Möt Kajsa Bergqvist, Jonas Ridderstråle, Linda Lampenius och Sven Nylander

Kajsa Bergqvist - Prestera på topp!

Kajsa Bergqvist är en av Sveriges främsta idrottare genom tiderna och var under många år en av världens bästa höjdhoppare. Men 2004 förändrades allt. När Kajsa på en höjdhoppsgala slet av sin hälsena trodde de flesta att karriären var över. Men den vilja och envishet som en gång tagit Kajsa till toppskiktet gav henne styrkan att återigen bli bäst i världen - mot alla odds och läkarrekommendationer. Kajsa delar med sig av sina tankar och funderingar kring vad som krävs för att prestera på topp och maximalt utnyttja sin kapacitet, och hur hon genom sin öppenhet för förändring lyckades bemästra den motgång som alla trodde var slutet på hennes karriär.

När: Tis 6 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Jonas Ridderstråle - The +Factors: New recipes for success

To stand a chance of truly turning up after the downturn, we must radically rethink the traditional recipes for business success. Using examples from some of the most successful contemporary corporations, Dr. Ridderstråle presents four key ideas to help us turn up the volume and expand our businesses. Dr. Jonas Ridderstråle is one of the world’s most influential and respected business thinkers and speakers. He is the author of the international bestsellers Funky Business, Karaoke Capitalism, Funky Business Forever, and Re-energizing the Corporation. - Föreläsningen är på svenska, men med bildmaterial på engelska.

När: Ons 26 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Linda Lampenius - Bakom fasaden - Att leva med ätstörningar

Linda Lampenius är välkänd som artist både i Norden och internationellt. Men det som kanske alla inte känner till är hennes långa kamp med självkänslan, ångest och ätstörningar. Trots alla framgångar i karriären, har Linda levt med ångest och dålig självkänsla bakom scenen. Linda är nu aktuell inte bara som artist utan även med sin föreläsning om hur det är att leva med ätstörningar och hur man tar sig ut ur mörkret. Linda har lidit av anorexi, ortorexi och bulimi i 23 år. Hon berättar om skam och hemligheter förknippade med sjukdomarna. Hon berättar också vad anhöriga och vänner kan göra för att hjälpa den drabbade. Framförallt visar hon, att det går att bli frisk och fri.

När: Tors 13 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Brynolf & Ljung gjorde succé inför 11 miljoner

Brynolf & Ljung är utan tvekan Sveriges, internationellt mest framgångsrika trolleriduo och har referenser från såväl Las Vegas som New Dehli, Beijing, Paris, Shanghai, Köpenhamn, Oslo med mera. I våras medverkade de i "Britain's Got Talent" inför 11 miljoner tittare.

Hur kommer det sig att ni som svenskar var med i Britain's Got Talent?

Vi blev uppringda förra hösten av produktionen som hade sett oss i ett annat engelskt program "Penn & Teller: Fool us" och ville ha med oss i 2012 års uppsättning av Britain's Got Talent. Det kändes ju naturligtvis oerhört hedrande att bli tillfrågad som svensk, när alla underhållare i hela Storbritannien vill vara med i programmet!

»Läs hela artikeln...

Sven Nylander - Vägen tillbaka

Hur mycket glädje klarar du av? Frågan kommer lite oväntat från Sven Nylander som genom sitt uppmärksammade Sommarprogram i fjol delar med sig om hur han tappade fotfästet och hur resan tillbaka från ett tomt liv kantad av prestation, krav och kändisskap gav honom ny livskraft. Sven Nylander tillhörde världseliten på 400 m häck i friidrott under 15 år. Han vann tre EM-medaljer och innehar fortfarande det nordiska rekordet på 47.98. Just nu är han bland annat aktuell i tv-programmet Superstars Celeb.

När: Ons 3 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Olof Röhlander - Tre frågor till Årets talare om nya boken

Olof Röhlander är regerande Årets talare och just nu Sveriges mest bokade inspiratör. Under 2012 gör han över 220 uppdrag i näringslivet samtidigt som han är aktuell med sin nya bok ”Bli en vinnarskalle!”.

Hur hinner du med över 220 föredrag runt om i landet på ett år och samtidigt skriva en ny bok?

-Ja du, det är flera som undrat det där. Det enkla svaret skulle kunna vara att det handlar om prioritering, målmedvetenhet och att jag reser mycket och kan skriva på tåget till exempel. Det vore dock inte lika motiverande om ingen läste den, men nu har jag haft turen att över 35 000 personer köpt min första bok ”Det blir alltid som man tänkt sig” så man kan kanske hoppas på något liknande även med ”Bli en vinnarskalle!”. Alla säger väl det, men jag tycker faktiskt att det här är en bättre bok än min första.

»Läs hela artikeln...

Tilde Björfors - Frukostföreläsning med Cirkus Cirkörs grundare

Tilde Björfors är grundare av Cirkus Cirkör, regissör, konstnärlig ledare, cirkusdirektör och världens enda professor i nycirkus. Under frukostföreläsningen så kommer hon tala om kreativt ledarskap under rubriken ”Ur kaos föds allt”. Cirkus Cirkör har sedan starten utvecklats till ett av världens ledande nycirkuskompanier, föreställningarna har setts av mer än 1,2 miljoner människor världen över och 320 000 barn och unga har tränat, skapat och lärt genom cirkus. Tilde har mottagit ett trettiotal priser för sitt progressiva ledarskap bland annat Framtidens Ledare, Årets Stockholmska av Svenska Dagbladet, Stockholms Stads Kulturpris och Natur & Kulturs Kulturpris.

När: Tor 11 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Nyhet! Nu har vi även frukostföreläsningar i Helsingborg

Nu i höst kommer vi ha två föreläsningar i Helsingborg i samarbete med Comfort Hotel Nouveau. Först ut är årets Göteborgspristagare Björn Söderberg den 12:e oktober. Björn föreläser om globalt entreprenörskap med värderingar som ledstjärna och med socialt ansvar som affärsidé. Den 9:e november kommer psykologen Jörgen Oom att föreläsa om framgångsattityder i vinnande team. Både Björn Söderberg och Jörgen Oom har tidigare fått pris som Årets talare i Sverige.

»Läs mer om våra kostnadsfria seminarier))

Per Johansson - Extrainsatt föreläsning med Årets Ledare 2012

Under Per Johanssons era tog sig damerna till sju raka mästerskap. Seniorlaget vann sensationellt ett EM-silver och på ungdomsidan tog man två VM-guld. Det var de första och hittills enda medaljerna som Sverige har tagit på damsidan i handboll. Pers föreläsningar handlar i grund och botten om hans långa resa som ledare. Han talar om sunda och osunda drivkrafter. Vad det är som driver oss och om kraften som skapas när hela gruppen är djupt förankrad i processen. Skapandet av en hållbar värdegrund och värderingar som skall leva över tid och långsiktigt målsättningsarbete. Per Johansson blev utsedd till Årets Ledare 2012.

När: Tis 23 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Magnus Hedman - Mitt ansvar

Magnus Hedman är en av Sveriges mest framgångsrika och populära fotbollsspelare genom tiderna. Han hade allt - familj, status, arbete och pengar – och förlorade allt. Hur hittade han tillbaka i livet igen? Var fick han kraften ifrån? Magnus har nu tagit ansvar för sina handlingar och i sin öppenhjärtiga och brutalt ärliga föreläsning väjer han inte för några frågor. Idag vet han vad som är viktigt för honom. Hans resa tillbaka har börjat!

När: Tor 27 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Charlotte Ohlson Bresciani - Bemötande och livets berg och dalbana

Den 14 juni 2007 förändrades Charlottes liv för alltid på några sekunder. Bilen hennes fyraårige son satt i kom i rullning nedför en backe och hon gjorde som alla föräldrar skulle ha gjort, sprang mot bilen för att rädda sin son. Hon hann inte in utan blev istället överkörd av sin egen bil, bröt ryggen och blev rullstolsburen. Charlottes mycket personliga föreläsning handlar om hennes långa resa från botten till att hitta samma, om inte bättre, livskvalité och lycka som innan. Hon pratar också om bemötande och om att se människan bakom funktionsnedsättningen.

När: Tis 16 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Talarforum söker en skribent/kommunikatör

Vi på Talarforum söker nu en skribent/kommunikatör till vårt huvudkontor i Stockholm. Vi söker dig som är van att arbeta med text, formgivning och webb för framtagande och redigering av informationsmaterial, hemsida och annan intern och extern kommunikation. Vårt kontor är centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm.

Läs mer...

Stefan Hyttfors: "Framtiden är här - är du? Så klarar du dig i nätverkssamhället"

Dagens marknadsplats är global, öppen dygnet runt och med oss i våra fickor. Med en knapptryckning kan vem som helst enkelt kolla om säljarens erbjudande är rätt och om företaget verkar hålla vad de lovar. Vilka nya möjligheter och hot uppstår här? Detta är bara en av de frågor vi fokuserar på i detta eftermiddags seminarium med Stefan Hyttfors.

När: Tors 11 okt 13.00-16.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm
Pris: 1995kr (exkl. moms)

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2