Inspirationsbrev Mars 2015

Petter Askergren - PETTER – Artisten, varumärket och entreprenören

Petter slog igenom 1998 med låten 'Vinden har vänt' och har lyckats hålla sig på toppen av den svenska musikscenen sedan dess. Lyssna på Petter när han berättar om sin artistkarriär och hur han ständigt hållit sig aktuell i bruset av mängder med andra artister och grupper. Hur marknadsföringen alltid skötts via hans egna kanaler för att sticka ut och nå den breda massan i ett allt tuffare och bökigare musikklimat. Hur viktiga är sociala medier för en artist? Petter var från början öppen för korsbefruktningar mellan varumärken, något som i slutet på 90-talet ansågs fult men idag är standard. I föreläsningen berättar han om några av sina mest intressanta samarbeten och hur det utvecklade sig. Dessutom bjuder han på sina erfarenheter och idéer kring hur man bäst lanserar en skiva idag.

När: Tor 19 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Bea Szenfeld - Design och entreprenörskap som flyttar gränser

Bea Szenfeld är en av landets främsta modeskapare och är mest känd för att hantverksmässigt tillverka kläder i papper. Senast vann hon priset ”Årets blickfång” på Elle-galan 2014. Hennes papperskreationer syns bland annat på Lady Gaga och Björk. Kollektionerna består av experimentella kreationer i ovanliga material (inte bara papper) och sammanhang, och är på gränsen mellan kläder och modern konst. Hör Bea Szenfeld berätta sin historia om entreprenörskap och modeskapande.

När: Tor 26 mars Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Staffan Landin - Hur mår världen och hur mår Sverige?

Kanske har du sett Hans Roslings spännande föreläsningar om tillståndet i världen. Om du tycker de är intressanta kommer du att gilla Staffan Landin. Staffan Landin har samarbetat med Hans Rosling under flera år i projekt inom FN. Han använder samma rörliga grafik och ger även han ett positivt perspektiv på tillvaron trots de stora problem som världen står inför. I denna inspirationsföreläsning får vi det perspektiv vi kan behöva för att se våra problem i Sverige i ett nytt ljus.

När: Fre 10 april Mingelfrukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.05
Var: Göteborg Scandic Crown, Polhemsplatsen 3.

»Mer information och anmälan...

Oliver Lopez - Så blir du relevant som säljare nu och i framtiden

De förändringar som sker inom marknadsföring och försäljning just nu ställer höga krav på oss som jobbar med försäljning. Kom och lyssna till handfasta tips på hur du kan undvika att bli en av de 80% av säljarna som kommer att vara ersättningsbara 2020 enligt Gartner.

När: Tis 14 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Johan Eriksson - Ledarskap i en snabb digital värld - vad krävs?

Johan Eriksson är en erfaren ledare med en bred erfarenhet från olika branscher och organisationer. För närvarande ingår han i Googles nordiska ledningsgrupp, skriver böcker samt engagerar sig i välgörande ändamål. Johans personliga drivkraft är att inspirera människor och organisationer att tänka stort. Vi lever i en värld som just nu förändras extremt snabbt. Johan Eriksson föreläser om hur du och alla i din organisation kan förhålla sig till dessa förändringar varje enskild dag.

När: Tis 21 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Karin Nilsdotter - The sky is not the limit - Space our new business frontier

Karin Nilsdotter leder ett banbrytande initiativ för att etablera rymdturismen och göra Sverige till en världsledande rymdhamn och nav för kommersiella mänskliga rymdfärder och branschövergripande innovation. Med lång erfarenhet från turistnäringen, har Karin haft ledande internationella ledningsroller som spänner från nation-branding till strategiska affärsallianser, destination och affärsutveckling.

När: Tor 23 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Magnus Helgesson - Vinnande entreprenörskap: Från 0 till 700 miljoner kronor

Magnus Helgessons föreläsningar är en omskakande energikick. Passionerat och underhållande delar han med sig av sina erfarenheter kring entreprenörskap, medarbetarskap och motivation. Det märks att Magnus brinner för att inspirera människor till framgång. Låt dig inspireras av en av Sveriges mest spännande entreprenörer. Visionären Magnus Helgesson öppnade Sveriges första Harrys-restaurang innan han hunnit fylla 23 år. I dag finns över 40 restauranger och kedjan omsätter cirka 700 miljoner kronor.

När: Fre 24 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Plaza Malmö, Gustav Adolfs Torg 49, Malmö

»Mer information och anmälan...

Erik Haag - Från flugsvamp till mäklarbricka!

Behöver man kunna något om den svenska krogkulturens historia från järnåldern och framåt för att sitta på lokal och klaga på sin kille med sina tjejkompisar över några glas vitt? Nej, det behöver man faktiskt inte. Däremot är just kroglivets utveckling ett roligt sätt att bekanta sig med kulturhistoria och svensken när hen är som mest avspänd, ohämmad och social.

När: Tor 6 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Katarina Blom - Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi

Hur kan vi förstå och hantera hjärnan för att fungera optimalt på jobbet och i våra relationer? Vilka principer är det som guidar välbefinnande? Vad är det som kännetecknar lyckliga och välmående människor, och varför handlar det inte om att bara tänka positivt? Katarina Blom är psykolog, i hennes föreläsningar synas vetenskapen bakom välbefinnande, och vi får en inblick i varför strävan att bli lyckligare här och nu är något helt annat än den hopplösa kampen om att en dag bli lycklig.

När: Tor 7 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jens Lind - Med Passionen som drivkraft - Våga lita på dina knäppaste idéer

Skratt, eftertanke, och ibland en tår i ögat. Jens föredrag innehåller många känslostämningar, men den röda tråden är lust och kreativitet. Jens har bevakat alla de största idrottsevenemangen, men man behöver inte vara det minsta sportintresserad för att uppskatta hans föreläsningar. Jens berättar om människor och dråpliga och fascinerande händelser på sitt alldeles egna sätt. Han förmedlar en inställning till livet och arbete: Våga prova, våga gå din egen väg! Ha roligt!

När: Fre 22 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Christina Stielli - Varför är inte alla andra normala – som jag?

Hur ser kollegorna på varandra? Hur ser du på företagets kunder? Strävar ni mot samma mål? Upplever du att uppskattning för insats och kompetens är i relation till det arbete du lägger ner? Snackas det skit i korridorerna och uppstår undergrupper som positionerar sig och bevakar ”egna” intressen? Det här är en föreläsning för alla team, arbetslag och arbetsgrupper som vill ha verksamhetens mål i fokus, skapa arbetsglädje och vårda sina relationer. Christina fick nyligen utmärkelsen Årets talare - Kvinna.

När: Fre 29 maj Mingelfrukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.05
Var: Göteborg Scandic Crown, Polhemsplatsen 3.

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2