar både enskilda individer och organisationer på samma instinktiva sätt och risken är överhängande att rädslan och tanken på misslyckandet helt tar över. Hur hanterar man sådana situationer, om det nu visar sig att det är något man måste ta itu med och klara av att leva med över tiden?

»Läs hela artikeln))

Jonas Kjellberg - Försäljning och innovation i snabbväxande bolag

I detta seminarium får vi lyssna på Jonas Kjellbergs föreläsning inom försäljning och innovation i snabbväxande företag. Jonas var med och startade SKYPE och är specialiserad på att utveckla den fundamentala förståelsen för hur produkt, försäljning och lönsamhet måste interagera i ett företag för att det ska lyckas.

När: Tis 22 maj 14.00-16.30
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Läs mer här: http://www.utbildning.talarforum.se/tema/812-forsaljning-och-innovation-i-snabbvaxande-bolag/

Sofia Falk - Så får ni kvinnor att tacka ja till chefspositioner

För att få fler kvinnor att nå ledande positioner behöver individer, chefer och organisationsledningar tänka nytt kring rekryteringsvägar, kompetens, belöningssystem, karriärtrappor och chefskapets utformning. Under 45 minuter får ni ta del av den kunskap och verktyg som Sofia Falk har samlat på sig under sitt arbete med tusentals talanger, deras chefer och ledningsgrupper på de globala företag hon har arbetat med för att få kvinnor att nå ledande befattningar.

När: Ons 16 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Andreas Ekström - Google och den digitala revolutionen

Andreas Ekström är kulturjournalist på Sydsvenskan i Malmö-Lund. Han är inte ingenjör. Inte tekniker. Inte heller programmerare. Hans intresse för Google – som ledde till den omtalade boksuccén

När: Ons 23 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Mike Florette - Arbetsglädje ... Kind is cool

Mike Florette har över tjugo års erfarenhet som underhållare och föreläsare. Han arbetar med företagsutveckling och är utbildad inom retorik, psykologi och ledarskap. Mike Florette bjuder på en inspirerande och underhållande föreläsning om arbetsglädje, hjärnan och kommunikation.

När: Tis 24 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2