Inspirationsbrev Maj 2013

Stort test: Hur bra är din arbetsplats?

Det är allmänt känt att resultat och företagsklimat har ett nära samband. Nu kan två forskare visa på vilka sex villkor en organisation måste uppfylla för att kunna beskrivas som en ”drömorganisation”. Det är Rob Goffee, professor i organisationsbeteende vid London Business School och Gareth Jones, gästprofessor vid IE Business School i Madrid, som har varit i kontakt med hundratals chefer och företagsledare världen över för att låta dem beskriva en ideal organisation. Testa hur bra din arbetsplats är och få reda på var det kan behöva läggas tid och resurser på förbättring.

»Läs hela artikeln...

Christina Stielli - Hur många likes får min nakenbild? – Om ungdomars vanor på nätet

Som förälder finns det inga genvägar. För att veta vad våra barn och ungdomar gör, hur de mår och vilken kultur de rör sig i ute på nätet måste vi engagera oss i våra barns nätanvändande. Christina Stielli leder oss en bit på vägen och uppmuntrar oss att göra just detta, engagera oss. För som hon säger: ” Vårt ansvar är att, som tidigare och alltid, lära våra barn att bli kloka, empatiska och smarta människor. Även på nätet.”

»Läs hela artikeln...

Rickard Olsson - Stäng av mikrofonen, innan du går på muggen

Få har en så bred erfarenhet av TV som Rickard Olsson. Från brevfilmer och dilemman av personlig karaktär i gamla hederliga Bullen till Tv4-Nyhetsmorgon med euroomröstning, mordet på Anna Lindh, Skandiaaffären, Systembolagsskandalen, Knutby och ett krig i Irak som ständigt pågick och krävde rapportering, sedan vidare P4 Extra, Bingolotto, Melodifestival och frågesporten Vem Vet Mest. Det har utan tvekan blivit mycket av det mesta under karriären. Parallellt med sina TV- uppdrag har Rickard dessutom hela tiden jobbat som moderator och konferencier. Vi har fått chansen att samtala lite med honom om uppdragen som moderator och konferencier.

»Läs hela artikeln...

Po Tidholm - Norrland, en sverigesaga

Po Tidholm är en av Sveriges mest uppskattade journalister och kulturkritiker. I boken "Norrland" har Po samlat sina viktigaste essäer, reportage och krönikor om Norrland. Han berättar historien om en landsända som sällan får existera för sin egen skull utan som fått finna sig i att vara den moderna nationens råvaruhamn och exotiska projektionsyta. Talarforum har fått träffa Po för en snabb intervju mellan alla uppdrag.

»Läs hela artikeln...

Vladislav Savic - Det osynliga missbruket – En spelares bekännelse

Vladislav Savic arbetade som utrikeskorrespondent på Sveriges Radio när han utvecklade ett spelberoende. Det gick så långt att han till slut använde företagskortet för att försöka vinna tillbaka det han förlorat. Här berättar han om hur staten ser spelandet som en extra skatt och samtidigt blundar inför det växande spelmissbruket.

»Läs hela artikeln...

Stefan Hyttfors - Den svenska modellen 2.0

Stefan Hyttfors, som blev framröstad till Årets talare 2012 - genombrott, bjuder på en inspirerad framtidsspaning med efterföljande reflektion om digitaliseringen, Almedalen, hållbarhet och Den svenska modellen 2.0.
Föreläsningen hålls 2 juli 10.00-11.30, Fornsalen, Strandgatan 14 i Visby och är öppen för alla.

»Läs hela artikeln...

Anders Lundin - Kommunikation för laget och jaget

Anders Lundin är pedagog, idrottsledare, elittränare i handboll och f.d förbundskapten samt kommunikolog (expert på förändringsarbete). Hans ämnesområden är kommunikation i alla dess former och tydliggörande av vad som krävs för optimala prestationer. Förr i tiden innebar ledarskap mycket om att leda en grupp mot ett mål, eller att dra den dit. I dag handlar det mer om att få individen att förstå vad hon kan och inte kan påverka, vad hon vill i relation till vad organisationen vill, samt vilken gemensam värdegrund vi väljer att stå på. I dag handlar det mer om att möta varje individ där han eller hon är, och försöka

När: Tis 4 juni Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2