Inspirationsbrev Oktober 2012

Per Lange - Säljskola för barn

Tidigt i min säljkarriär fick jag en tanke att barn ofta beter sig som dåliga säljare. Inget ont om barn. Men helt ärligt: hur många gånger har du inte blivit utsatt för tjatmetoden? Tjatmetoden, den påminner ju om en dålig säljare: stor mun, små öron, självcentrerade argument.

Jag funderade. Skulle man kunna lära ut avancerad säljteknik till barn? Skulle barn kunna ta till sig avancerade kommunikationsstrategier och applicera dem i vardagliga retoriska situationer? Jag fick chansen att pröva mina teorier i ett barnprogram som heter REA. Tillsammans med min säljchef på den tiden, Johan Bergström, skrev vi en rad sketcher på temat. Först tog vi reda på vad barn mest av allt ville ha här i världen. Vi samlade ihop ett gäng mellanstadiebarn som fick utgöra vår panel. Till vår förvåning var det inte alls fred på jorden de önskade utan… just det: godis.

»Läs hela artikeln...

Utlottning av biljetter till Christer Fuglesangs föreläsning på Berns

Talarforum har lagt undan 10 stycken biljetter till vår fullbokade frukostföreläsning med Christer Fuglesang nu på fredag 26 okt. Fem stycken vinnare får två biljetter var. Skicka ett mejl till info@talarforum.se med rubriken ”Fuglesang” för att delta utlottningen.

Ett rymdpotpurri - upplevelser, erfarenheter, forskning och framtid
När: Fre 26 okt Frukost (Kaffe och smörgås) 7.30, Föreläsning 8.00-9.00
Var: Kammarsalen på Berns, Stockholm

Martin Falklind i Hemingways fotspår

Martin Falklind har gjort det igen - ett omöjligt fiskeäventyr som nästan knäckte både honom och filmteamet. Men när Martin Falklind har bestämt sig för något, så genomför han det. Denna gång skulle han fånga en tre meter lång spjutfisk från en kajak. Drömmen om denna fångst, har han burit på sedan har var fjorton och läste Ernest Hemingways roman, Den gamle och havet.

Den 23 oktober, kl. 20.00-21.00 visas hans nya film ”Expedition den gamle och havet” på SVT1. Filmen visas även i repris 24 och 28 oktober och på SVT Play.

Varför tog det så lång tid innan du förverkligade den här drömmen?
En av anledningarna var att marlin och alla andra spjutfiskar håller på att försvinna från våra hav. Det var först när jag fann en plats där det finns gott om marlin och där jag kunde ingå i ett forsknings- och märkningsprojekt, som det kändes rimligt att genomföra det.

»Läs hela intervjun...

Kostnadsfria föreläsningar i Malmö med några av våra största stjärnor

På Möten & Events Öresund 16 - 17 januari 2013 kommer vi ha kostnadsfria föreläsningar med en rad spännande personligheter. Bland annat kommer Emma Wiklund, Thomas Bodström, Mia Törnblom och Andreas Lundstedt. Programledaren Rickard Olsson är konferencier.

”Möten & Events” är den perfekta inspirationsplatsen för dig som bokar och arrangerar möten, events och affärsresor. Här hittar du nya idéer och lösningar som gör ert företags möten till framtidens möten.

»Mer information...

Thomas Bodström - det är den senaste matchen som gäller

Få svenskar har en yrkespalett som går att jämföra med Thomas Bodströms. Genom åren har han arbetat som minister i den svenska regeringen och chef för justitiedepartementet, advokat, bästsäljande författare och allsvensk högerback i AIK. Hur vet man vilken väg i livet man ska välja? Vad förenar de olika rollerna? Hur får man tiden att räcka till när man både är chef över ett departement och fyrabarnspappa? Och hur hanterar man kritiken? I ett öppenhjärtigt föredrag med spännande berättelser från till synes vitt skilda världar, delar han med sig av sina egna erfarenheter.

När: Tis 27 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

TEDx Södravägen: "Human Rights and Identity"

Talarforum arrangerar tillsammans med Sveriges Museer, Historiska museet, Världskulturmuseet m.fl. TEDx Södravägen i Göteborg den 12 november kl.10-19 på Världskulturmuseet. Konferensen hålls i anslutning till Mänskliga rättighetsdagarna i Göteborg och temat är ”Human Rights and Identity”. Under dagen sammankopplas frågor kring alltifrån identitet, mänskliga rättigheter till ny teknik och nya sätt att mötas. Medverkar gör bland annat före detta Ku Klux Klan ledaren Johnny Lee Clary, historikern Petter Hellström, dansaren Mazen Gabro Mourad, konstnärinnan Saadia Hussain, författaren Ann Lagerström, historikern Anders Johnsson, de sociala entreprenörerna Björn Söderberg och Leo Razzak med flera. Totalt är det 30 talare som belyser frågan om identitet och mänskliga rättigheter ur en rad olika perspektiv.

»Mer information och anmälan...

Annelie Pompe - 126 meter på ett enda andetag!

Ena stunden dyker hon över hundra meter ner i vattnet utan hjälpmedel, andra stunden bestiger hon världens högsta berg. Möt Annelie Pompe – den högsta och den djupaste föreläsaren. Med ett världsrekord i fridykning till 126 m på ett enda andetag och en toppbestigning av Mount Everest, är Annelie Pompe specialist på målfokusering, rädslor och riskhantering. Annelie drivs av passion och inspiration, och menar att man kan nå hur långt och högt som helst – om man undviker att begränsa sig. Under sina föreläsningar varvar hon berättelser från sina äventyr med paralleller i vardagslivet, filmklipp och fantastiska bilder. Ta ett djupt andetag och följ med på Annelies inspirerande äventyr!

När: Fre 7 dec Frukostmingel 07.30 Föreläsning 08.15-09.15
Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg

»Mer information och anmälan...

Claes Hellgren - Våga vara annorlunda!

Claes Hellgren är en av Sveriges mest framgångsrika handbollsspelare genom tiderna och en av våra mest efterfrågade föreläsare i näringslivet. Claes meritlista är lång både som spelare och som tränare. Han har bland annat blivit utsedd till världens bästa målvakt och har varit förbundskapten. Numera arbetar Claes både med spelarutveckling på elitnivå och som expertkommentator för TV4. Han är även författare till flera böcker och föreläser om livsbalans, ledarskap, motivation, målsättning och gruppdynamik. Claes Hellgren beskrivs som karismatisk, slagkraftig och mycket underhållande. Han gör cirka hundra föreläsningar per år och får alltid toppbetyg.

När: Fre 9 nov Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Konsten att fatta kloka beslut och inte låta ödet styra din framtid mer än nödvändigt

Vi har en fantastisk hjärna tillförfogande när vi ska fatta allehanda beslut. Kruxet är bara att hjärnan är programmerad för en värld som såg annorlunda ut. Idag ökar informationsmängden lavinartat samtidigt som förmåga att fatta snabba och välgrundade beslut har blivit viktigare än någonsin förr. Denna eftermiddag lär Ari Riabacke oss vi kan bli bättre på att fatta medvetna beslut i en komplex och föränderlig värld och hur vi kan gå från beslutsproblem till beslutsmöjlighet.

Var: Talarforums konferenslokal, Stockholm
När: 2012-11-15, kl. 13:00 - 16:00
Pris: 1795kr (exkl. moms)

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2