Inspirationsbrev November/December 2017

Anna Bennich Karlstedt - I tystnadskulturen har nolltolerans tappat all sin kraft

I kölvattnet av #metoo och alla efterföljande branschuppror, med tusentals förskräckliga berättelser och vittnesmål, har vi kunnat se den ena personen i ledande befattning efter den andra få stå till svars med en mikorofon i ansiktet – hur har kränkningar, oegentligheter, ibland till och med brottsligheter, kunnat pågå, under så lång tid, på arbetsplatsen utan agerande ifrån de med yttersta ansvaret?

Anna Bennich Karlstedt och Talarforum erbjuder er 50 % rabatt på föreläsningen - Här är tonen rå men hjärtlig - att jobba arbetsklimatsmart i organisationen.

»Läs hela artikeln...

Eva Åberg - Fyra saker du som chef behöver göra apropå #metoo

De senaste veckorna har det ställts många frågor om chefsansvar efter alla avslöjanden om sexuella trakasserier och övergrepp på en lång rad arbetsplatser. Frågorna har bland annat rört hur man får reda på om ens egen personal är drabbad, hur man arbetar förebyggande, vad man gör om något uppdagas och i vilka fall man har en skyldighet att polisanmäla.

»Läs hela artikeln...

Bruce Dickinson - Boka Bruce Dickinson!

Bruce Dickinson är inte bara sångare i världens största rockband. Han är också utbildad pilot, framgångsrik affärsman, innovatör, flygbolagsägare och föreläsare. I veckan kom han ut med sin självbiografi ”What does this button do?”

»Läs hela artikeln...

Johan Hellström - Värdedrivet ledarskap

Vid 27 års ålder fick Johan Hellström ett samtal som skulle förändra hans liv för all framtid! Johan tar med dig på sin gripande och inspirerande berättelse, om hur han som ung tog över ledarskapet på Björn Axén-koncernen. Han talar om vikten om att ha en gemensam dröm, hur man skapar ett värdedrivet företag som verkligen känns i väggarna, om ledarskap, varumärke och hur man tillsammans med sitt team når nya höjder.

När: Tis 5 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jonas Eriksson - Att ta beslut under extrem press

Jonas Eriksson har dömt fyra världsmästerskap och rankas som en av världens bästa domare. Den 8 dec besöker han Helsingborg och pratar om att ta beslut under extrem press. Han berättar om varför han valde att skaffa världens svåraste jobb – trots att han, tack vare en framgångsrik civil karriär, inte behöver jobba mer i hela sitt liv. Han pratar om sin vardag, att ta beslut under extrem press, hur man gör för att vara chef för Zlatan, Messi och Ronaldo och få superstjärnorna att se honom som den naturliga ledaren.

När: Fre 8 dec Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6, Helsingborg

»Mer information och anmälan...

David Ståhlberg - Digital Transformation - Energi och tydliga steg för att fortsätta både din egen och företagets digitala omvandling

Med djupa insikter från näringslivet (bl.a. Google och P&G) och med en inspirerande ärlighet kring vad digitaliseringen kan innebära öppnar David upp en personlig diskussion kring förändring, ledarskap och teknologi. Från sitt breda nätverk av ledningsgrupper, forskare och globala tankeledare har David ständigt nya perspektiv och pulsen på de senaste trenderna. Men framförallt kommer han med verktyg och energi för att med enkla grepp vända vår komplexa värld av förändring till konkreta handling.

När: Fre 15 dec Frukost 07.30 föreläsning 8.15-9.00
Var: Scandic Rubinen, Kungsportsavenyen 24

»Mer information och anmälan...

Sara Ingvarsson - Lägg ner ledarskapet!

Att försöka bli en fantastisk ledare är ett omöjligt uppdrag, det finns nämligen inga perfekta chefer. Föreläsarens råd är att ni lägger ner ledarskapet helt och hållet. Istället får ni här gedigen kunskap om hur chef och medarbetare kan arbeta med att utveckla verksamheten tillsammans. Sara Ingvarsson, organisationskonsult och psykolog, förmedlar det viktigaste ni behöver känna till för att skapa goda resultat och en motiverande arbetssituation.

När: Fre 15 dec Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ashkan Fardost - Alla har missförstått Digitaliseringen

Ashkan Fardost är forskare inom digitalisering och entreprenör och menar att de flesta av oss har missförstått hela poängen med digitalisering. Många som använder ordet digitalisering pratar egentligen om “digitisering”: att ta en analog process och förvandla den till ettor och nollor. Det slutar ofta med att man gör en app, startar marknadsföringskampanjer på Facebook och lanserar ett VR-projekt. Samma gamla data, men i digitalt format. Men digitalisering är något helt annat, nämligen att man tar hänsyn till hur mänskligt beteende förändras av digital teknologi och internet. Digitalisering handlar med andra ord om hur digital teknologi och internet revolutionerar hur människor vill bo, jobba, leva, skapa och förverkliga sina drömmar. Med sina erfarenheter de senaste 15 åren belyser han den ofta bortglömda länken mellan hur teknologi påverkar mänskligt beteende och hur dessa insikter kan bli en grund till din nya affärsmodell.

När: Tor 25 jan Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6, Helsingborg

»Mer information och anmälan...

Katarina Blom - Lycka på fullt allvar

Katarina Blom är psykolog och har skrivit boken Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi. På hennes föreläsning får deltagarna prova på konkreta övningar för ökat välmående. Föreläsningarna innehåller även principer för beteendeförändring och knep för att lättare skapa förändring i vardagen.

När: Fre 26 jan Frukost 07.15 föreläsning 7.45-8.45
Var: Elite Hotel Mimer, Kungsgatan 75, Umeå

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2