Inspirationsbrev Januari 2012

Kunskap genom inspiration

Seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö
Välkommen till våra seminarier. Seminarierna är kostnadsfria, men vi har en no-show avgift. Om du är förhindrad att delta och inte avbokar din plats debiteras en avgift på 250 kr.

Anmäl dig via länkar – begränsat antal deltagare

Hjärtligt välkommen!

PS. Söker du talare till ett eget evenemang?
Kontakta oss gärna 08-545 535 00 eller info@talarforum.se

Frank Andersson - Hur mitt liv påverkats av ADHD

Frank Andersson är en av Sveriges bästa brottare genom alla tider och historierna och ryktena om hans äventyrliga liv är minst lika många som medaljerna. 2010 gav han ut sin självbiografi Frank: sanningen om lögnerna. Enligt Frank så handlar boken inte om brottning i första hand, utan om en ganska vilsen kille som växte upp i en dysfunktionell familj tillsammans med fyra syskon i Trollhättan med en ryggsäck hemligheter. Och hans två följeslagare genom livet: rotlösheten och rastlösheten. I sin föreläsning om ADHD talar Frank bland annat om: ADHD – negativt och positivt, barndomen och ungdomen, tiden efter karriären, familjen och hur hans liv ser ut i dag.

När: Ons 18 jan Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Stefan Einhorn - Konsten att bli klok

Stefan Einhorn är professor i molekylär onkologi vid Karolinska Institutet, ordförande i Karolinska Institutets etikråd och överläkare vid Radiumhemmet. Han är dessutom en ofta förekommande gäst i radio och TV, och han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker om medicin och även om religionsfilosofi, samt ett antal skönlitterära skrifter.

När: Tis 24 jan Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Rasmus Ankersen - The Gold Mine Effect - One of Denmark’s leading motivational speakers

Why are 137 of the worlds 500 best female golfers from South Korea? How has one tennis club in Moscow managed to develop more top tennis players in 10 years than the whole of the United States? For 6 intense months Rasmus Ankersen has been travelling around the world visiting gold mines. He has talked, trained and lived with the world’s best athletes and coaches to crack the code - and he is very confident that he has succeeded. The secret is The Gold Mine Effect! In this speak Rasmus will get brutal honest about what it takes to create world class performance and how organizations, teams and companies can adopt the secrets from the gold mines. No crap, no empty theories. Only first hand impressions from the world's best.

När: Tors 26 jan Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

Rune Larsson - Konsten att orka - Träning, kost och hälsa

Rune Larsson talar inspirerande och underhållande om hälsa och motivation. Han blev Årets talare i Sverige 2007. Han var tidigare en av världens bästa löpare på extremt långa distanser och har bland annat rott över Atlanten och sprungit över USA kust till kust. Runes filosofi är att ALLA kan börja träna. Det handlar bara om att börja på rätt sätt och att ha mål som är anpassade efter individen. Alla människor, oavsett om man har tränat innan eller inte, har förmågan att orka mycket mer än dom tror. I sin föreläsning talar Rune bland annat om: kroppen, psyket, motivation, vila och näring.

När: Fre 27 jan Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Micael Dahlén - Att dö med ett leende på läpparna

Är inte det vad allt handlar om när det kommer till kritan? Att göra det mesta och bästa av allt du gör, din karriär, ditt liv. Baserat på forskning om vad som gör oss lyckliga (och också vad vi ångrar mest i livet), och nya konsumtionsbeteenden, riktas fokus mot hur du kan göra det du gör bäst, och samtidigt försäkra dig om att vi alla gör sorti med ett leende på våra läppar. Micael Dahlén blev professor vid 34 års ålder på Handelshögskolan i Stockholm och har hyllats för såväl sin forskning som sin okonventionella stil. Han har blivit rankad som nummer 10 i världen inom sitt forskningsfält och har skrivit flera böcker om varumärken, reklam, media, PR, kreativitet och affärsskapande.

När: Ons 1 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Bingo Rimér - Hur man bygger ett varumärke utan budget

Bingo Rimér talar om att bygga sitt personliga varumärke, entreprenörskap, vilka kommersiella mekanismer som styr media och vad som faktiskt funkar för att uppnå vissa mål. Bingo Rimér är idag en av de mest kända fotograferna i Skandinavien. Han är även företagsbyggare och medieprofil.

När: Fre 3 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Runar Sögaard - Din attityd kan förändra ditt liv - Ledarskap och personlig utveckling

Runar Sögaard har arbetat med föreläsningar och personlig utveckling i många år. Sedan 1999 har han fokuserat på ledarskapsutbildning och organisationsutveckling inom näringslivet. Runar Sögaard har arbetat med inspirationsföreläsningar, personlig utveckling och ledarskapsfrågor runt om i världen, bland annat i USA, Norge, Sverige, Finland, Australien och Danmark. Han har hjälpt VD:ar, chefer, artister och idrottare med bland annat att prioritera rätt, personliga mål, motivation och time management.

När: Ons 8 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Fredrik Svensson - Framtid och kreativitet

Fredrik Svensson är en mycket uppskattad talare och författare inom bland annat framtid och kreativitet. Han har fått pris som Årets förnyare av svenskt arbetsliv och Årets Stockholmare. Fredrik är en person med bred bakgrund från försvaret som yrkesofficer, entreprenör i IT-branschen och som rektor för en grundskola i Botkyrka. Fredriks bakgrund har präglats av förändring och nyfikenhet att pröva nya saker. Hans föredrag handlar om engagemang, motivation, kreativitet, innovation, entreprenörskap, men framförallt om hur man bryter sina invanda mönster i organisationen.

När: Tis 14 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ida Hult - Reality bites

Möt Ida Hult som slängt frågeformulären och gått ut i verkligheten. Hon ställer samhällstrender, livsstilsförändringar och beteendemönster i ett helt nytt ljus genom unikt tillämpade etnografiska undersökningar. Ida Hult vet vad människor säger, vad de gör och skillnaden där emellan. Hon föreläser rappt och roligt om mänskligt beteende i den upplevda verkligheten.

När: Tors 23 feb Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Robert Karjel - Piratjakt - Ledarskap och lagsamverkan under pressade förhållanden

Under 2010 var han posterad i Adenviken för att på uppdrag av FN och EU leda sin helikopterdivision i arbetet med att bekämpa de pirater som hemsöker den somaliska kusten. Inför uppdraget fick han mycket kort tid på sig att förbereda sig och sitt förband på insatsen. Robert Karjel är en mycket inspirerande föreläsare och författare. Han talar om hur en organisation framgångsrikt möter helt nya uppgifter trots svåra yttre och inre förhållanden. Du får inspiration och insikt i hur det omöjliga kan delas upp i hanterliga delar utan att helheten förloras.

När: Fre 2 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Per Holknekt - Lunchföreläsning - Kärlek, mod och integritet

Per Holknekt är en av Sveriges mest uppmärksammade entreprenörer. Han har gått från att ha varit världsmästare i skateboard via hemlös alkoholist till att bli en av våra mest firade modedesigners. Per Holknekt är en man som söker upp rädslan och utmanar den. Han är till exempel flygrädd, men har ändå tagit flygcertifikat. I hans föreläsningar talar han om sin inspirerande resa från alkoholiserad uteliggare till slipad affärsman och framgångsrik entreprenör.

När: Fre 30 mars Mingel 12.00 Lunchföreläsning 12.30-13.15, vi bjuder på smörgås och kaffe
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Mi Ridell - Be a rockstar at work!

Vad sänder du ut för dolt kroppsspråk i affärsrelationer? Stämmer det att vi ljuger när vi kliar oss på näsan? Vad kan du göra för att få rösten behagligare att lyssna på? Det sägs att ungefär hälften av det vi kommunicerar består av kroppsspråk och en tredjedel av hur rösten låter. Det som blir kvar är vad vi faktiskt säger. I egenskap av skådespelerska och artist vet Mi Ridell mycket om rösten och kroppsspråkets hemliga koder.

När: Fre 4 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Plaza Malmö, Gustav Adolfs Torg 49, Malmö

»Mer information och anmälan...

Varmt välkommen!

Söker du talare till ett eget evenemang? Kontakta oss gärna 08-545 535 00 eller info@talarforum.se

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2