Inspirationsbrev Mars 2019

Välkommen på våra konstnadsfria föreläsninar

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna föreläsningar.

Talarforums föreläsningar är kostnadsfria för representanter från näringslivet och offentlig sektor. Vi vill kunna erbjuda så många olika kunder som möjligt att få chansen att lyssna, därför har vi begränsat antal platser till 2 stycken per kund. Vi kan tyvärr inte ta emot studerande. Anmäl dig via länkarna nedan.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se

»Se vilka seminarier som är planerade för våren...

Pär Johansson - Bryt Barriärer

I samarbete med Close Chefsnätverk har vi denna VIP-kväll med grundaren av GLADA HUDIK-TEATERN Målet med projektet var att bryta barriärer mellan människor och få rädsla och fördomar att övergå i vänskap och förståelse. Pär tar dig med på den svindlande resa av mentala omställningar som han själv, de medverkande i teatern och även omgivningen fick uppleva. En underhållande berättelse med både skratt och gråt som börjar med amatörteater och slutar i ett utsålt Elvis på Cirkus i Stockholm. FRÄMJA MÄNNISKORS UTVECKLING Under kvällen berättar Pär hur du gör för att få din organisation och människorna i din omgivning att växa och utvecklas på bästa sätt. Hur olikheter mellan individer kan bli en styrka. Pär har tre viktiga utgångspunkter: För att växa måste man bli sedd och uppskattad för den man är. Med glädje, engagemang och rätt anpassad uppmuntran kan varje människa utvecklas. Mångfald och samarbete mellan olika grupper berikar allas tillvaro. Efter denna underhållande kväll lär du dig vad som kan ske om du tänjer på dina gränser, trotsar dina fördomar, och ger dina medmänniskor (och dig själv) chansen att utvecklas. Inbjudan gäller för två personer. Välkommen!

När: Tis 26 mar, Incheckning och tid för mingel 18.00-19.00, föreläsning (med paus) 19.00-21.00
Var: Oscarsteatern, Kungsgatan 63, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Henrik Larsson-Broman - Supertrenderna – Så skapar du framtiden

Aldrig tidigare har det skett så mycket i vår omvärld som nu. Politiskt, socialt, ekonomiskt och inte minst teknologiskt. Allting tycks gå fortare och bli allt rörigare och vi människor har svårt att hänga med. Men det finns sätt att skapa begriplighet och en känsla av trygghet i den förändring vi lever i. Receptet stavas trender. Rätt hanterat fungerar trender som ledstänger och kan guida oss in i framtiden till bättre beslut, investeringar och ökad tillväxt. I den här föreläsningen ger forskaren och trendanalytikern Henrik Larsson-Broman inspiration och tankar om hur vi ska hantera framtiden med hjälp av trender. Han ger även exempel på tre stora trender från nyutgivna boken "Supertrenderna" som kommer forma framtidens företagande och affärslandskap

När: Ons 27 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Gustav Martner - Att följa elektronen

Gustav startade sitt första bolag som tjugoåring efter att ha räknat på överföringshastigheter mellan datorer och servrar och insett vad tiden var mogen för. Bolaget blev en av Sveriges mest framgångsrika webbyråer, och två decennier senare av entreprenöriella äventyr och framtidsspaningar så konstaterar han följande: Vill du veta något om framtiden ska du följa elektronen. I den här föreläsningen ger Gustav åhöraren historia såväl som framtidsspaningar inom digitalisering och bjuder dessutom på de verktyg som finns för att göra egna relevanta scenario-planeringar för den egna organisationen eller karriären. Gustav Martner har arbetat med digitala medier sedan slutet av 90-talet och är serieentreprenör inom reklam, webb och big data. Idag arbetar han mest med konsekvensanalys av digitalisering - med särskilt fokus på mediemiljöer och mänskliga rättigheter. Han har grundat organisationen Digital Reliance, var regeringens expert i utredningen "Ett reklamlandskap i förändring" och är ofta med i radio och TV som expert på frågor om digitalisering och vår mediemiljö.

När: Fre 29 mar, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Oskar Henrikson - Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team

Oskar Henrikson är leg. Psykolog och VD. Han vill sprida psykologi och göra den enkel att använda. Han är huvudförfattare till boken “Ensam eller stark – åtta principer för framgångsrika team” som fick utmärkelsen årets projektledarbok 2017. Samma år fick Oskar utmärkelsen Årets alumn från Linköpings universitet för sitt arbete att föra ut främjande psykologi i samhället. Han är en uppskattad talare och han har skapat mätbar beteendeförändring för en positiv arbetsmiljö i organisationer som SISAB, Fritidsresor och Pulsen IT.

När: Tis 2 april, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Katarina Blom - Lycka på fullt allvar – att stärka sig själv och andra

Hur kan vi förstå och hantera hjärnan för att fungera optimalt på jobbet och i våra relationer? Vilka principer är det som guidar välbefinnande? Vad är det som kännetecknar lyckliga och välmående människor, och varför handlar det inte om att bara tänka positivt? Vill du också göra psykologisk träning lika självklar som fysisk träning? Genom konkreta utmaningar från Katarinas psykologiska gym får du som deltagare med dig praktiska verktyg att använda i din vardag. Katarina Blom är psykolog, författare och föreläsare, hon var nominerad till priset Årets talare - Genombrott 2016.

När: Fre 5 april, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Johan Norén - Ökad arbetsglädje genom minskad stress

Johan Norén föreläser om arbetsglädje och ökad produktivitet genom minskad stress. Starka team och friska medarbetare ger hållbara prestationer med bevarat välmående. Johan är hockeyspelaren som blev försäljningschef, VD och sedan långtidssjukskriven till följderna av stressrelaterad ohälsa. Idag tränar han företag, företagsledare, professionella fotbollspelare, hockeyspelare, skådespelare och artister där syftet är att skapa balans mellan höga prestationer och en långsiktigt hållbar hälsa. Livet och jobbet ska inte kännas som ett ända stort krav utan en tid där vi skapar ett långsiktigt må bra!

När: Tis 9 april, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Caroline Mohr - Fear Less - Live Mohr

Caroline Mohr var på väg att kvala till europatouren i golf när hon drabbades av cancer i ena knät. Den enda utvägen för ett fortsatt liv var att amputera benet. Ett val som innebar en livslång förändring. Caroline lyckades göra comeback till proffsgolfen drygt två månader efter operationen och idag delar hon alla lärdomar och viktiga val, som får oss att bli starkare både fysiskt och mentalt. Fear Less - Live Mohr är en föreläsning om att våga gå utanför din komfortzon, utmana din rädsla och upptäcka ännu mer i rummet av nyfikenhet. Den här föreläsningen fokuserar även mycket på att förbättra relationer och teamwork på både individ och organisationsnivå genom öppenhet och medkänsla. Du får en fördjupad insikt om mod och vad det innebär att ha mindre rädsla och leva mer. Den här föreläsningen passar perfekt när står inför en förändring och/eller vill förbättra teamkänslan.

När: Tor 25 apr, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

FridaRit Panoussis - Våga rita på möten

FridaRit ritar och förklarar hur, när och varför. En bild säger mer än tusen ord lyder ordspråket. De flesta är visuella varelser och hjärnan älskar att skapa bilder. Lär dig hur du på ett enkelt sätt kan bli mer visuell i dina möten. Att våga närma dig whiteboarden med nya sätta att tydliggöra ditt budskap och lösa utmaningar. Lär dig hur du ritar en person, pil och pusselbitar. Varför bilder engagerar och tydliggör dina möten. Frida Panoussis, FridaRit, är mötesritare, graphic recorder, certifierad inom internationell försäljning och marknadsföring. Med lång erfarenhet inom verksamhetsutveckling från näringslivet och offentlig sektor i roller som projektledare, Key Account Manager och marknadschef. Som graphic recorder/mötesritare använder hon den visuella kraften i att tydliggöra kommunikation och skapa samsyn i komplexa frågor. Hon ritar live på event, i möten, workshops och konferenser.

När: Fre 10 maj, Kaffe och smörgås 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2