Inspirationsbrev Juli 2013

Stjärnkockens grilltips - Markus Aujalay

Markus Aujalay är Sveriges kanske mest välkända stjärnkock. Han har tagit hem samtliga av de tre stora titlarna som en kock kan vinna i Sverige: "Årets gröna kock", "Årets viltkock" och "Årets kock" samt varit Sveriges representant i matlagnings-VM – Bocuse d Ór. Han har lagat Nobelmiddagen och arbetat på stjärnkrogar både utomlands och i Sverige.
När Talarforum når Markus för en kort intervju och några grilltips är han på semester i den spanska regionen Katalonien.

»Läs hela artikeln...

Lyssna på Erik Haags Sommarprogram den 9 augusti

Klockan 13.00 den 9 augusti är Erik Haag värd för Sommar i P1. Erik har gjort sig känd för sina kluriga och nyfikna frågor i TV och radio. Med en lika stor portion varm humor som antalet oväntade stickspår kommer Eriks Sommarprogram verkligen kunna bjuda på överraskningar.
– I mitt Sommarprogram ska jag berätta om hur min karriär fick ett uppsving när jag började vara full på jobbet. Annars kommer det mest att handla om mitt favoritdjur: vildsvinet.

»Läs hela artikeln...

Sommarläsning - Iron Maidens sångare om sin tid som bostadslös

Heavy metal-ikonen Bruce Dickinson från Iron Maiden kombinerar sin musikkarriär med att driva flera företag samt hålla föreläsningar om hur företag ska arbeta för att göra sina kunder till fans. Det handlar om att ta ansvar för framtiden. Att inte gömma sig bakom sin auktoritet utan istället aktivt ta risker och omge sig med personer som kommer med konstruktiv kritik. I en unik intervju för Talarforum berättar Bruce Dickinson om händelser som har fått honom förstå vikten av att försöka se världen ur ett kundperspektiv och att ta risker. Bland annat får vi veta vad Bruce gjorde för sina sista tio pund när han levde som bostadslös i London.

»Läs hela artikeln...

Anneli Wester - En historia som inspirerar ända in i själen

När Anneli Wester utsågs till Årets Äventyrare 2011 för sitt världsrekord i topptältning på 7 500 meter höga Muztagh Ata visste få vem hon var. Strax därefter uppmärksammade ett magasin den otroliga livsresa som fört henne upp bland Himalayas högsta toppar – en historia så stark att ingen lämnas oberörd! Hon föreläser inspirerande om hur hon lyckats vända på livet. Ett liv som en gång i tiden innehöll övergrepp, extremt självskadebeteende, tung medicinering och självmordsförsök. Luta dig tillbaka och häng med på en föreläsning om möjligheter, livsglädje och tankens kraft.
När: Tor 29 aug Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

Linda Västrik - Hur man får folk att göra som man vill

När dokumentärfilmaren Linda Västrik klev in i regnskogen i Kongo förändrades livet för alltid. Linda mötte en pygméstam, som inte bara blev hennes nya familj. De lärde henne att överleva. Deras samhälle bygger på gemenskap, på socialt liv – och inte på prestationer. Deras liv bygger på att alla är med, inte på individuella framsteg. Linda menar att vi har mycket att lära, men vi vågar inte. Linda talar bland annat om samarbete och ledarskap i extrema, farliga och pressade situationer, konsten att inte betala mutor i några av världens mest korrupta länder. Och inte minst om ledarskap när man har alla odds mot sig.
När: Fre 20 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Stavros Louca - Allt är möjligt!

Stavros Louca blev känd för en bredare publik som lärare i TV-serien Klass 9A. Ett program där en grupp utvalda lärare hjälpte elever att drastiskt förbättra sina studieresultat. Han är matematik- och fysiklärare samt utbildad civilekonom, han har även vunnit en rad priser för sina insatser som pedagog. Stavros har en stark tro på lärande och alla människors inneboende potential. Han hävdar att alla människor kan utvecklas och nå bättre resultat både i skolan, yrkeslivet och privat, om man bara får rätt hjälp på vägen.
När: Ons 18 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Ing-Marie Persson - Min håriga familj

Schimpansen är vår allra närmaste släkting. De känner sorg, ilska och glädje precis som vi. Vi borde kanske stanna upp ibland och fundera på om vi inte har ett och annat att lära av våra håriga släktingar. Ing-Marie Persson är en av få människor i världen som kan umgås med fullvuxna schimpanser. En resa i Ing-Maries fantastiska värld framkallar både skratt, gråt, igenkännande och eftertanke. Schimpansernas ledarskap kanske har mer gemensamt med oss människor än vad vi vill tro. En föreläsning som passar inom alla områden och yrkeskategorier - ingen går hem oberörd!
När: Tor 12 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Joanna Rubin Dranger - Visuell makt

Under senare tid har debatten om rasistiska stereotyper i barnkulturen återkommit vid flera tillfällen. Under debatterna har det visat sig att många, även professionella kulturutövare och journalister saknar kännedom om rasistiska stereotypers historia och funktion. Professor Joanna Rubin Dranger är serietecknare, bilderboksskapare och professor i illustration på Konstfack. Hon föreläser om förförståelsens vikt för läsning av symboler och bilder. Hur vi kan läsa bilder, vilken kunskap vi behöver och att vi idag lider brist på visuell läskunnighet.
När: Tor 26 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Mikael Genberg - Att göra det omöjliga möjligt - Entreprenörskap och kreativitet

Konstnären Mikael Genberg är känd över hela världen för sina märkliga hotell i träd och under vatten. Men allra mest känd är han kanske ändå för sin dröm att placera en liten stuga på månen! Han har redan placerat ett månhus på Globens topp. Drömmen ser ut att kunna bli verklighet, samtal har förts med NASA. Mikael Genberg föreläser om att göra det omöjliga möjligt. Det finns inga omöjliga projekt, utan begränsning ligger hos en själv, hur mycket man vågar. En inspirerande föreläsning om möjligheter!
När: Fre 13 sept Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Elite Hotel Savoy, Norra Vallgatan 62, Malmö

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2