Inspirationsbrev Augusti 2014

Per Grankvist - Superhjälten som speglat tidens anda i 75 år

I kritikerrosade Engagemang – Batman, Putnam och jag tar Per Grankvist med oss på en resa genom personliga drivkrafter, statsvetenskap och psykologi för att försöka förstå engagemangets historia och framtid, från den första industriella revolutionen till förortskravaller i nutid. Talarforum bjuder här på ett bearbetat utdrag ur boken.

»Läs hela artikeln...

Tomas Dalström - Därför gör smartphonen oss dummare

- vad händer i hjärnan när vi växlar mellan olika arbetsuppgifter, mejl och Facebook?

Våra hjärnor är i princip identiska med den hjärna cromagnonmänniskan föddes med för ungefär 40 000 år sedan. Det innebär att vår hjärna föredrar att sitta under en korkek och dagdrömma. Men det får den inte göra så ofta i dagens uppkopplade värld. En förklaring till att fler och fler har koncentrationssvårigheter är att kraven på vad vi ska göra har ökat mycket mer än vad våra hjärnor har utvecklats. Det skapar stress. För att titta lite närmare på koncentrationssvårigheter och mulititasking har Talarforum träffat Tomas Dalström som skrivit boken Bäst i text Läseboken/Skrivboken. I boken beskriver Tomas hur läs- och skrivprocesserna går till ur hjärnans perspektiv – och hur de påverkas av bland annat multitasking och störande miljöer.

»Läs hela artikeln...

Jenny Åkerman i Talarna - Talarforums podcast

I Talarna träffar Pelle Tornell föreläsare, författare och forskare som delar med sig av insikter, inspiration och personliga historier. I detta avsnitt intervjuas Jenny Åkerman om hjärnans enorma möjligheter. Hon berättar om hur vi kan träna upp hjärnan. Det gäller allt från hur vi kan förbättra minnet, lösa problem till hur vi kan kommunicera effektivare genom att använda både hjärnan och hjärtat.

»Läs hela artikeln...

Magnus Johansson - Kunskap som räddar liv

Att konfrontera en anställd med ett misstänkt alkohol- eller drogproblem är något av det svåraste man som chef kan ställas inför, och processen som följer är oftast smärtsam för alla inblandade. Magnus Johansson är själv nykter alkoholist sedan 12 år tillbaka. Han är dessutom medgrundare och delägare i ett företag som arbetar med arbetsgivare över hela Sverige kring alkohol- och drogrelaterade frågor. Magnus skriver här om de problem som man som arbetsgivare kan möta när man misstänker att en medarbetare har alkohol- eller drogberoende.

»Läs hela artikeln...

Annika Steiber i Talarna - Talarforums podcast

I Talarna träffar Pelle Tornell föreläsare, författare och forskare som delar med sig av insikter, inspiration och personliga historier. I detta avsnitt intervjuas Dr. Annika Steiber om sitt unika forskningsprojekt på Google. Vi får bland annat reda på hur man leder ett företag i ständig förnyelse, vad som är förklaringen till Googles fantastiska framgångar samt vad vi kan lära oss i svenska företag genom att tillämpa Googles principer.

»Läs hela artikeln...

Jesper Waldersten - Allt Brinner!

Jesper Waldersten är en av Sveriges populäraste konstnärer. Han är även en mycket erfaren och uppskattad föreläsare. Han talar bland annat om konst och kreativitet. Hösten 2014 är han aktuell med sin nya föreläsning och bok Allt Brinner!. Man kan stoppa in Jesper Waldersten i ett fack men det är inget vi skulle rekommendera. Förarbetet skulle vara för invecklat: Är det prosa, drama, skräck eller humor? Konst, foto, erotik eller självbiografi? Ja det är det. Eller kanske inte, för Allt Brinner!, har som människan själv, alla de där beståndsdelarna i sig.

När: Tor 2 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Nina Åkestam - Vad är meningen med hela skiten?

Arbetslivet går snabbare och snabbare. Det finns oändligt mycket roligt och viktigt att göra på jobbet (helst i förrgår), samtidigt som man gärna ska ha en hel och ren familj och springa ett avslappnat maraton på helgen. Hur sjutton går det ihop? Vad händer när det inte gör det? Varför jobbar vi som vi gör? Och varför är många av oss så rädda att ställa oss frågan varför? Nina Åkestam är reklamforskare, debattör och författare aktuell med boken Meningen Med Hela Skiten.

När: Tis 7 okt Frukost 07.45 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Talarforum, Norr Mälarstrand 6, Stockholm

»Mer information och anmälan...

Andreas Ekström - Framtid, omvärld och den digitala revolutionen

Andreas Ekström har nått en internationell publik som föreläsare med sin bok om Google, och genom sin självklara scenpersonlighet. Nu tar han dig vidare. Hur ska vi förstå den revolution vi lever mitt i, just nu? Andreas Ekströms föreläsningar riktar sig till fler än bara de teknikintresserade. Han talar inspirerande och intresseväckande om samhällsförändrande fenomen som berör oss alla, oavsett vad vi arbetar med, oavsett i vilka världar vi rör oss. Du behöver höra honom för att samtala, ifrågasätta och diskutera på ett nytt sätt – och för att kunna staka ut rätt riktning för framtiden.

När: Fre 26 sept Mingelfrukost 07.30 Föreläsning 08.15-09.00
Var: Göteborg Scandic Crown, Polhemsplatsen 3.

»Mer information och anmälan...

Kostnadsfria seminarier i Stockholm, Göteborg och Malmö

Söker du talare till din nästa konferens? Inspireras gärna av våra öppna kostnadsfria föreläsningar.

Om du har frågor eller vill boka föreläsare till ett eget evenemang är du välkommen att kontakta oss på 08-545 535 00 eller info@talarforum.se .

»Se hela programmet.

Sök

Använd gärna vår avancerade sökning om ni vill kunna förfina sökningen efter föreläsare

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2

Be om en offert

Oavsett arrangemang får du alltid rådgivning från idé till genomförande.

Eventuppgifter
1
Kontaktuppgifter
2