Barbro Westerholm
Forskare, läkare och ämbetsman
Barbro Westerholm talar om vikten av att arbeta för alla personers rättigheter med fokus inom äldre personers rättigheter samt HBT-personers rättigheter.
Barbro Westerholm är läkare, forskare, ämbetsman och f.d. riksdagsledamot (folkpartist). Hon har en mängd betydelsefulla uppdrag på sin meritlista. Dels har Barbro gjort viktiga insatser inom många delar av folkhälsovetenskapen och under senare år har hennes insatser för äldres hälsa varit särskilt betydelsefulla.
Under sin tid på Socialstyrelsen var Barbro den som 1979 drev igenom att homosexualitet inte längre skulle räknas som en psykisk sjukdom av socialstyrelsen. Efter detta har hon varit engagerad i andra frågor kring homosexuellas rätt och fortsatt att arbeta för HBT-frågor och homo-, bi- och transpersoners rättigheter. Bland annat som ordförande i den så kallade partnerutredningen och med partnerskapslagen i början av 1990-talet. Hennes arbete fortsätter och hennes ståndpunkt är att det är fortsatt viktigt att kämpa för HBT-personers rättigheter samt att bekämpa diskriminering, både inom Sverige och EU.
Pressbilder
Politiker som föreläser
Dignitärer som föreläser
Värderingar
Artiklar
Olof Gränström - Vilka trender kan vi se 2023?
Vad är skillnaden på strukturella- och cykliska trender och vilka kan vi se 2023? Hur ska företag och privatpersoner bäst förhålla sig till de förändringar som sker i samhället? Det finns många priser som har skenat under 2022, bland annat elpriserna.
17 Januari
Malcolm Larri - Vad har vi lärt oss av en pandemi?
Vad har vi lärt oss från dessa två år av pandemi? När ska vi arbeta hemma och när ska vi arbeta på kontoret? Vad har förändrats när det kommer till självledarskap, team och samarbete och hur har det förändrat arbetskulturen? Hur har ledarskapet utma
24 November 2022
Christer Thernfrid - Har du problem med din sömn?
Sömnbesvär kan innebära svårt att somna, flera nattliga uppvaknaden med svårigheter att somna om samt alltför tidigt morgonuppvaknande. Som en konsekvens av den dåliga nattsömnen får man en sämre dagtidsfunktion med negativt påverkad livskvalitet både
23 November 2022