Inspirationsbrev Juni 2013

Så hanterar du arga kunder och medarbetare

Alla hamnar vi ibland i situationer där vi måste bemöta någons ilska, frustration eller upprördhet. Psykiatern Mark Goulston ger tre konkreta frågor man bör ställa till den som är arg för att sedan kunna lösa situationen gemensamt med konstruktiva förslag. Hur ska man egentligen bete sig när man står inför en upprörd kund medarbetare eller vän? Någon som är så arg att han eller hon är på väg att spricka? Instinktivt börjar man kanske försöka lugna ner personen och uppmanar honom eller henne att ta ett par djupa andetag, vilket ibland kan fungera. Men hur gör man i de fall när det inte fungerar, när det är någon som är riktigt, riktigt upprörd?

»Läs hela artikeln...

Elaine Eksvärd - Var den bästa retoriska versionen av dig själv!

Elaine Eksvärd är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter. Hon delar här med sig av sina främsta tips på hur man blir en bättre talare och hur man känner sig bekväm inför publik. Det handlar inte om att försöka bli en ny Martin Luther King, utan om att vara sig själv. När medierna ringer och frågar mig vilken av våra partiledare som är den skickligaste retorikern så får jag fundera länge. Frågan är knepig. Det är ungefär som att fråga ”Vilken sumobrottare springer snabbast”. Partiledarna traskar kvar i den klassiska retoriken där talarstolen är din bästa vän, Martin Luther King är den retoriska förebilden och prata prydligt det främsta målet. Problemet är bara att vi som lyssnar vill inte lyssna på en presentatör – vi vill lyssna på en person, och den personen är du.

»Läs hela artikeln...

Fredrik Strage - Idoldyrkan - Hopp i en grå vardag

Fredik Strage, som bland annat har skrivit för tidningar som Dagens Nyheter, Månadsjournalen, Pop och Bibel, tar en närmare koll på fenomenet Fans. Han har hittat vad är det allmänmänskliga behovet som ligger bakom idoldyrkan och på vilket sätt Justin Bieber-fansen skiljer sig från Kiss- och Britney Spearsdyrkarna. Min vän Henric dyrkar Kiss. Han har hundratals skivor, tillräckligt många affischer för att tapetsera kinesiska muren och en garderob full av turnétröjor. "Vad roligt", säger jag när han berättar att han köpt biljett till Kiss konsert på Friends Arena. "Det vete fan", svarar han. "Jag har redan ångest."

»Läs hela artikeln...

Från 11 september och Bagdad till djupintervjuer och moderatorskap

BBC-ankaret Nisha Pillai är en av världens tyngsta journalister. Talarforum fick chansen att prata lite med henne om hur 11 september, Bagdads fall och rollen som djupintervjuare påverkat henne som moderator. För oss svenskar är du kanske mest känd för direktsändningarna i BBC av 11 septemberattackerna och Bagdads fall.

»Läs hela intervjun...

Mats Lewan - I framtiden får vi svar – utan att stå i telefonkö

I februari 2011 vann IBM:s datorsystem Watson över de två amerikanska stormästarna Ken Jennings och Brad Rutter i frågesporten Jeopardy. I minnet på datorsystemet fanns då bland annat hela Wikipedia.
Därefter sattes Watson på skolbänken för att lära sig något nyttigare. Först ut blev cancerbehandling. Skolgången har bedrivits i samarbete med ett cancerinstitut i New York. I februari i år visade IBM hur långt Watson hade kommit. I en kort video kan man följa ett hypotetiskt fall där en läkare får hjälp av Watson i val av behandling (sök på youtube efter ”IBM Watson Demo”).

»Läs hela artikeln...

Talarforum i Almedalen

Vi på Talarforum hjälper många arrangörer med seminarier under Almedalsveckan. Kom och träffa oss där!

I år arrangerar vi våra egna aktiviteter på Fornsalen under tisdagen den 2 juli. Vi startar med en utmanande framtidspaning om digitaliseringen, Almedalen, hållbarhet och den svenska modellen 2.0. På scenen Stefan Hyttfors, Årets talare 2012 i kategorin Genombrott. Föreläsningen avslutas med ett reflekterande samtal mellan Stefan Hyttfors och likabehandlingsstrategen Edna Eriksson. Efter seminariet följer en rad intressanta programpunkter arrangerade av våra samarbetspartners. Vi avslutar genom att bjuda på ett trevligt mingel mellan kl.17:00-19:00. Varmt välkommen!

»Läs hela artikeln...

Henrik Schulz - Skandinavisk lyx - Sveriges nästa stora exportvara

Den globala marknaden börjar mer och mer sätta likhetstecken mellan lyx, hög kvalitet och oss i Norden. Begreppet ”Skandinavisk lyx” har till och med börjat överskugga ”Den svenska synden”. Men vad betyder det, vilka markandssegment talar vi om och vilka varumärken är det som har hjälpt till att sätta Skandinaviska företag på kartan som lyxproducenter. Formgivaren, arkitekten och föreläsaren Henrik Schulz ger här en kort presentation av något som många talar om som framtiden för oss nordbor. I Skandinavien har vi en gedigen hantverkstradition, materialkunskap och en kvalitetskänsla som vi skall vara stolta över och ta tillvara. Under senare tid har begreppet Skandinavisk lyx börjat användas allt flitigare. Men kan Skandinaviska varumärken arbeta inom lyx-segmentet?

»Läs hela artikeln...

Konsten att fatta bättre beslut - framgångsreceptet i en ny värld

Ingenting har större påverkan på ett företags eller organisations framgång än förmågan att fatta rätt beslut vid rätt tillfälle. I en snabbt föränderlig värld med obegränsad tillgång på information och valmöjligheter krävs ett nytt sätt att tänka. De senaste åren har forskningen gjort stora framsteg i att förklara hur vi människor egentligen fattar beslut och vilka faktorer som leder till rätt eller fel beslut. På ett lättillgängligt, underhållande sätt och med mycket publikkontakt förklarar Pelle Tornell faktorerna som utmärker framgångsrikt beslutsfattande och vänder samtidigt upp och ned på våra föreställningar om vad som egentligen styr våra val.

När: Tis 3 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Mer information och anmälan

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2