Inspirationsbrev Mars 2013

Tio trender företagsledare måste ha koll på

Det är lätt hänt att man blir så upptagna med det dagliga arbetet att man missar vad som är på väg att hända i omvärlden. Duktiga företagsledare ska inte följa flocken utan ligger oftast minst ett par steg före alla andra. Men det kan vara svårt göra sig tid till att stanna upp och försöka se alla möjligheter och potentiella problem i det allt mer frenetiskt blinkande medieutbudet. Det finns dock hjälp. Trendspanare, prognosmakare och framtidsforskare håller ett öga på statistiken och ett på marknaden och samhället samtidigt som de med ett finger i luften försöker förutser hur morgondagen kommer att te sig.

»Läs hela artikeln...

Stefan Hyttfors: Trendspaning - Så gör du

Trendspanare och prognosmakare kan ha olika sätt att ta fram sina rapporter men de har det gemensamt att deras arbete går ut på att ge oss andra en glimt av vad framtiden har att erbjuda. När Europeiska Central Bankens ekonomer för någon vecka sedan drog ned tillväxtförväntningarna på BNP för 2013 och 2014 har de använt sig av långa nationalekonomiska formler där de stoppat in en massa världen i ena ändan och fått ut ett indexvärde i den andra som säger något om hur ekonomin kommer att se ut de närmsta 24 månaderna. Och när Statistiska centralbyrån i november i fjol reviderade sin prognos för hur arbetsmarknaden kommer se ut 2030 hade även de använt sig av lika långa nationalekonomiska formler men även fått lägga en stor del sociologi och statsvetenskap för att få grepp om den till demografiska utvecklingen och kunna säga någonting om hur arbetsmarknaden kommer te sig om drygt 15 år.

»Läs hela artikeln...

Nobelpristagare: Robotarna kommer att ta över!

Robotarna är på väg att konkurrera ut lönearbetarna. Möjlighetssamhället är på väg att försvinna. I framtiden kommer vår möjlighet att lyckas vara helt avhängig på de ekonomiska tillgångar vi ärver av våra föräldrar. Nej det här är inte en gammal trött marxist som går på tomgång utan 2008-års nobelpristagare i ekonomi, nationalekonomen Paul Krugman, som för en kort tid sedan på sin new york times-blogg förutspådde framtiden efter att ha studerat hur industrin har utvecklats de senaste åren. Enligt Paul Krugman så har den stora inkomstförskjutningen de senaste årtiondena har inte varit mellan chefer och anställda utan mellan lönearbetare och kapitalägare. Detta till följd av att arbetskraft blivit allt billigare samtidigt som vinsterna har ökat.

»Läs hela artikeln...

Svenske Googlechefen: Hur ser världen inte ut om 50 år?

Google har det senaste årtiondet rankats som ett av de mest innovativa företagen i världen. Allt från sin sökmotor, sina kartor och mobilapplikationer till annonser och dess omtalade företagsklimat har gjort Google till en del av varje mans vardag. Som samhällspolitisk chef (eller Director of Public Policy som är hans officiella titel) är Nicklas Lundblad en av de absolut högsta cheferna på företaget och hans ord väger tungt när beslut ska fattas om Goggles utveckling. För att kunna fatta beslut om framtiden som gör att Goggle fortsätter vara ett av världens mest innovativa företag måste man ha metoder att använda sig av för att göra sig en bild om hur världen kan se ut, om säg 50 år. Nicklas delar här med sig av ett sätt som han använder sig av för att prognostisera framtiden.

»Läs hela artikeln...

Almedalsveckan 2013

Nu skiner vårsolen och sommaren 2013 är snart här, så även årets Almedalsvecka.

Som mötesplats är Almedalsveckan unik. Den har vuxit från att vara ett politiskt forum till att bli en samlingsplats för alla som vill vara med och forma Sverige. I takt med detta har även intresset från alla inblandade aktörer ökat. 2012 var det över 1 800 seminarier/programpunkter, nära 1000 arrangörer, tiotusentals deltagare och bevakat av över 700 journalister. Så konkurrensen för att göra sin röst hörd är stenhård.

»Läs hela artikeln...

Isabelle McAllister - Sluta dissa dina idéer

En lösningsbaserad föreläsning om hur man bäst utnyttjar alla konstiga saker som poppar upp i ens huvud och kanske framförallt hur man vågar göra något med dem. Isabelle McAllister är en kreativ idéspruta besatt av att förvekliga sina drömmar. Som 19 åring startade hon sitt första företag i Belgien och via utställningar i Tokyo, programledarjobb i Sverige och utomlands, designuppdrag och föreläsningar är Isabelle idag, nästan 20 år senare, en fullfjädrad inspiratör. Vi känner kanske bäst igen henne från TV-program som Fixa Rummet, Sommartorpet och Äntligen hemma och allt som oftast med en hammare i ena och en färgpyts i den andra näven. Med personlighet och smittande engagemang tar Isabelle med åhörarna på en färgstark resa späckad humor och handfasta tips. Tips på hur just du ska älska dina egna idéer och (pardon my french) skita lite i normen. Välkomna!

När: Tis 7 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Fredrik Strage - Hur får man Fans - varför har människor idoler?

Vad är idoldyrkan? Varför älskas vissa stjärnor i årtionde efter årtionde medan andra glöms bort på en vecka? Vad utmärker de artister som får miljontals följare på Twitter? Vad händer när fansens kärlek förvandlas till destruktiv besatthet? Fredrik Strage blev journalist eftersom han ville få sina idolers autografer. Tjugo år senare är han krönikör i DN och popkritiker i TV4. Han berättar om fansen som står längst fram vid kravallstaketet och försvarar sina hjältar till sista blodsdroppen. Strages föreläsning kommer att beröra dig oavsett om du inte haft några idoler sedan mellanstadiet eller just gjorde en Lady Gaga-tatuering på ryggen.

När: Tor 2 maj Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Anna Lindberg - Mitt bästa jag - Att prestera när det gäller

Med 73 SM-guld och 6 EM-guld på meritlistan är Anna Lindberg är en av Sveriges mest framgångsrika simhoppare genom tiderna. Hennes föreläsning handlar om att prestera så bra som möjligt när det gäller som mest, utifrån sina egna förutsättningar. Efter många skadedrabbade år bestämde sig Anna för att göra en del förändringar i sin träning och satsning. Förändringar som sedan ledde till hennes stora framgångar i Europamästerskapen. Hon kommer också att prata om mental träning. Sitt sätt att jobba med tävlingsplanering, avslappning, visualisering och hur hon förhåller sig till olika saker i livet.

När: Ons 3 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Lina Thomsgård - Rättviseförmedlingen - Att göra skillnad via nätet

Efter mer än tre år med Rättviseförmedlingen har medieklimatet i Sverige förändrats. En social innovation, ett ideellt projekt för jämställdhet och mångfald, och en dröm om en annan värld har sett till att fler än 37 000 människor gått samman för att åstadkomma förändring. Hur har arbetet fungerat, vilka är lärdomarna? Hur kan DU göra skillnad via nätet? Låt dig inspireras av ett av Sveriges mest framgångsrika jämställdhetsprojekt. Lina Thomsgård, är grundare av Rättvisförmedlingen och en av den nya medievärldens främsta opinionsbildare. Hon har vunnit en rad priser och är även DJ, skribent, radiopratare och PR-agent till bland andra Robyn och Bodil Malmsten.

När: Tor 18 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Michael Södermalm - Du kan mer än du tror - det sitter i huvudet

Vilka mekanismer styr framgång? Hur motivera sig själv och andra? Vad är skillnaden som gör skillnaden? Med sina 20 år som föreläsare och mental tränare har Michael Södermalm föreläst i över 30 länder och inspirerar mer än 2 miljoner människor. Han är en av våra bästa och mest uppskattade föreläsare.

När: Tor 25 april Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2