Inspirationsbrev Juni 2014

Retorikläger för barn

No Limits Camps på Väddö 23-26 juni - ett roligt läger för barn som vill lära sig tala inför publik.

Talarforum vill i samarbete med No Limits att barn och ungdomar ska få möjlighet att lära sig retorik och konsten att tala inför publik - så att det förknippas med något roligt och lustfullt. No Limits har därför skapat NO LIMITS CAMPS – retorikläger för barn. Lägret är icke vinstdrivande och avgifterna är satta för att bara täcka kostnaderna.

»Läs hela artikeln...

Gästkrönika: Birgitta Ohlsson – Om Europas framtid

”Europa är inte en grönsaksaffär - det är ett politiskt uppdrag”.
Så skrev den tyske fackföreningsmannen Ludwig Rosenberg. Och i en tid, där partier till höger och vänster tävlar i att toppa varandra i EU-skepticism behöver Europa mer än någonsin värna sin grund.

I bekvämlighetens, passivitetens och historielöshetens tidevarv borde varningsklockorna ha ringt starkt för många inför Europaparlamentsvalet den 25 maj 2014. För i den djupa ekonomiska krisens kölvatten har en värderingskris följt, där vi år 2014 har lika många folkvalda rasistiska partier i våra nationella parlament som på 1940-talet. Och med facit efter Europaparlamentsvalet har olika nyanser av brunt också ökat i Bryssel.

»Läs hela artikeln...

Per Schlingmann - Att förändras är att vinna

Per Schlingmann var en av de viktigaste politiska och kommunikativa strategerna under 00-talet. Han var en av arkitekterna bakom moderaternas förändringsarbete och sägs vara den som kanske bidragit mest till Moderaternas valframgångar. Han anses vara en av de mest inflytelserika strategerna inom kommunikation och är utsedd till en av Sveriges superkommunikatörer. Företag och organisationer står inför dramatiska förändringar i och med globalisering, digitalisering, värderingsförändringar och förändringar i konsumtionsbeteenden. De som har modet och förmågan att gå före och förändra och förnya sig är de som blir vinnarna – men hur går det till?

När: Tis 9 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan

Navid Modiri - Så fick jag fick en miljon bloggläsare att äta kattmat

Navid Modiri är aktuell som sommarpratare i P1 den 17 juli

Navid Modiri är känd från såväl radio som TV. Han har varit programledare för Frank i P3 och 2007 fick han stor uppmärksamhet när han ledde Filmkrönikan i SVT. Han är född i Iran och uppvuxen i Göteborg. Utan vare sig pengar eller akademisk utbildning har han tagit sig fram på ren energi och nyfikenhet.

»Läs hela artikeln...

Per Grankvist - Därför har S och M så svårt att locka väljare

Att framgångarna i EU-valet uteblev för såväl Socialdemokraterna som Moderaterna trots stora samtalskampanjer kan förklaras med att de misslyckades engagera medborgarna för de frågor de brinner för. Det skriver författaren och föreläsaren Per Grankvist och föreslår tre åtgärder för att öka engagemanget i höstens val.

Trots att landets två största partier pratade med fler människor än i tidigare val lyckades man inte omvandla det till engagemang. Men så är inte heller att bli pratad med samma sak som att bli engagerad.

»Läs hela artikeln...

Laura Galloway - Finding your creative spark

Laura Galloway is the former Head of Media Relations for the TED Conferences. She is a communications expert responsible for helping to grow TED into a global phenomenon through external media relations efforts, and has advised numerous thought leaders and institutions on how to grow ideas in the world. Laura will talk about finding your creative spark and connecting your ideas to the world.

När: Tis 2 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Gåva!

Sommarläsning - i nästa inspirationsbrev erbjuder Talarforum e-boken “Det räcker inte med kärlek” av Jenny Lexhed, en av grundarna till Talarforum.

En bästsäljare i Sverige, utgiven i Finland och Tyskland. 2015 släpps den i USA.

Dagens Industri Weekend:
“Det räcker inte med kärlek är emellanåt så utlämnande och smärtsamt konkret att man måste lägga den ifrån sig för att hämta andan.”
Johanna Saldert, DI weekend

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2