Våra talare gör också föreläsningar online. Kontakta oss så berättar vi mer!

Ami Hemviken
Fotograf: Ulrika Nisser

Energi, insikter och humor

Ami Hemviken

Det är inte tanken som räknas

Ami Hemviken är en av Sveriges främsta föreläsare inom beteende, påverkan, relationer och kommunikation. Hon arbetar även som ledartränare, moderator och konferencier.

Ami Hemviken är en av Sveriges främsta föreläsare inom beteende, påverkan, relationer och kommunikation. Ami har det unikt höga utvärderingssnittet 4,91 av 5,00 på över 300 utvärderade talaruppdrag och har flera gånger toppat listorna som den mest efterfrågade talaren i näringslivet. Ami var nominerad till Årets talare - Kvinna 2019, hon vann utmärkelsen 2017 och var även nominerad 2016. Under sina år som föreläsare och coach har hon hjälpt många företag och organisationer att få ut mer kraft och glädje från sina medarbetare. Hon är en underhållande utbildare som alltid lyckas lyfta och inspirera sin publik. Hennes energi går inte att ducka för då den smittar av sig till alla hon möter och det i sin tur skapar resultat. Ami arbetar med interaktivitet under sina föreläsningar och ser till att skapa kommunikation och energi i både små och stora grupper.

Amis goda förmåga och intresse av att sätta sig in i sina kunders verklighet gör att hon anpassar sina föreläsningar och budskap utifrån de behov hon finner under samtalen inför sina uppdrag.

Med djupa kunskaper inom beteendevetenskap och kommunikation genomför Ami ofta uppdrag med fokus på att förändra och utveckla beteenden genom just kommunikation. Hon är skicklig på att förstå och analysera olika interpersonella skeenden på arbetsplatser och kan konsten att inspirera och motivera stora grupper.

Med ett stort mått humor och massor av energi, fångar hon sin publik som får uppleva glädjen i att våga mötas och utvecklas. Tack vare hennes år som högstadielärare och därefter fleråriga erfarenhet inom marknadsföring och kommunikation, kan hon på ett förtroendeingivande sätt kan ta sig an och förstå målgrupper från såväl privat- som offentlig sektor.

Ami menar att kunskaper i och praktiserande av medveten kommunikation är inte "good to have" - det är själva nyckeln till framgång. Såväl på jobbet som privat.

Exempel på föreläsningar:

Kul på jobbet – varför och hur?
En upplyftande, rolig föreläsning om gemenskap, relation och kommunikation. Här berättar Ami om de nycklar som finns för att känna mer kraft och energi på jobbet. Vad säger beteendevetenskapen och hur omsätter man det i praktiken? Ami resonerar kring inkludering och tolerans samt vikten av att skapa en arbetsplats där alla människor växer och ser sin tydliga del av kulturbyggandet. "Tillsammansskapet", bekräftelsen och humorn blir viktiga delar när man arbetar med att få medarbetare inte bara nöjda med sin arbetsplats, utan engagerade i densamma. Grunden till gemenskap är en öppen, tillåtande och medveten kommunikation - i alla led. Interaktivitet och diskussionsfrågor gör föreläsningen levande och anpassad till din vardag.

Ur innehållet:
• Varför vinner en organisation på engagerade medarbetare?
• När upplevs arbetsglädje?
• Från klagomål till önskemål
• Hantera stressen
• Medveten kommunikation, hur påverkar du dina kollegor?
• Inkludering och tolerans - arbetsglädje för alla?

Hållbart ledarskap – från ord till handling
Hur man får med sig medarbetarna och inte tvärtom, och hur kommunicerar man tydliga förväntningar och följer upp dem genom feedback, beröm och genom att själv leva som man lär? Det blir en upplyftande föreläsning om att leda andra på ett motiverande och inspirerande sätt, men också många tips om hur man stärker gemenskapen på jobbet och skapar ett hållbart arbetsklimat där medarbetarna trivs och vill bidra.

Förändring – hur skapas nya, varaktiga beteenden?
En intressant föreläsning om beteendeförändringar på individ och gruppnivå. Föreläsningen är ovärderlig, när du vill skapa förändringar som är varaktiga och faktiskt fungerar behöver vi veta hur vi människor reagerar på något nytt och okänt. Grunder i förändringsteorier på individ- och gruppnivå gås igenom på ett lättsamt och tillgängligt sätt.

Övertygande kommunikation – det är inte tanken som räknas
En inspirerande föreläsning med många användbara verktyg. Under föreläsningen kommer du att bli medveten om hur svårt det är att påverka människors beteenden och hur viktig en medveten och övertygande kommunikation är i dessa sammanhang. Bra idéer och kunskap behöver paketeras på ett tydligt sätt. Här får deltagarna många aha-upplevelser, skratt och inspiration, men också värdefulla, handfasta tips och råd kring retoriska verktyg och förhållningssätt. Hon visar vikten av att följa upp beteenden och att vara uthållig för att nå resultat.

Övertyga istället för att övertala – retorikens grunder
En lustfylld föreläsning om hur du strukturerar ett budskap och får fram den på bästa sätt. Det är en föreläsning för när du vill driva igenom en idé och vill påverka din omgivning är en medveten och viljestyrd retorik, ditt viktigaste redskap. Lär dig övertyga istället för att övertala, genom att alltid utgå ifrån den du har framför dig - din chef, din kund, ditt barn eller vem det nu må vara, så kommer det att berika ditt liv. Lär dig argumentera för din ståndpunkt, var tydlig, skapa känslor och gör avtryck. Ta del av en retorisk disposition som hjälper dig att bli tydligare och oftare få igenom din vilja. Du lär dig vikten av ditt kroppsspråk för att nå fram och skapa såväl förtroende för dig som person, som en känsla hos din målgrupp.

Jämställdhet på arbetsplatsen - det är inte tanken som räknas
En engagerande föreläsning om jämställdhetens vinster och hur du når dem. Jämställda arbetsplatser skapar större arbetsglädje och ger bättre resultat. Men hur når vi dit? Vad är vårt ansvar som arbetsgivare, chefer eller kollegor? Med stort engagemang, djup kunskap och mycket skratt får Ami dig att öppna ögonen - både för hur verkligheten ser ut, men också för hur du kan förändra den.

Med sin skärpa och humor är Ami också en mycket uppskattad moderator och konferencier.

Sagt om Ami:
"Jag har haft nöjet att samarbeta med Ami Hemviken. Med glädje och nyfikenhet för sin kund inspirerar hon och leder processer för bättre ledarskap och inkluderande arbetskultur. Det är ingen slump att A tilldelats priser för sin förmåga att kommunicera viktiga frågor för vår tids arbetsliv." / Nyamko Sabuni

"Ami är fantastisk! Hon har en otrolig förmåga att på ett inspirerande och insiktsfullt sätt utmana och påverka, för oss gjorde hon verkligen skillnad." / Henrik Bunge VD Björn Borg

"Ami Hemviken levererar konkreta tips som gör livet lättare att leva både på jobbet och privat. Hon väljer att göra det med stor igenkänningsfaktor där vardagens utmaningar vänds till möjligheter. Beteenden som konkretiseras i att utveckla sig själv och sättet att kommunicera. Hennes sätt att ge energi, inspiration och sann glädje övergår alla andra som vi lyssnat på i vårt företag. Ami Hemviken är strålande!" / Bodil Ericsson Torp VD/CEO Aller Media

"Ami Hemviken personifierar för mig vad arbetsglädje handlar om, energi, kraft, närvaro och en stor portion humor". / Fredrik Reinfeldt

Video

Pressbilder

Artiklar

Ami Hemviken

Ami Hemviken

Beteendevetare

Fotograf: Emily Dahl

Underhållande facilitatorer

Inspirerande utbildare

Moderatorer som vunnit utmärkelsen Årets talare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2