Inspirationsbrev Februari 2017

Så minns vi Hans Rosling

Hans Gösta Rosling, föddes 27 juli 1948 i Uppsala, var en svensk läkare och professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet. Han var framför allt känd som en av initiativtagarna till Läkare utan gränsers Sverigesektion 1993, för sitt arbete med stiftelsen Gapminder samt för sina pedagogiska och folkbildande föredrag om global hälsa. I hela sitt yrkesliv var han en energisk förkämpe för dem som hade det svårast.

»Läs hela artikeln...

Elaine Eksvärd - Sverige har förlorat sin Martin Luther King, men hans ord lever kvar

Elaine Eksvärd om Hans Rosling.

Jag hade förmånen att träffa Hans ett gäng gånger, men det var vårt första möte som fastnade. Som retoriker blev jag, som alla andra, trollbunden av hans föreläsning och kunde inte låta bli att fråga vad hemligheten var. Han var så autentisk, sig själv helt enkelt så jag frågade. ”Hans, som du är på scen, är du så med vänner och familj?”. Hans såg besvärad ut och svarade...

»Läs hela artikeln...

Fond startas till minne av Hans Rosling

En ny fond ska startas i Hans Roslings namn. Den ska göra det möjligt för forskare att komma ut och folkbilda,
– Vårt budskap är att det visst går att ersätta Hans, om vi gör det tillsammans, säger sonen Ola Rosling till tidningen. Förutom att fortsätta det folkbildande arbetet med stiftelsen Gapminder planerar de att upprätta en fond i Hans Roslings namn.

»Läs hela artikeln...

Christina Rickardsson - Sluta aldrig gå - från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland

Talarforum och Scandic samarbetar för att stärka våra kunders kvalitet i möten och konferenser. Vi bjuder in till en frukostföreläsning med Christina Rickardsson. Hon föddes i Brasilien och bodde i en grotta. Flyttade till en kåkstad i Sao Paulo, bodde på gatan, tiggde, svalt och utsattes för misshandel. Vid åtta års ålder adopterades hon, mot sin mammas vilja till Vindeln, i Västerbotten. Hon vill inspirera myndigheter och företag att utveckla sitt multikulturella arbete. Hennes aktuella bok ”Sluta aldrig gå” säljs på plats.

När: Fre 3 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Göteborg Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg.

»Mer information och anmälan...

Mikael Wallteg - Från botten till toppen

Möt förändringsledaren bakom Systembolagets resa mot imponerade kunder via ledarskapet och en värderingsbaserad kultur. Mikael har som Vice vd/försäljningsdirektör under 16 år haft ledarskapet över Systembolagets 438 butiker och den resa som tagit företaget från lägsta förtroende till högsta förtroendet i Sverige. Kunderna rankar idag Systembolaget som Sveriges bästa serviceföretag (Service Score). Mikael föreläser med passion och glädje om ledarskap, personligt ansvarstagande, hållbar förändringsledning, och strategisk utveckling.

När: Tis 7 mars Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Katarina Blom - Lycka på fullt allvar

Katarina Blom är psykolog och har skrivit boken Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi. På hennes föreläsning får deltagarna prova på konkreta övningar för ökat välmående. Föreläsningarna innehåller även principer för beteendeförändring och knep för att lättare skapa förändring i vardagen.

När: Fre 10 mars Mingelfrukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Plaza Malmö, Gustav Adolfs Torg 49, Malmö

»Mer information och anmälan...

Anna Gullstrand - 17 digitala trender 2017

Vilka digitala trender kommer få störst genomslag 2017 - och vad får det för konsekvenser för företag, samhälle och individer? Med utgångspunkt ur tekniska landvinningar och förändrat användarbeteende ger denna föreläsning dig den överblick du behöver för att jobba mer framgångsrikt med din digitalisering 2017. Välkommen på en intensiv genomgång som bjuder in till reflektion och förändring.

När: Tis 14 mars Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Andreas Ekström - 7 sätt att äga världen

Andreas Ekström är en av våra mest anlitade talare, både i Sverige och utomlands. Han har skrivit en helt ny föreläsning, "Sju sätt att äga världen", som beskriver digitaliseringens sju största utmaningar och konfliktområden. Andreas visar dessutom vilka otroliga möjligheter som finns; mänskligt, socialt och affärsmässigt, för den som vill bidra till en verklig digital demokratisering i tider av faktaresistens, filterbubblor och falska nyheter.

När: Tors 23 mars Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anna Bennich Karlstedt - Sjukt Stressad! Stresshantering i arbetsliv och vardag

Anna Bennich Karlstedt är psykolog och har många års erfarenhet som föreläsare och utbildare inom stresshantering. Hon är en uppskattad föreläsare som på ett vardagsnära och ofta humoristiskt sätt beskriver psykologisk kunskap så att det blir begripligt. Hon ger konkreta tips och råd så att man på egen hand kan börja göra små förändringar som ger resultat.

När: Tis 28 mars Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2