Årets Talare – Sveriges bästa talare är utsedda

Årets Talare utsågs på Talargalan på Berns i veckan. Kvällen bjöd på ett kändistätt mingel med bland andra Sveriges absoluta toppar av föreläsare, moderatorer och kända medieprofiler.

Vinnarna är: Årets Talare Genombrott Man - Gunnar Söderström, Årets Talare Genombrott Kvinna - Shahrzad Kiavash, Årets Talare Moderator – Beata Wickbom, Årets Talare Man – Christer Olsson, Årets Talare Kvinna – Elizabeth Kuylenstierna. Under kvällen delade även Talarforum ut Årets Talare Hederspris till Kjell A. Nordström för sin roll som pionjär när han tidigt banade vägen och visade att även föreläsare från ett litet kallt land långt upp i norr kunde vara internationella talarstjärnor i världsklass.

Christina Stielli är den enda som har vunnit Årets talare två år i rad. Hon har varit nominerad tre gånger, och fick i år hedersuppdraget att vara konferencier för Talargalan på Berns. Hon tog även tillfället i akt att på ett underhållande sätt kåsera om talarbranschen och året som gått.

Spänningen var på topp när priserna skulle delas ut på talarbranschens ”Oscarsgala”. I år var fyra personer nominerade i varje kategori, och nomineringen i sig är en hedersbetygelse. Vinnarna har tagits fram genom en officiell röstning, jurybedömning samt kundutvärderingar. Talarbranschen har tidigare varit en mansdominerad bransch, Talarforum har därför har valt att ha kategorierna man och kvinna separat.

Elizabeth Kuylenstierna – Årets Talare Kvinna

Elizabeth Kuylenstierna är ledarskapscoach, terapeut, medlare, krishanterare och ledarskapsutbildare.

Motivering: Oavsett om hon föreläser om ledarskap, kommunikation eller förändring, så lämnar hon ingen oberörd. Elizabeth Kuylenstiernas passion för människor och kommunikation lyser varje gång hon går upp på scen. Oavsett om hon ska guida en grupp ur en kris, eller leda en inspirerande kickoff, så tar Elizabeth alltid sin publik med samma engagemang, hon är där för att ge dem en upplevelse som räcker långt efter föreläsningen är slut.

Christer Olsson – Årets Talare Man

Christer Olsson är fiskarsonen som gjort sunt förnuft till sin affärsidé. Han är sedan många år en av Nordens mest anlitade föreläsare.

Motivering: Christer Olsson är utan tvekan en av Sveriges absolut främsta talare. Han har en unik förmåga att sätta fingret på vad som verkligen spelar roll i samspelet mellan människor, både i vardagen och på arbetsplatsen. När Christer föreläser så talar han så att alla i publiken verkligen förstår. Hans karismatiska scenpersonlighet och lysande retorik sår tankefrön som får dig att gå från att veta till att göra.

Beata Wickbom – Årets Talare Moderator

Beata Wickbom är moderator, föreläsare och expert inom digitalisering, innovation och digital kommunikation.

Motivering: Beata Wickbom är en mästare på att både hantera det som händer på scen och i publiken. Hon är gärna med redan på planeringsstadiet, och är alltid påläst och får talare och åhörarna att känna att de är i trygga säkra händer. Med lätthet leder hon samtal och intervjuer på högsta nivå.

Shahrzad Kiavash – Årets Talare Genombrott Kvinna

2015 genomförde Shahrzad Kiavash ett triathlon, 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning med proteser och fick äntligen ta revansch på den elaka sjukdom som drabbade henne 3 år tidigare.

Motivering: Redan innan Shahrzad Kiavash hade ställt sig på scen för första gången hade hon mirakulöst överlevt en livshotande sjukdom och över 40 operationer. Det krävdes ett mod och en kämpaglöd utöver det vanliga, och det är precis det som Shahrzad förmedlar varje gång hon föreläser. Det går inte ta miste på hennes återfunna livsglädje och gång på gång gör hon succé och får högsta betyg av åhörarna.

Gunnar Söderström – Årets Talare Genombrott Man

Gunnar Söderström föreläser om hållbar arbetsglädje och medarbetarskap. Han är i grunden naprapat, personlig tränare och kostrådgivare.

Motivering: Gunnar Söderström är redan en av vårt lands absolut bästa inspiratörer. Gunnar kan inte, inte vara inspirerande. I samma sekund som han börjar pratar med människor så väcker han tankar och berör. Hans berättarglädje, humor och genuint varma utstrålning smittar av sig till alla som lyssnar på honom. Gunnar ger inte bara sina åhörare nycklar till förändring, han ger dem glädjen, modet och lusten.

Kjell A. Nordström – Årets Talare Hederspris

Kjell A. Nordström är ekonomie doktor, föreläsare och författare och har tidigare arbetat som forskare och lärare vid Institute of International Business vid Handelshögskolan i Stockholm. Han är en av Europas mest efterfrågade föreläsare.

Motivering: Årets Hederspristagare banade vägen och visade att även föreläsare från ett litet kallt land långt upp i norr kunde vara internationella talarstjärnor i världsklass. Kjell A. Nordström har flera gånger om toppat listorna på de mest efterfrågade talarna i näringslivet runt om i världen. Med en internationell boksuccé i bagaget, banbrytande innehåll och en fantastisk retorik och karisma, tog han föreläsarvärlden med storm.

Talargalan startade för att för att uppmärksamma Sveriges främsta talare och inspirera fler till att dela med sig av kunskap och erfarenheter för att utveckla individer och företag. Talare sprider kunskap genom inspiration, vilket är ett redskap för att stärka verksamheter, grupper eller individer. Kunskap utvecklar och skapar framgång vilket Talarforum tycker ska uppmärksammas.

Bilder från årets Talargala på Berns

Tidigare vinnare

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2